Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
/cut - informacje, które nie są chyba nikomu potrzebne - miumin/
Thatman wiem ze troche ogarniasz temat, jak wedlug ciebie, warto sciagac ten modafinil?
  • 199 / 8 / 0
Szczerze - nie stosowałem go, nie lubię w doradzaniu czegokolwiek mówić tak/nie co do środków których osobiście nie znam.
Powiem natomiast tyle ,że jest bardzo ciekawy ) i sam bym z chęcią go spróbował ,więc jeśli masz dostęp i nie wydasz na paczkę 500pln to imo jeśli jest potrzeba to się nawet nie zastanawiaj;
  • 144 / 1 / 0
Jak dla mnie modafnil w wersji modalert to gówienko straszne - stawiam na to, że Ci Indole oszukują i robią tabletki z mąki. Innego wytłumaczenia nie mam, zważywszy na mechanizm działania leku, który ma zwiększać stężenie noradrenaliny w mózgu. U człowieka zdrowego efekt powinien być więc wyraźnie odczuwalny, choćby przypominać ten po słynnych tabletkach "tussi" - jakieś łechtanie na głowie, pobudzenie, rześkość. Niczego takiego nie stwierdziłem. Wiele razy zdarzało mi się po nim usnąć, a na stymulanty wszelkie jestem wrażliwy bardzo (co lubię). Wywalony pieniądz.
  • 199 / 8 / 0
miałeś z apteki ? ...pamiętajcie ,że czarny rynek rządzi się swoimi prawami; jeśli zaopatrujesz się w aptece to ok. jeśli kupiłeś na "boku" to licz się z tym ,że to podróbka bez środka czynnego/ ,moda; na Modafinil nie wątpię ,że zrobiła swoje - tym bardziej ,że środek nie kosztuje za miesięczną kurację 30zł.

Co do Hindusów to ja raczej nie miał bym zastrzeżeń jak i tego co oferują w aptekach ,wiele osób korzysta z ich rynku farmaceutycznego i jest taki jak każdy inny. ...co innego Grecja/Turcja ,tam w aptece można kupić lewy sort.
  • 144 / 1 / 0
THatmanC pisze:
miałeś z apteki ? ...pamiętajcie ,że czarny rynek rządzi się swoimi prawami
Przepraszam, faktycznie tego nie uściśliłem. Trudno mi się odnieść do leku na receptę, ale podejrzewam, że on faktycznie działa, tak jak powinien. Jeśli poziom noradrenaliny ma wzrastać, to ma wzrastać i tyle - nie ma co się oszukiwać frazesami o "subtelnym" czy "lekko wyczuwalnym" działaniu. "lekko wyczuwalnie" to może działać placebo czy homeopatyk, a nie lek na narkolepsję.

Więc tak jak mówię - nie wiem jak jest z lekiem na receptę, z tego co wiem jest diablo drogi i ciężko dostępny. Ja kupiłem natomiast chyba najbardziej popularną wersję "bez recepty", czyli Modalert niejakiej firmy SunPharma. Nie zamawiałem z internetu - odsprzedał mi opakowanie facet, który ponoć zamawiał to przez aptekę internetową z generykami. Opakowanie nie budziło żadnych zastrzeżeń - wyglądało jak na zdjęciach Modalertu w internecie.
Z tego co się zorientowałem szperając po anglojęzycznych forach, to nie jestem odosobniony w mojej sceptyczno-negatywnej opinii. Zważ też proszę tę okoliczność, że wiele entuzjastycznych (niekiedy aż granic do sztuczności) opinii w internecie, może być fabrykowana przez firmy, które te podrobione anty-narkoleptyki sprzedają.
  • 1 / / 0
Dzień Dobry,

Zachęcony bardzo skuteczną i szeroką promocją internetową tego specyfiku zakupiłem dziś Modafinil, w wersji Modiodal 28x200mg, wykonany w US przez DSM Pharmaceuticals na licencji Cephalon INC, też US. Z dobrej apteki w Meksyku( bo są też złe) , za równowartość 240 złotych.
Z racji, że nie potrzebowałem recepty i nie konsultowałem się z doktorem, chiałbym się poradzić rzeczy najprostszych:
a) jak dozować , wedle zaleceń lekarskich?
b) czy jest sens brać zawyżone dawki ? jeśli tak, to w jakich ilościach i na jakie efekty mógłbym liczyć?
c) czy istnieją poważniejsze zagrożenia przypadku ewentualnego przedawkowania?

(Swoją drogą, pracowałem przez okres 4 lat na nockach, i mam kłopoty. Zasypiam dopiero nad ranem i śpie w dzień, za dużo. To pewnie wpłynie na dawkowanie)

Z góry dzięki za pomoc !
  • 1 / / 0
Na wstępie wiem że mam mało postów, ale nie reklamuje tutaj niczego i nikomu nie sprzedam.

