Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 2918 / 243 / 0
Zalek33 pisze:
Ten miks bardzo wywala histaminy to samo gbl
Wiec zakup sobie ceteryzyna lub lewocetyryna
A jakie dawki brałeś ? Z ekonomicznego punktu widzenia najlepiej będzie wysępić od rodzinnego reckę na loratadynę (kiedyś za 10 tab bez recki zapłaciłem lekko ponad 10zł, 60tab na receptę 100% w podobnej cenie..).
Dawny nick: tur3k
  • 448 / 14 / 0
Cainsw pisze:
Inhibitorów konwertazy angiotensyny powinien pomóc...

Na dniach postaram się wypisać to co mi zostało w głowie po żarciu pea, póki co próbuje ogarnąć sprawy życiowe(wiadomo jak czasami jest :D)... Ale w moim odczuciu, miks wyrządza większą szkodę niż pożytku...
Brałeś sele czy hordeninę? Jakie dawkowanie? Jak często? Jak się suplementowałeś i jak odżywiałeś? Gdy bierze się z głową, nie ma szkód, a pożytek duży.
tur3k pisze:
Zalek33 pisze:
Ten miks bardzo wywala histaminy to samo gbl
Wiec zakup sobie ceteryzyna lub lewocetyryna
A jakie dawki brałeś ? Z ekonomicznego punktu widzenia najlepiej będzie wysępić od rodzinnego reckę na loratadynę (kiedyś za 10 tab bez recki zapłaciłem lekko ponad 10zł, 60tab na receptę 100% w podobnej cenie..).
Loratadyna spoko, choć częściej korzystam z cetyryzyny w przypadku konieczności. Kwestia wyrzutu histaminy jest osobnicza. Nie wiem czy ktoś z Was badał sobie poziom histaminy na czysto. Wiele osób mogłoby się zdziwić ;)
  • 40 / / 0
Wie ktoś coś na temat tolerancji krzyżowej PEA z innymi stymulantami?
  • 40 / / 0
  • 43 / 3 / 0
young_jedi pisze:
ok mam pea z allegro(niby z usa) i selegiline(Selgres -to samo co Segan), ale to pea ma postać kryształkowatych płatków, więc muszę jakoś dzielić (opakowanie nie było oryginalne tylko zwykła samarka). I teraz nie wiem ile tego pea brać na początek. Tyler pisał 25mg/1 tab seganu, inni piszą, że nawet 50mg to i tak mało. Mam mało masy mięśniowej i jestem chudy, może ktoś doświadczony podpowie jak to zoptymalizować?
Dokładnie takie PEA kupowałem, w formie płatków kryształkowatych i możesz być pewien że jakość jest bardzo dobra, jeżeli ludzie to wciągają to o gardło się nie bój, popij czymś i po problemie.
Po efektach które opisałeś wnioskuje, że musiałeś wziąć za dużą dawkę PEA, przy połączeniu z sele nie ma żartów, działają bardzo małe ilości PEA, trzeba odmierzać dokładnie.
  • 21 / / 0
Miał ktoś po tym połączeniu solidny ból brzucha? Mi się zdarzyło 2 razy i powiem szczerze, że wykręcało mnie z bólu max. Przyczyna? Jak zapobiegać? Ktoś coś ?
  • 1472 / 196 / 0
Valof pisze:
4. pea powoduje przynajmniej u mnie w dużych dawkach wysuszenie skóry i gbl w pewnym stopniu też. połączenie obydwu pomimo spożywania dużej ilości płynów źle wpływało na stan skóry. ale nie powiedziane, że każdy będzie miał to samo. dodatkowo obniżona ilość wody w organizmie zwiększa produkcję histaminy. no i wpadłem w takie błędne kółko. teraz mam przerwę, ale być może powrócę w przyszłości do tego mixu tyko już dużo bardziej ostrożnie. jest w nim duży potencjał, ale bardzo łatwo dać się ponieść. szczególnie z uwagi na niską cenę pea i gbl (o ile jest dostęp do dobrego i taniego).
Czy ktoś rozwiązał problemy skórne?
Ja po prostu robiłem przerwy od miksu i wrzucałem inne stymulanty, potem powrót. Kumulacja histaminy przez ten miks nie jest najciekawsza.
Jednak problemy skórne są przy tym kwestią indywidualną, nie wszyscy to mają.
Ale w moim odczuciu, miks wyrządza większą szkodę niż pożytku...
Ciekawe? Podziel się swoimi spostrzeżeniami, dawkowaniem i tym co robiłeś. Jak waliłeś non stop wysokie dawki w nochal dla samego "high" to pewnie że nie było pożytku :P
Loratadyna spoko, choć częściej korzystam z cetyryzyny w przypadku konieczności. Kwestia wyrzutu histaminy jest osobnicza. Nie wiem czy ktoś z Was badał sobie poziom histaminy na czysto. Wiele osób mogłoby się zdziwić
Ja badałem :)
U mnie akurat wyrzut na tym miksie był ogromny, a na imprezach wystarczyło dodać alko, nie tyle co GBL, żeby było jeszcze gorzej. Sam GBL chyba nie wyrzuca aż tak histaminy jak alko.

