Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 3 / / 0
Krótki opis mojej przygody z metylofenidatem, może ktoś miał podobnie. ADHD mam stwierdzone praktycznie od zawsze, bo od około 3 roku życia. Z metylofenidatem przygodę zacząłem około 12 roku życia, nie wiele jestem w stanie powiedzieć jak wtedy na mnie działał, bo jako dzieciak był to jeden z wielu leków jakimi próbowano mnie ogarnąć :P Jako gimnazjalista stwierdziłem że nie chce brać żadnych leków, i dopiero w liceum zdałem sobie sprawę, że bez farmakologii najprawdopodobniej upierdolę szkołę. Bez żadnych problemów dostałem recke od magika i zacząłem przygodę z metylofenidatem. Nie wiem ilu tu jest ADHD-owców, a ilu koneserów tej substancji, ale pierwszy miesiąc czułem się naprawdę jak inny człowiek, praktycznie większość negatywnych symptomów które utrudniały mi życie zniknęło, uspokoił mi się bardziej bajzel we łbie, łatwiej mi się było skupić i przede wszystkim czułem się lepiej sam ze sobą. Było to na dawce 18mg (Concentra), później zwiększonej do 36mg. Po paru miesiącach zaczęło się jebać, wydaję mi się że momentem kulminacyjnym była impreza na której spore dawki metylo połączyłem z (też sporymi) dawkami spidów, z tego co pamiętam to klefedron i feta. Od tego czasu feni działał coraz gorzej. Zacząłem po nim mieć coraz częściej bóle głowy, zawroty, pojawiały się nawet ataki paniki. Od tego czasu feni przestałem brać na co dzień, a jedynie gdy mam jakiś ważny egzamin na który muszę wkuwać. Jestem ciekawy czy ktoś miał podobnie i czy faktycznie działanie leku mogło się zjebać przez jeden grubszy lot. Pozdro
  • 1298 / 258 / 0
jak dlugo go brales w normalnych dawakch?

jak najbardziej tolerancja mogla sie zjebac od fety

ale glowna przyczyna jest po prostu branie go przez dlugi czas, wspomniales ze raz zwiekszyles dwukrotnie dawke,
czy wzialbys fecie czy nie to i tak by przestal dzialac

i watpie ze raz tylko poleciales ale to taka dygresja

na logike tolerancja powinna powrocic jak bierzesz go teraz okazjonalnie, ale jak przyjebales tam tone to moze sie przepaliło coś na dluzej uwazaj z takimi miksami
jak juz to jedno wybierz %-D
  • 927 / 288 / 5
@Stachudzons zasada jest prosta i prawie zawsze ta sama. Przerwa, zrób sobie dłuższą przerwę od wszelkich stymulantów (kofeina się nie zalicza). Odpowiednio długa przerwa powinna załatwić sprawę, możesz sobie podczas przerwy pomagać DXM, powinien wzmocnić efekt terapeutyczny przerwy i tym samym polepszyć działanie metylophenidatu wziętego po owej przerwie.
Jak na moje powinieneś sobie zrobić przerwę minimum 2 miesiące. Jeżeli wpierdoliłeś dużo tego będąc na NDRI to receptory ci się naprawdę mocno (z)downregulowały.

powodzenia w detoxsie
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1 / / 0
Witam. Jak u was wygląda libido i masturbacja na MPH? Jakie dawki i jaka tolerka? I wrażenia w porównaniu z innymi stimkami. Dzięki za info!
  • 1759 / 240 / 0
03 listopada 2023hubii pisze:
jak dlugo go brales w normalnych dawakch?

jak najbardziej tolerancja mogla sie zjebac od fety

ale glowna przyczyna jest po prostu branie go przez dlugi czas, wspomniales ze raz zwiekszyles dwukrotnie dawke,
czy wzialbys fecie czy nie to i tak by przestal dzialac

i watpie ze raz tylko poleciales ale to taka dygresja

na logike tolerancja powinna powrocic jak bierzesz go teraz okazjonalnie, ale jak przyjebales tam tone to moze sie przepaliło coś na dluzej uwazaj z takimi miksami
jak juz to jedno wybierz %-D
amfetamina stosowana w przerwach od MPH odwraca tolerancje na MPH
Najlepiej stosować na przemian 2tyg dextro 2 tyg MPH
  • 74 / 8 / 0
Mam glupie pytanie:
skoro MPH daje kopa to dlaczego nie jest (szerzej) przepisywany na depresje tylko przepisuje sie roznej masci "zamulacze"?

Z mojej perspektywy laika to powinno byc:
dostajesz "dopalacz" -> ogarniasz zycie, przyzwyczajasz sie do zap... -> stopniowo schodzisz z dopalacza do zera

Taka taktyka zdaje sie jednak nie jest stosowana.
Dlaczego?
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2023 przez forum, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 9304 / 1809 / 2
Wg głównej obecnie teorii przyczyną depresji jest deficyt serotoniny. MPH nie dziala na sero więc nie jest przepisywany na depresję.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1 / / 0
05 listopada 2023sekuento89 pisze:
Witam. Jak u was wygląda libido i masturbacja na MPH? Jakie dawki i jaka tolerka? I wrażenia w porównaniu z innymi stimkami. Dzięki za info!
libido znaczaco sie podnosi ale wazokonstrykcja bedzie przeszkadzac moze cytrulina by pomogla? nie polecam marnowac ani MPH ani czasu na trzepanie
caly dzien
  • 1759 / 240 / 0
Pod sex z kobietą jest ok w dawce 40mg ir jest ok ;)
  • 87 / 10 / 0
10 listopada 2023forum pisze:
Mam glupie pytanie:
skoro MPH daje kopa to dlaczego nie jest (szerzej) przepisywany na depresje tylko przepisuje sie roznej masci "zamulacze"?

Z mojej perspektywy laika to powinno byc:
dostajesz "dopalacz" -> ogarniasz zycie, przyzwyczajasz sie do zap... -> stopniowo schodzisz z dopalacza do zera

Taka taktyka zdaje sie jednak nie jest stosowana.
Dlaczego?
Z autopsji mogę potwierdzić, że MPH ma pewien potencjał przeciwdepresyjny, może nie poprawia nastroju i nie znosi smutku etc., ale poprawia myślenie - widzisz więcej rozwiązań niż tylko bezradność, dodaje energii i znosi zmęczenie. Więc jako taki dodatkowy wspomagacz na pewno się sprawdza, szczególnie u osób z osłabionymi funkcjami poznawczymi. A dlaczego nie jest szerzej przepisywany to nie wiem, pewnie lekarze boją się wypisywać leki off-label, bo bezpieczniej jest im wypisać coś zgodne ze wskazaniami. No, ale z kolei za duże dawki MPH mogą pogorszyć depresję, nie wiem, może przez procholinergiczne działanie

Nie nic nie sprzedaje nie udzielam informacji na temat źródeł
Pozdrawiam
NCUX
Lepa propozycja handlu przez pm screen do wglądu jak coś;)
Zablokowany
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.