Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 85 / 10 / 0
Na stronie MP pojawił się nowy lek z MPH, Atenza: https://www.mp.pl/pacjent/leki/lek/1030 ... uwalnianiu. Tabletki o przedł. uwalnianiu, dawki jak Concerta, 18, 27, 36 mg, ale nie ma podanej ceny 100% i na ktomalek.pl nie ma go w żadnej aptece. Ciekawe, kiedy wejdzie i czy w ogóle. Z dostępnością 18 mg Concerty to jakaś parodia, od 3 tygodni nie mogę znaleźć nawet 1 opakowania w dużym polskim mieście. Myślę nad spróbowaniem pelletu 4F-MPH
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2024 przez epiphone, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 917 / 235 / 0
Takie mam pytanie do osób które biorą medikinet iv, ile maksymalnie można rozpuścić mg w 5 ml wody? Fajnie jest puknąć 60mg w 5ml , ale czy można więcej? W ogóle ile bierzecie na strzała iv, oczywiście z jakąś tolerancją.
  • 959 / 271 / 2
Kurde pomyślałem sobie trochę z nudy, a jeszcze bardziej z ciekawości, że sprawdzę dostępność leku Elvanse na gdziepolek i ktomalek i aż dostałem wytrzeszczu oczu na widok otrzymanych wyników wyszukiwania:
[ external image ]

[ external image ]

Domyślam się jednak, że są to opakowania z importu docelowego, więc na 99.9% zarezerwowane na danego pacjenta, ale jeśli się mylę to jeszcze dzisiaj ogarniam receptę.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 104 / 6 / 0
Szczerze to może dzisiaj dopiero poczytam posty, które poleciliscie mi przeczytać i wdrożyć w życie, w czwartek o 11:00 skończył mi się metylofenidat, elvanse chyba o 3:00, metylofenidatu między 6-11 zazylem tylko 30 mg za to wcześniej elvanse poszlo mi 15x70mg w 24h, elvanse jajo tako działało ale jak widać dalej w chorej ilości ale czwartek u piątek bardzo dobrze sie jeszcze czulem. W Piątek ok 18 dopadły mnie bole łydek stóp a później zmęczenie takie, że żle jechalo mi się samochodem a gdy już dojechałem pod DOM to strasznym wysiłkiem było dojście z parkingu do mieszkania, odrazu jak się położyłem to zasnąłem, spałem od 21 do 8 rano, trochę poryte sny miałem I koszmary, duszności, że dwa razy wyrywałem się że snu z krzykiem. w sobotę od rana bole w lędźwiach i nogach w ciągu dnia zostawały tylko io kolan w dół ale dzisiaj znowu od rana bol w ledzwi i w nogach, psychicznie i sobota i niedziela ok nawet żartuje itd. Ale najbardziej doskwierają mi problemy fizyczne, de bóle powodują że nic mi się nie chce nawet na papierosa to się zmusiłem żeby wyjść na balkon licząc że może to pomoże ale to chyba nie brak fajek powoduje ten ból bo nie pomogło, przez te obolałość to nawet w telefonie nie chce mi się siedzieć i trochę się wysilam żeby napisać ten post. Ciekawy jestem czy to może wskazywać na jakieś problemy z krążeniem albo to wynik złej diety, odwodnienia braków minerałów. Oczy przekrwione i podkrazone z rana bardziej niz jakbym 3 dni lecial na fecie bez snu.Wiem, że pewnie gdybym przeczytał i obejrzał co mi wysłaliście to pewnie byłaby odpowiedź na moje dolegliwości ale zwyczajnie narazie nie mam na to sił. Już robiłem dłuższe przerwy od stymulantow w styczniu, a nie było to tak ciężkie fizycznie dla mnie, raczej więcej spałem i psychicznie czulem się gorzej. Takie bole to miałem tylko jak odstawiałem tramadol ale to było 1,5-3 lata temu i myślałem, że to fizyczne objawy odstawienia, których amfetamina i metylofenidat chyba powodować nie powinny.
