Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 49 / 1 / 0
Czy jeżeli mam zamiar używać MPH w ilościach 15-30 mg ( do nauki) to są jakieś widoczne efekt że jestem pod wpływem? Pytam ponieważ mieszkam z ojcem i nie chce żeby podejrzewał mnie o coś poprzez dziwne zachowanie.
  • 1472 / 196 / 0
Nie widać, oprócz tego że będziesz bardziej stanowczy i wywalisz ojca z domu jak coś mu nie będzie pasować z twoim zachowaniem %-D

Ogólnie 15-30 mg dziennie to spoko dawka, nie widać że jesteś pod wpływem, ale będzie widać, że zachowujesz się bardziej po męsku.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 200 / 3 / 0
Tyler Durden pisze:
ale będzie widać, że zachowujesz się bardziej po męsku.
Ktoś Ci to powiedział jak Cię obserwował? Bo ja sam nie zauważyłem na sobie nic takiego (może jestem tak męski, że już bardziej się nie da :D)
  • 1472 / 196 / 0
CCLight pisze:
Tyler Durden pisze:
ale będzie widać, że zachowujesz się bardziej po męsku.
Ktoś Ci to powiedział jak Cię obserwował? Bo ja sam nie zauważyłem na sobie nic takiego (może jestem tak męski, że już bardziej się nie da :D)
Ze strony znajomych i osób, z którymi mam kontakt np. 1-3 razy w tygodniu to nikt. Ze strony rodziny, przyjaciół (oprócz tych, którzy mają słaby zmysł obserwacji) dostałem kilka komentarzy, że coś jest u mnie inaczej, że jestem bardziej konkretny i bardziej zdecydowanie prowadzę pewne sprawy.
Nikt się nie domyślał, że to dragi, tylko że coś się zmieniło ze mną :) Poza tym zawsze miałem energię itp. No i jakoś tak ludzie zaczęli się bardziej bać cokolwiek mi powiedzieć żeby nie dostać przypadkiem riposty :-D
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 611 / 16 / 0
Witam!
Od dlugich lat przyjmuje Concerte, Medikinet i jakis inny generyk, z czego Concerta, oraz ten inny odpowiednik byly w postaci tabletek o przedluzonym uwalnianiu, natomiast Medikinet posiadam w postaci Medikinet SR 40, oraz Medikinet 20 - tabl. o natychmiastowym uwalnianiu.
Na chwile obecna zaprzestalem brac MPH (w koncu jak dlugo mozna zyc na recepte) i wspomagam sie tymczasowo malymi dawkami bromazepamu, rzedu 3-12 mg /d oraz innymi benzodiazepinami.

Rownolegle z MPH w dawce 40 mg rano (ktory jest glownym lekiem w moim przypadku), przyjmuje:
Ketrel - 100 mg /d (1-1-2) [1 tabl = 25 mg]
Propranolol - 60 mg /d (1-1-1-3) [1 tabl = 10 mg]
Trittico - 150 mg (0-0-1)
Suboxone w dawce 8 mg + 3 * Suboxone 2 mg (14 mg /d), ktora de facto musze zmniejszyc do 8-10.

I tutaj moje pytania..

1. Przez pare dni dostaje o polowe mniejsza dawke, bo 6 mg! Czuje sie dobrze !!! Wieczorem jedynie mnie bierze.
Po konsultacji z lekarzem, dlaczego tak a nie inaczej, zostalem poinformowany, ze glownym lekiem jest Medikinet i w przypadku tych lekow taka dawka powinna wystarczyc.
Moje pytanie brzmi - dlaczego`? Co sie maja fenetylaminy do opioidow. Czyzby zwiekszaly stezenie w osoczu, czy jak?
Lekarz nie mial czasu mi tego wytlumaczyc, hmm..
Po 25 mg Ketrelu i przyjeciu 10 mg MPH IR po paru minutach mam SZPILKI! 0 objawow abstynencyjnych...
Dlaczego tak sie dzieje? - Czyzby MPH swoim dzialaniem dopaminergicznym ''oszukuje'' organizm, ze dostarczono takich peptydow`? Zaprawde, ciekawa sprawa...

3. Jakie moga byc interakcje pomiedzy tymi lekami (bo jakies po prostu musza byc, moje zrenice nie klamia :P)
I czy bezpieczne jest podawanie jednoczesnie stymulantow, np. MPH i opioidow
2. Moglby ktos podac czas dzialania, peak, (stezenie w osoczu etc) MPH przy roznych drogach administracji? (i.v, i.m, intranasal, p.o, etc..)
Pzdr,
Blue.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 1472 / 196 / 0
Od dlugich lat przyjmuje Concerte, Medikinet i jakis inny generyk, z czego Concerta, oraz ten inny odpowiednik byly w postaci tabletek o przedluzonym uwalnianiu, natomiast Medikinet posiadam w postaci Medikinet SR 40, oraz Medikinet 20 - tabl. o natychmiastowym uwalnianiu.
Na chwile obecna zaprzestalem brac MPH (w koncu jak dlugo mozna zyc na recepte) i wspomagam sie tymczasowo malymi dawkami bromazepamu, rzedu 3-12 mg /d oraz innymi benzodiazepinami.

Rownolegle z MPH w dawce 40 mg rano (ktory jest glownym lekiem w moim przypadku), przyjmuje:
Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/metylofenida ... z2mL5MUqWk
To bierzesz MPH czy nie? Niżej napisałeś, że bierzesz...

I ustal jedno nazewnictwo, czemu piszesz o MPH jako nazwie substancji, a reszta nazwy handlowe?

Na co się leczysz?

Kwetiapina blokuje D2, a więc zwiększa wyrzut dopaminy. Stąd MPH może działać w niższej dawce. Z kolei sama uspokaja, więc zbyt niskie dawki nie będą wyczuwalne.

Widać, że twój lekarz się nie zna na rzeczy, bo kto przepisuje propranolol do stymulantów??? W ogóle po cholerę brać beta-blokery, skoro bierzesz benzo i opio?

Dodatkowo ten nalokson może sporo zmieniać, zwiększać wyrzut endorfin i dopaminy.

Dość hardcorowy miks, w tym propranolol niepotrzebny i tylko daje dodatkowe ryzyka powikłań. Bez propranololu na tym miksie nie ma szans żebyś miał nadciśnienie (chyba, że chorujesz na coś, co powoduje nadciśnienie silne).

Z kolei pewne badania pokazują powinowactwo metylofenidatu do receptorów opioidowych (kappa z tego, co pamiętam).
I czy bezpieczne jest podawanie jednoczesnie stymulantow, np. MPH i opioidow

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/metylofenida ... z2mL6eFxFW
Tak, nawet bezpieczniejsze niż branie jednej z tych grup osobno.
  • 94 / / 0
A jeżeli muszę brać b-b, to który nadaje się do stimsów, bez ryzyka zawału itp? Jadę obecnie na nebiwolu.
  • 1472 / 196 / 0
Weź taki, który jest zarazem alfa blokerem, albo sam alfa bloker. Był jakiś lek o nazwie handlowej na "C".
  • 10 / / 0
Cardura
  • 410 / 18 / 0
Przepraszam, że zadam pytanie które się już pojawiło a mianowicie czy można bezpiecznie zażywać Wellbutrin(Bupriopion) jednocześnie z Medikinetem/Concerta? Bardzo proszę o odpowiedz :-)
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.