Thatman wiem ze troche ogarniasz temat, jak wedlug ciebie, warto sciagac ten modafinil?
Powiem natomiast tyle ,że jest bardzo ciekawy ) i sam bym z chęcią go spróbował ,więc jeśli masz dostęp i nie wydasz na paczkę 500pln to imo jeśli jest potrzeba to się nawet nie zastanawiaj;
Co do Hindusów to ja raczej nie miał bym zastrzeżeń jak i tego co oferują w aptekach ,wiele osób korzysta z ich rynku farmaceutycznego i jest taki jak każdy inny. ...co innego Grecja/Turcja ,tam w aptece można kupić lewy sort.
THatmanC pisze:miałeś z apteki ? ...pamiętajcie ,że czarny rynek rządzi się swoimi prawami
Więc tak jak mówię - nie wiem jak jest z lekiem na receptę, z tego co wiem jest diablo drogi i ciężko dostępny. Ja kupiłem natomiast chyba najbardziej popularną wersję "bez recepty", czyli Modalert niejakiej firmy SunPharma. Nie zamawiałem z internetu - odsprzedał mi opakowanie facet, który ponoć zamawiał to przez aptekę internetową z generykami. Opakowanie nie budziło żadnych zastrzeżeń - wyglądało jak na zdjęciach Modalertu w internecie.
Z tego co się zorientowałem szperając po anglojęzycznych forach, to nie jestem odosobniony w mojej sceptyczno-negatywnej opinii. Zważ też proszę tę okoliczność, że wiele entuzjastycznych (niekiedy aż granic do sztuczności) opinii w internecie, może być fabrykowana przez firmy, które te podrobione anty-narkoleptyki sprzedają.
Zachęcony bardzo skuteczną i szeroką promocją internetową tego specyfiku zakupiłem dziś Modafinil, w wersji Modiodal 28x200mg, wykonany w US przez DSM Pharmaceuticals na licencji Cephalon INC, też US. Z dobrej apteki w Meksyku( bo są też złe) , za równowartość 240 złotych.
Z racji, że nie potrzebowałem recepty i nie konsultowałem się z doktorem, chiałbym się poradzić rzeczy najprostszych:
a) jak dozować , wedle zaleceń lekarskich?
b) czy jest sens brać zawyżone dawki ? jeśli tak, to w jakich ilościach i na jakie efekty mógłbym liczyć?
c) czy istnieją poważniejsze zagrożenia przypadku ewentualnego przedawkowania?
(Swoją drogą, pracowałem przez okres 4 lat na nockach, i mam kłopoty. Zasypiam dopiero nad ranem i śpie w dzień, za dużo. To pewnie wpłynie na dawkowanie)
Z góry dzięki za pomoc !
Moja przygoda z modafinilem trwa już ponad rok. Załatwiałem go bardzo wielu osobom.
Jest jedna decydująca cecha modafinilu > działa wysoce osobniczo. Praktycznie każda osoba inaczej na to reaguje. Myślę że jest to spowodowane wrażliwością receptorów dopaminowych i noradrenalinowych które mogliśmy zużyć narkotykami i inną chemią.
Na mnie każda tabletka działa troszkę inaczej więc to zależy od sytuacji danego dnia z hormonami, neuroprzekaźnikami oraz nastawieniem.
Stosuje i opycham modafinil praktycznie no name i z tego co wiem nie różni się jakością od innych. Ze słyszenia wiem iż tabletki o smaku miętowym to kompletna wyj.bka.
Współpracowałem z facetem który brał ponad rok co dzień i dalej chciał. Jakoś on żyje ale nie znam go osobiście.
Tak suche fakty 200mg i nie zasnę przez 12h minimum, kumpel nie śpi po 200mg 2dni, a po 2 dawkach spędził 3dni bez snu ledwie funkcjonował ale musiał. Rekordzista nie spał 2,5dnia po 200mg. Zdarzają się osoby które nic nie odczuwają i zasypiają po 4h od zażycia.
