1 dzień, wstałem o 5, bardzo zalatany. zarzuciłem o 17 200mg(wcześniej nie miałem jak). Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, byłem już nieco ospały i zmęczony, a po 20 minutach całkiem się ożywiłem i poprawił mi się humorek, coś jakby dobra kawka. W tej chwili(4,5h od zarzucenia) czuję się raczej zwykle, żadnych + ani -. Z tym że jak już wspomniałem ponad 16h na nogach, miałem do zrobienia sporo więcej niż normalnie, możliwe że bez tego już bym leżał panięty na wyrze, a tak siedzę, piszę do was, a jeszcze musze troche popracować na kompie.
1 test to stanowczo za mało by stwierdzić czy modalert jest efektywny. Decydujące będą 2 następne dni. Dzisiaj mam zamiar przespać 4h(to o wiele mniej niż potrzebuje mój organizm po takim dniu), a jutro zarzucić 200 po samym obudzeniu. Pojutrze to samo tylko rozdziele na 2x po 100mg, z rana i po południu. Jeśli da rade funkcjonować znowu po 20h, bez żadnych luk w koncentracji itp uznam, że test zakończył się wynikiem pozytywnym.
Na razie tyle, jutro dalsze relacje.
Zastanawiałem się, czy nie jest to placebo, przeczytałem w końcu sporo pozytywnych opinii i doświadczeń związanych z Modafinilem. Nie mam solidnych dowodów z własnego doświadczenia na to, że ten lek faktycznie działa (a nie jest to siła placebo i marketiingu), wydaje mi się jednak, że mając trochę doświadczenia z różnymi substancjami jestem w stanie stwierdzić, że coś jednak na mnie działa. Zdarzało mi się siedzieć po 5-6 godzin totalnie skoncentrowanym na wykonywanej czynności, zapominając o jedzeniu, zmęczeniu i wszystkim dookoła; wstawałem, bo orientowałem się, że niezbyt zdrowe jest tak długie siedzenie w jedym miejscu, więc poświęcałem chwilę na ruch i wracałem do pracy. Ważne jest jednak, aby wiedzieć, co ma się robić, inaczej można zmarnować czas na Modafinilu, wykonując nieistotne rzeczy (ja najpierw przygotowuję sobie listę z zadaniami, którymi chcę się zająć). Na razie jestem zadowolony, za jakiś czas zamierzam spróbować innych marek, zobaczymy jak mają się do Modalertu.
opcja mega ekono to sama B15 w dawce 200-300mg) ta witaminka działa zadziwiająco po prostu)
sorry za offtop ale mógłbyś napisać coś więcej o efektach B15? Jest sporo całkiem rozbieżnych opinii na jej temat. Tu lub mailem.
ale skopiuję tu to co napisałem
Treść wiadomości:
~~~~~~~~~~~~~~~~~
hej, jedynie" zauważalne w moim przypadku a jednocześnie AŻ to w stanach
nazwijmy to "nie czuję się w pełni sił" -odcięcie tego stanu) ,wiesz nie
czujesz się pobudzony ani nakręcony jakoś ,to nie tak ,po prostu znikają
oznaki zmęczenia; ..ja tylko' to czuję ,teoretycznie jest tego więcej ale
w moim wypadku reszta może jest nie zauważalna, bo po prostu jest to jeden
z wielu suplementów/środków jakie łykam; ,cena i efekty są siebie warte
,dla mnie nawet 'tylko' w tej płaszczyźnie; poczytaj o B15 ,informacji
jest wiele i to co piszą o niej to prawda śmiem twierdzić; w 100%
Pozdrawiam
..jestem już po ok 300tab 50mg więc raczej niczego sobie nie 'wkręcam;' itp.
...dodał bym jeszcze ,że też w stanach 'napięcia' jest pomocna bo po prostu rozluźnia jakoś ciało; ...taki hmm lepszy" Mg ?
a i dawki na 'raz' to też się raczej nie 'bawię w podchody;... 150-300mg ,czasem nawet 2x/dz jak odczuwałem taką potrzebę.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/b/b8419fa8-9a3d-443d-97cf-11912b6239ab/cancer-types.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250425%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250425T053903Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=b4f6606270341d5dba7a4c8b369897124f604736b2ada23e1106fe7979443c8c)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.