Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 156 / 2 / 0
Pytanie głównie do KRISMa jaka jest skuteczna dawka mirty co działa na san i jednoiczesnie lekko dzialantydepresyjnie i przeciewlękowo,Bo chce dodac mirte do wenli i nie wiem jaką dawkę 30 mg bedzie dobra??

Nieznalazlem wątku o buspironie jaka jest najwieksza dawka tego leku w jednej tabletce?
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1141 / 9 / 0
Dyskusja o buspironie gdzieś była chyba w ogólnym i czasem jakaś się zrobi, tutaj masz dawki z cenami:

http://www.doz.pl/leki/p184-Spamilan
  • 522 / 4 / 0
kalikali pisze:
Pytanie głównie do KRISMa jaka jest skuteczna dawka mirty co działa na san i jednoiczesnie lekko dzialantydepresyjnie i przeciewlękowo,Bo chce dodac mirte do wenli i nie wiem jaką dawkę 30 mg bedzie dobra??

Nieznalazlem wątku o buspironie jaka jest najwieksza dawka tego leku w jednej tabletce?
#
30 bedzie w sam raz , na mnie 15 było za mało ledwo zasypiałem , po 45 byłem bardzo mocno pusto pobudzony za mocno ( ciśnienie mocno w góre )za to 30 to dla mnie w sam raz. Na jakiej dawce wenli jesteś bo to teŻ ma znaczenie przy 150mg to połaczenie bardziej w kierunku mam na wszystko siły ale nie bardzo mi się chcę i niebardzo wiedziałem co z tą energią zrobić, no i apetyt wysoki i dużo jadłem , Przy dawce 225 apetyt spadł od sierpnia (125kg) schudłem ponad 25kg i w tej chwili sprawa ma sie następująco mam energie i siłe na wszystko bez problemu mogę zarwać nocke i nawet nie muszę odsypiać nic na drugi dzień, samopoczucie stabilne cały czas na takim samym wysokim poziomie i co ważne i chyba najważniejsze motywacja i chęć do działąnia poszybowały mocno w górę potrafię tą energie spożytkować na zwykłe codzienne czynności z tym że te najzwyklejsze nawet czynności dają mi wielką satysfakcje i zadowolenie . Także odradzam wchodzić na wysokie dawki mirty na standardowej dawce wenli czyli 150mg mocno się tyje, moim zdaniem minimalna dawka wenli to 225mg żeby zrównoważyć apetyt.
  • 156 / 2 / 0
Stary, Cena mirty 45mg 80 pare zlotych!(zniesli refundacje huje)Az sie przestraszylem,pobieglem do lekarza zeby mi wymienil i dal mi lerivon 60 mg,super spie rano zero zmuly wrecz lekkie pobudzonko przy 30 mianseryny bylem zmulony a tu prosze 60 i noradrenalinka robi swoje.Dojde do 225mg wenli plus 60 mianseryny na noc z 10 spamilonu(buspiron dziala jako agonista 5ht1 i cos tam na D2 co w fobi spolecznej ma znaczenie).Dam 12 tyg i mysle ze w koncy zaczne zyc bez lęku,bez benzo które nasilają depresje bo0 obnizają neurotransmitery no i bez depresji hehe.Myśle ze jak na 4 TABSY KOMBO dziala na duzo neuroprzekazników które sie nawzajem wzmacniajom.
Aha małe pytanko bo na wenli pale faje jak smok tez tak macie? i KAwe tez ze 3 idzie na dzien,Czy kawa i faje nie spierdolą tej według mnie zajebistej kombinacji leków?? Aha no i yerba mate którą uwielbiam pić :-)
pozdro ziomy
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 522 / 4 / 0
Nie powinny ja też pale jak smok szczególnie rano to przez noradrenaline, obowiąkowo kawka teraz to moge nazwac kawą bo czuje jej działanie a nie tylko cisnienie na sranie . Pozdro i powodzenia w leczeniu.
  • 156 / 2 / 0
Czyli w sumie bierzemy podobny zestaw 225mg wenli,tylko ty bierzesz 30 mirty a ja 60 mianseryny,mniej wiecej taki sam przelicznik w dzialaniu.Nie jestem pobudzony z rana moze lekko ale odpowiada mi to jak najbardziej.Narazie jestem na 75 wenli za miecha 150 a za 6 tyg 225,do tego mam jeszcze na lęki i fobie spoleczną jako dodatek 4 TABSA buspiron który łącze na sen z mianseryną. ;-)
Powiedz jak u ciebie takie połączenie spisuje sie w kontaktach z ludzmi,czujesz jakis stres?No i czy lęków nie odczuwasz bo mi najbardziej lęki doskwierają z brakiem napędu.Ogulnie jak mozna wiedziec na co bierzesz te tabsy bo ja na :FS,nerwice lękową,depresje, i troche natręctwa myslowe.
Aha jak bys mógl jeszcze opisac kiedy poczules widoczną poprawą i na jakiej dawce ze juz jest lepiej i czy mozesz normalnie bez lęków i bez benzo w pracy wyrobic(jesli pracujesz) :-)
  • 522 / 4 / 0
Biore na nerwice lękową z napadami paniki ciężką depresje z ahedonią fobie głównie społeczną na tym combo wszystko jak ręką odiął do tego biore jeszcze fluanxol . Ale nie od razu wszystko stopniowo zanika lecze się już 2 lata a od niecałego roku przeszłem na 225 wenli + 30 mirty i 1-3mg fluanxolu i po tym dopiero wszystko przeszło bo pierwszy rok to było szukanie odpowiedniego zestawu. W tej chwili bez problemu mogę podejś do kogo kolwiek i zacząć rozmowe , zaczołem poprostu korzystać z życia jak normalny człowiek pełną piersią, jeżdze na imprezy gdzie kiedyś na samą myśl o pójsciu na impre łapały mnie lęki i schizy.
  • 3 / / 0
co sądzicie o połączeniu mirtagenu 45 mg i olazpiny 5 mg w leczeniu zaburzen depresyjnych nawracających po epizodzie depresji ciężkiej ,mirtagen jest od polowy wrzesnia i trzy tygodnie temu psychiatra zmienił depakine chrono na olzapine i widze pogorszenie ,czy jeszcze czekac do wizyty kontrolnej za tydzien czy samemu zwiekszyc dawke olzapiny
  • 522 / 4 / 0
A z kąd ty mirtagen dorwałęś ja już od 4 miesięcy nigdzie nie mogę go dostać.
  • 3 / / 0
dobrze poszukali po hurtowniach i znależli tylko farmaceucie sie musi chcieć a nie od razu proponowac droższy mirtazen
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.