Tak czy srak jak nie biore miksu to nie używam loratadyny ani cetyryzyny.
Co do loratadyny to ta nie powoduje senności, ale histamina nadal działa w mózgu (loratadyna nie działa na OUN), więc czasami cetyryzyna może być i tak konieczna.
akad15 pisze:
Było wiele razy.
Tolerancja jest jako taka z amfetaminami, bo i tak na te dragi ciężko wyrobić sobie silną (wywalają neuroprzekaźniki w kosmos tak czysiak).
Tolerancja odwrotna z NDRI, czyli innymi słowy odwraca tolerancję na NDRI.
ok mam pea z allegro(niby z usa) i selegiline(Selgres -to samo co Segan), ale to pea ma postać kryształkowatych płatków, więc muszę jakoś dzielić (opakowanie nie było oryginalne tylko zwykła samarka). I teraz nie wiem ile tego pea brać na początek. Tyler pisał 25mg/1 tab seganu, inni piszą, że nawet 50mg to i tak mało. Mam mało masy mięśniowej i jestem chudy, może ktoś doświadczony podpowie jak to zoptymalizować?
Wystarczy trochę pomyśleć: zaczynasz od ok. 25 mg żeby cię nie wywaliło z butów, potem jak za mało to dowalasz kolejne 25 mg itd.
Za pierwszym razem potrzebne są wyższe dawki, zanim sele zdąży się mocno rozkręcić (potem każdego dnia już nie trzeba tyle).
Dlatego uważaj, bo jak walniesz za dużo to się zdziwisz jak to działa ;)
Miał ktoś po tym połączeniu solidny ból brzucha? Mi się zdarzyło 2 razy i powiem szczerze, że wykręcało mnie z bólu max. Przyczyna? Jak zapobiegać? Ktoś coś ?
Ja miałem ogromne bóle brzucha po imprezach na PEA i GBL. Z oczywistych powodow wtedy PEA leciała do żołądka.
Musiałem walić ranigastu dużo + paracetamol i dopiero po połowie dnia przeszło (ból pojawiał się po przebudzeniu po imprezie zazwyczaj albo już podczas samej imprezy na końcu).
Potem zacząłem wrzucać PEA w nos przy pomocy aerozolu (wyglądało jak krople do nosa więc nie budziło podejrzeń).
Pamiętam jak mi raz brakło PEA, a byłem mocno zgieblowany i wtedy była lipa, bo nie miałem jak się obudzić :D

Ale generalnie żeby uniknąć bólów brzucha:
1. Jesz posiłki z prostych rzeczy, tj. jak najmniej składników. Jesz je po kolei. Np. najpierw ryż, a potem pierś z kurczaka, potem jakaś sałata na zagrychę,
2. Nie popijasz posiłków. Popijanie dopiero po godzinie od zjedzenia minimum.
3. Rozcieńczasz PEA w roztworze zamiast brać w kapsułce.
4. Jeśli pijesz GBL to rozcieńczasz go dużo mocniej niż zazwyczaj, np. 0,5 ml na 100 ml.
5. Nie wrzucasz jednocześnie PEA i GBL lub alko do żołądka.
6. Wrzucasz Ranigast po zakończeniu maratonu, czyli np. po imprezie albo po dniu wrzucania PEA. Wcześniej jak wrzucisz to zbija fazę w jakiś magiczny sposób.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 21 / / 0
Na brzuch pomagała mi również Coca Cola. Nie żartuję. Jak miałem ultra mocny ból to pijąc CC czułem ogromną ulgę. Żołądek się uruchamiał i po prostu bekałem jak świnia. Dzięki Tyler za info :)
  • 289 / 4 / 0
Coca cola, soda oczyszczona jak i ocet zadziałają podobnie jak ranigast :)
  • 77 / 3 / 0
Proszę info na prv gdzie ogarnąc sele.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.