Ja aby zasnąć po krótszym czasie niż 12h muszę wkręcić ghb.
Moje odczucia: działa np 1h jestem pobudzony> potem nie robię nic ważnego to nic nie czuje ale gdy trzeba znów nachodzi pobudzenie, lekka euforia (największa po przyjęciu rano przed śniadaniem), łatwość skupienia się nad czymś i nauki, minus duże pragnienie mam oraz czasem boli głowa.
Na koniec moje doświadczenie: extazy, amfa, grass, różne dopki, ghb, efedryna i masa whisky:) (aktualnie modaf+ghb)
Pozdrawiam milka_0
Ja tak jak pisałem - kupiłem pod nazwą "modalert" i efekt jest naprawdę żaden, a na stymulanty jestem niezmiernie wrażliwy, więc bredzenie o osobniczych reakcjach nie ma w moim wypadku zastosowania...
Więcej napiszę gdy dostanę przesyłkę i przetestuje.
Śmieszą mnie niektóre opinie że skoro podnosi poziom noradrenaliny to musi pobudzać, nie wiem czy macie wiedzę na poziomie doktoratu z neurologii. Ja wiem że wiem (:D) mało, a mimo tego z moich informacji wynika że zmiany (względem stanu naturalnego) w dozowaniu neuroprzekaźników (np. nooradrenaliny) mogą działać różnie i wielokierunkowo - nasza neurologia nie jest taka prosta i oczywista jak kalkulator który w budowie jest przecież banalną maszyną turninga. Wydaje mi się że jest to dużo bardziej skomplikowane niż to co może przedstawiać teza "więcej neuroprzekaźników = więcej pobudzenia" Podsumuję to puentą że na temat mózgu wiemy tyle ile szympansy wie o fizyce teoretycznej - widzi tylko powierzchnie czegoś głębszego i tylko tego co jest w stanie zobaczyć w swoim bezpośrednim środowisku, a jest przecież dużo dużo więcej.
Jak szukasz pobudzenia które daje amfetamina to nie kupuj modafinilu, z informacji wynika że Modafinil nie ma działania euforycznego.
Modafinil świetnie znosi psychiczne zmęczenie - mimo to bez porównania do amfetaminy ("świetnie" jest relatywne jak wszystko). Poprawia koncentracje i motywacje - nie zrobi nic za ciebie, ani nie da ci "nie wrażliwości" na robienie tego czego nie lubisz, bo takie coś daje jedynie euforycznego działanie np. amfetaminy. Co do koncentracji i motywacji to wydaje mi się że poprawia ją po właśnie poprzez zmniejszenie zmęczenia. Moim zdaniem jest to przydatna substancja dla osób intensywnie pracujących i chcących wykorzystać jak najwięcej czasu w ciągu dnia, lub osób które z powodu pracy i nauki muszą "zawalić" nockę.. Mimo to uważam że są "zdrowsze" sposoby na zwiększenie produktywności, np. metodologia GTD lub różne metody i techniki opracowane przez Brian'a Tracy.
Ktoś pisał że po modafinilu ludzie nie spią nawet 2,5 dnia. To bzdura, możesz usnąć w każdej chwili, jeśli tego chcesz. Takie efekty są właśnie leków produkcji "no name".
Indyjskie generyki dają radę, wynika to z oczywistego faktu, że Modafinil dość prosto jest otrzymać w odpowiednim procesie, jeśli produkują na dużą skalę (a wiem że produkują) to nie jest dla nich problemem otrzymanie niskich kosztów produkcji.
Nie zrażajcie się też niską ceną indyjskich generyków. W Indiach nie obowiązuje prawo patentowe, więc firmy farmaceutyczne produkujące tam Modafinil nie muszą opłacać licencji u firmy która opracowała Modafinil. Stąd niska cena.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/4/4103e330-a7b8-45d4-a00e-c465f241f40b/484855737374.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250508%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250508T055002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=db264ff756de71a78de52792455ae8f700e8848a6bd1c599249c854f9fed05cf)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jelitko.jpg)
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego
Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.