  • 2 / / 0
Zastanawiam się czy jak rozpuszczę te kuleczki medikinetu w cieplej wodzie i wypiję to efekt będzie taki sam jakbym wzięła medikinet bez zmodyfikowanego uwalniania
  • 2 / / 0
@Chlodwig Nie marnuj kasy na receptomat bo jest zakaz wystawiania recept online na medikinet
  • 959 / 271 / 2
@lila2288 Proszę nie wprowadzać innych użytkowników forum w błąd, albo rozwinąć wypowiedź o konkretny receptomat który faktycznie ma w regulaminie wyszczególnione zabronione wypisywanie leków na receptę RPW, bądź z konkretnej grupy na przykład benzodiazepin czy opioidów. Osobiście nigdy nie miałem większego problemu z ogarnięciem MPH od pierwszego lepszego lekarza pierwszego kontaktu posiadając odpowiednią dokumentację i doświadczenie w rozmowie z lekarzami. Na setki razy prosząc o receptę na MPH spotkałem się maksymalnie trzy razy z odmową i zwrotem pieniędzy za wizytę.
  • 6 / / 0
Panowie czy do 30mg MPH w postaci medikinetu instant mozna dorzucić redbulla albo dwa? Nie jestem pewien jak mocno zadzialaja na siebie dwa stimy a nie chce jakis skutkow ubocznych potem
Dodam ze cierpie na dosyc mocne adhd i mam go przepisany od lekarza ale czesto biore raczej rekreacyjnie
  • 959 / 271 / 2
@xmanxx Polecam przeczytać jedne z pierwszych moich postów na tym forum, nie jest ich wiele, a doskonale opisują jak bardzo idiotycznym pomysłem było zażywanie MPH rekreacyjnie posiadając zdiagnozowane ADHD 🙃. Radzę sobie wjebać do póki co głupiego łba, że aby SKUTECZNIE leczyć tę chorobę to należy sobie wziąć do serca słowa
ALBO SIĘ LECZYSZ, ALBO ĆPASZ
zanim będzie za późno - doskonale wiem jakie to jest trudne mając tą diagnozę, bo ogarnąłem się dopiero jak już było za późno i wylądowałem na oddziale detoksykacyjnym w szpitalu psychiatrycznym, taka przestroga, że w najlepszym wypadku skończy się to odziałem detoksykacyjnym, a w najgorszym zatrzymaniem akcji serca i wąchaniem kwiatów od spodu i nie ma tłumaczenia się, że ja to jestem wyjątkiem i w moim przypadku się tak nie skończy, rzeczywistość niestety okaże się inna, nie chcę się tutaj wymądrzać, bo im więcej wiem tym bardziej zdaję sobie sprawę jak bardzo jestem jeszcze głupi, ale tak mam ADHD i też przez to przechodziłem, na tyle skrajne, że przez większość czasu było źle diagnozowane jako choroba afektywna dwubiegunowa typu pierwszego przez to co odpierdalałem szukając namiastki dopaminy w moim życiu. Wracając do pytania, to zależy jak leży. Osobiście nie mam żadnych problemów z 'kardiozwałą' przy takim mixie, ale biorę również klonidynę która również pomaga przy niektórych objawach ADHD więc siłą rzeczy ciężko w takim przypadku mieć problemy z ciśnieniem bądź zbyt wysokim tętnem. z fartem
  • 847 / 282 / 0
@Merx
Ja to bym nawet dodał, że ćpanie metylca nawet bez ADHD (i to nie tylko zdiagnozowanego) to głupi pomysł.
A to też mówię ze swojego doświadczenia nie z innego. Też nie od razu się rozumu nauczyłem. Jak ktoś mówi komuś, że ćpanie MPH to głupota, to przeważnie wie co mówi. Dużo lepiej się to sprawdza jako everyday stim, ale tylko w celu dopingu mózgu. To wszystko.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Zablokowany
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.