Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 494 / 134 / 0
Nie wciągaj MPH, uzależnisz się nawet behawioralnie od tego szybciej, niż myślisz.
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 210 / 18 / 0
Czy psychiatra bez problemu wypisze metylofenidat ?, bo coś mi się obiło o uszy że trzeba wypisywać jakieś specjalne papiery na to żeby dostać ten lek ???
Uwaga! Użytkownik Uszkodzonabania nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / 5 / 0
16 kwietnia 2022ImGoingHighIn505 pisze:
Nie wciągaj MPH, uzależnisz się nawet behawioralnie od tego szybciej, niż myślisz.
Nie zamierzam tego robić na stałe. Raz na parę miesięcy maksymalnie, jeśli już. To było raczej w ramach eksperymentu z ciekawości. W ogóle IRki często nie używam, CRka robi mi to czego od niej oczekuję. Do tego nie widzę sensu robienia sobie z medikinetu ćpańska, bo po pierwsze nie daje mi takiego efektu jak ćpańsko, a po prostu pozwala normalnie funkcjonować na co dzień xD a po drugie jak zachcę ćpańsko, to jest właściwie na wyciągnięcie ręki i znacznie tańsze xD
  • 494 / 134 / 0
@Uszkodzonabania przejrzałeś w ogóle forum? jest masę informacji na ten temat. pozwól, że wszystko to, co się tu znajduję, skrócę do minimum.

1) nie, nie bez problemu. są tacy, co wypiszą, są tacy, którzy zażądają zaświadczenia, są tacy, którzy chcą całej historii choroby. chcesz - ryzykuj
2) te "specjalnie papiery" to testy na adhd potwierdzające Twoją dolegliwość.
3 więcej informacji mogę ci udzielić na pw.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 93 / 5 / 0
Co dobre na hipoglikemię i szalejący cukier po MPH? Zauważyłem na glukometrze że MPH podbija na początku mi cukier a potem spada. Mam wrażenie że MPH ogólnie przyspiesza metabolizm w organizmie i potem wariuje cała gospodarka węglowodanowa. Zastanawiam się nad kwasem ALA i inozytolem wspomagająco dla uregulowania tego.
  • 113 / 5 / 0
@lelo1s ja mam właśnie podobnie, straszna niestabilnośc tej cr raz działa ok a raz słabo, drażliwość, nieogarnianie, lęki, no i zawsze krótko działa, jakby to nie było cr, może to dlatego że mam bardzo szybki metabolizm
Jak wrażenia po pierwszych dniach z Concerta?
  • 494 / 134 / 0
bo wersja CR jest do kitu. ogarnijcie zwykły medikinet lub w ostateczności concertę
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

• 8 / / 0
@miromirek223

Concerta działa na mnie inaczej niż medikinet cr.
Nie mam takiego wjazdu jak po medi ale uspokojenie i dobre samopoczucie utrzymuje się dłużej. Niestety zjazd i wcześniej opisywane objawy dalej bez zmian po zjeździe.
Zastanawiam się czy nie jest to kwestia po prostu złej reakcji na stymulanty i czy nie pomyśleć o atomoksetynie.
  • 494 / 134 / 0
@lelo1s bo Concerta rozkłada się równomiernie i długo, a Medikinet CR pół dawki uwalnia od razu, a drugie pół stopniowo, stąd "wjazd". Ciekawa sprawa z waszymi zjazdami - ja nic takiego nie doświadczam, ale może to kwestia np. branej sertraliny czy coś, nie mam pojęcia.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

• 9 / / 0
@ImGoingHighIn505
Cześć, dostałem dzisiaj medikinet IR 10 mg bo podobno CR sa braki w aptekach. Do tej pory uzywałęm 2x10mg rano i po południu jak najlepiej dobrać dawkę tej IR? I dlaczego uwazasz, ze IR jest lepsza od CR? Nie ma wiekszego zjazdu i co za tym chęci dorzutki?
Zablokowany
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.