Moja przygoda z modafinilem trwa już ponad rok. Załatwiałem go bardzo wielu osobom.
Jest jedna decydująca cecha modafinilu > działa wysoce osobniczo. Praktycznie każda osoba inaczej na to reaguje. Myślę że jest to spowodowane wrażliwością receptorów dopaminowych i noradrenalinowych które mogliśmy zużyć narkotykami i inną chemią.
Na mnie każda tabletka działa troszkę inaczej więc to zależy od sytuacji danego dnia z hormonami, neuroprzekaźnikami oraz nastawieniem.
Stosuje i opycham modafinil praktycznie no name i z tego co wiem nie różni się jakością od innych. Ze słyszenia wiem iż tabletki o smaku miętowym to kompletna wyj.bka.
Współpracowałem z facetem który brał ponad rok co dzień i dalej chciał. Jakoś on żyje ale nie znam go osobiście.
Tak suche fakty 200mg i nie zasnę przez 12h minimum, kumpel nie śpi po 200mg 2dni, a po 2 dawkach spędził 3dni bez snu ledwie funkcjonował ale musiał. Rekordzista nie spał 2,5dnia po 200mg. Zdarzają się osoby które nic nie odczuwają i zasypiają po 4h od zażycia.
Ja aby zasnąć po krótszym czasie niż 12h muszę wkręcić ghb.
Moje odczucia: działa np 1h jestem pobudzony> potem nie robię nic ważnego to nic nie czuje ale gdy trzeba znów nachodzi pobudzenie, lekka euforia (największa po przyjęciu rano przed śniadaniem), łatwość skupienia się nad czymś i nauki, minus duże pragnienie mam oraz czasem boli głowa.

Na koniec moje doświadczenie: extazy, amfa, grass, różne dopki, ghb, efedryna i masa whisky:) (aktualnie modaf+ghb)
Pozdrawiam milka_0
  • 144 / 1 / 0
Drogi Menelex...ten Twój Modafinil to może jakaś amfa po prostu,skoro ludzie nie śpią po tym dwie noce? Produktu "No name" na pewno bym nie kupił - gdybyś miał coś brandowwanego przez firmę farmaceutyczną, to owszem
Ja tak jak pisałem - kupiłem pod nazwą "modalert" i efekt jest naprawdę żaden, a na stymulanty jestem niezmiernie wrażliwy, więc bredzenie o osobniczych reakcjach nie ma w moim wypadku zastosowania...
  • 1 / / 0
Na dniach zamawiam Modafinil. Już kilka lat temu spotkałem się z informacjami o tej substancji, ale dopiero mój znajomy który to niedawno kupił i rozmowa z nim o efektach tej substancji wpłyneła na moją decyzje.

Więcej napiszę gdy dostanę przesyłkę i przetestuje.

Śmieszą mnie niektóre opinie że skoro podnosi poziom noradrenaliny to musi pobudzać, nie wiem czy macie wiedzę na poziomie doktoratu z neurologii. Ja wiem że wiem (:D) mało, a mimo tego z moich informacji wynika że zmiany (względem stanu naturalnego) w dozowaniu neuroprzekaźników (np. nooradrenaliny) mogą działać różnie i wielokierunkowo - nasza neurologia nie jest taka prosta i oczywista jak kalkulator który w budowie jest przecież banalną maszyną turninga. Wydaje mi się że jest to dużo bardziej skomplikowane niż to co może przedstawiać teza "więcej neuroprzekaźników = więcej pobudzenia" Podsumuję to puentą że na temat mózgu wiemy tyle ile szympansy wie o fizyce teoretycznej - widzi tylko powierzchnie czegoś głębszego i tylko tego co jest w stanie zobaczyć w swoim bezpośrednim środowisku, a jest przecież dużo dużo więcej.

Jak szukasz pobudzenia które daje amfetamina to nie kupuj modafinilu, z informacji wynika że Modafinil nie ma działania euforycznego.
Modafinil świetnie znosi psychiczne zmęczenie - mimo to bez porównania do amfetaminy ("świetnie" jest relatywne jak wszystko). Poprawia koncentracje i motywacje - nie zrobi nic za ciebie, ani nie da ci "nie wrażliwości" na robienie tego czego nie lubisz, bo takie coś daje jedynie euforycznego działanie np. amfetaminy. Co do koncentracji i motywacji to wydaje mi się że poprawia ją po właśnie poprzez zmniejszenie zmęczenia. Moim zdaniem jest to przydatna substancja dla osób intensywnie pracujących i chcących wykorzystać jak najwięcej czasu w ciągu dnia, lub osób które z powodu pracy i nauki muszą "zawalić" nockę.. Mimo to uważam że są "zdrowsze" sposoby na zwiększenie produktywności, np. metodologia GTD lub różne metody i techniki opracowane przez Brian'a Tracy.

Ktoś pisał że po modafinilu ludzie nie spią nawet 2,5 dnia. To bzdura, możesz usnąć w każdej chwili, jeśli tego chcesz. Takie efekty są właśnie leków produkcji "no name".
Indyjskie generyki dają radę, wynika to z oczywistego faktu, że Modafinil dość prosto jest otrzymać w odpowiednim procesie, jeśli produkują na dużą skalę (a wiem że produkują) to nie jest dla nich problemem otrzymanie niskich kosztów produkcji.
Nie zrażajcie się też niską ceną indyjskich generyków. W Indiach nie obowiązuje prawo patentowe, więc firmy farmaceutyczne produkujące tam Modafinil nie muszą opłacać licencji u firmy która opracowała Modafinil. Stąd niska cena.
  • 1 / / 0
nick_hyper i jak tam doszedl lek?
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.