Homologi, analogi i pochodne mefedronu, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 377 / 3 / 0
DivideaD, Nie pragnąłem mocnej pizdy, w poświęceniu dla nauki wykonałem test, aby sprawdzić czy jest sens stosowania większych dawek :)

NaCoCzekasz, wrzuć 200mg oralem i na wejściu daj 100mg sniffem, będziesz zadowolony ;) Dodatkowo ktoś kiedyś wspominał o wcieraniu w dziąsło. Jeśli chcesz sprawdzić, co daje ta substancja, to zrób tak z 50mg :D
Whole life is about "up" and "down".
  • 479 / 15 / 0
wcieranie w dziasla strasznie ryje zęby. :finger:
znajomemu szczurkowi odslonily sie szyjki zebowe (czy jak to sie tam zwie) po doslownie kilku sesjach wcierania w dziasla 3mmc.
Król Jest Tylko Jeden
  • 311 / 4 / 0
Wcale mnie to nie dziwi dlatego zrezygnuje z tej opcji.
  • 4807 / 265 / 0
Od sniffowania też się odsłaniają, tylko nie tak szybko.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 343 / 3 / 1
nie tylko odsłaniają, ale i same zęby stają sie bardziej kruche i wrażliwe.. zresztą jak to można wcierać w dziąsła, przecież to ma tak wypalający odczyn :/
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 330 / 1 / 0
The Light pisze:
Od sniffowania też się odsłaniają, tylko nie tak szybko.
a dlaczego to sie dzieje od sniffa?
  • 4807 / 265 / 0
@up, zatoki atakowane przy sniffe są bezpośrednio połączone z dziąsłami oraz zębami, górna ich część. Podczas spływu część substancji zazwyczaj dostaje się do ust. Poza tym sniff jest destrukcyjny dla całych górnych dróg oddechowych więc pośrednio także dla uzębienia. Pewnie są jeszcze kwestie, o których nie wiem. Poprzednie sorty 3-MMC były cholernie żrące.

E: oczywiście istotny jest wpływ substancji na funkcjonowanie całego organizmu - wypłukanie z minerałów, odwodnienie itd. Ludziki często obwiniają jedną substancję za szkody, a w międzyczasie ładują w siebie wiele innych ;]
  • 377 / 3 / 0
A to nie jest tak z większością substancji psychoaktywnych? Poza tym, piszecie, że wcieranie/sniff niszczy zęby z drugiej strony oral niszczy żołądek, cały układ pokarmowy dostaje w dupe. To, że tego nie widać, nie znaczy, że to nie występuje %-D Dalej to ciągnąc, to walenie po kablach też nie jest zdrowe :)
  • 4807 / 265 / 0
Narkotyki w ogóle nie są zdrowe c'nie? metoksetamina nie niszczy zębów z tego co wiem a wciągać ją można, walić w żyłę też.

Nie o to chodzi żeby określać co jest zdrowe, co nie jest. Trzeba być świadomomym ryzyka, żeby tak było trzeba je poznać.
  • 377 / 3 / 0
Owszem. Narkotyki są niezdrowe dla ciała z drugiej strony wielu ludzi czerpie korzyści umysłowe (Patrz Ja). Ryzyko jednak odcisku na zdrowiu jest zawsze. Nie określam co jest zdrowe a co nie. Każda metoda podania ma swoje plusy i minusy. 3-MMC wcierane w dziąsło jest niezdrowe dla zębów, za to bardzo ekonomiczne. Podanie oralne będzie miało prawdopodobnie mniej skutków ubocznych, bo jednak żołądek jest poniekąd dostosowany do radzenia sobie z truciznami, za to ekonomiczną drogą podania bym tego nie nazwał :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).