Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
przeszukałam wzdłuż i wszerz internet cały i nie znalazłam tego co potrzebuje, wiec zwracam się tu.
Czy bezpieczne jest branie kwasu tydzień po odstawieniu mianseryny (brana tylko dwa dni w ilości 30mg)? Czytałam, że trójfazowe antydepresanty to bardzo strefa no-no w połączeniu z psychodelikami, nie wiem jak to wyglada w przypadku czterofazowych, dodatkowo branych przez tak krótki okres czasu.
  • 106 / 36 / 0
Sądząc po jej działaniu prędzej zablokowałaby działanie LSD niż spowodowała coś niebezpiecznego. Poza tym dwa dni brania to nic, w ciągu tygodnia od ostatniej dawki powinna całkowicie albo prawie całkowicie zniknąć z organizmu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.