07 lutego 2021Mikszu pisze: Czy ktoś z adhd tez tak miał że małe dawki amfetaminy były bardziej skuteczne niż lecznicze dawki metylofenidatu przepisanego przez lekarza?
08 lutego 2021Adrian3760 pisze: Mam pytanie czy jeśli stymulanty jak mefa i feta nie działają w ogóle to czy MPH będzie miało porządane skutki?
metylofenidat, jak każda recka z kopią (Recepta z wtórnikiem/Rp.w) jest ściśle kontrolowany. przy odbiorze w aptece - jaki pacjent, na co, jaki lekajrz, na jaka chorobe, na jakiej podstawie zostal wypisany, itd. ;)
Mając odpowiednią dokumentację od lat - (np. tak, jak ja) - wystarczy papier od lekarza. A lekarze boją się wręcz wypisywać MPH. Jedynie, jak masz papier, że jesteś "chory" -i to niechętnie - ponieważ lek wchodzi w interakcję z masą leków. (np. nasila działanie opioidów -agonistów stosowanych w leczeniu substytucyjnym - z autopsji: metadon - czy zastrzyk z Suboxone 8/2 mg (jak wiadomo buprenorfina ma o wiele silniejsze powinowactwo do receptora, niz nal0xon, więc się do niego nie przyklei - przyjęte drogą sl wchłania się 40-50% = w skrócie, czytaj; Suboxone iv... sciema wynikająca z nieznajomości fakrmakokinetyki lekarzy....
....Ale wracając do tematu:
Niechętnie wypisywany przez lekarzy metylofenidat (zarówno w wersji kapsułek CR 30 jak i 20 mg tabletki - na moim przykładzie) - nie jest brane w ogóle pod uwagę, że dostaję recepty na Suboxone 8/2 mg od tego samego lekarza, jednocześnie leczenie aktywnosci i uwagi lekiem metylofenidat - od tego samego lekarza - mam 3 takich lekarzy, którzy powtarzają to nagminnie... Cóż... Mam papiery na to, na tamto.... Wypisują. Niechętnie, ale co mają do gadania.
Odmówienie wypisana recepty na metylofenidat (również na Suboxone - w przypadku pacjentów substytucyjnych) - w ciągłości leczenia jest WBREW etyce lekarskiej, oraz zagraża życiu i zdrowiu a także może pogorszyć stan psychofizyczny.
A więc nie ma tak łatwo - musisz od dziecka sobie wyrobić papier - i kapnąć się w przyszłości, walić do psychiatry, wziąć papiery. zanieść do przychodni, jednej, drygiej itd. I masz ile chcesz - bo ktoś tu mówił o wypisywanych ilościach
JAkiś czas można tak prześmigać. W końcu jednak się wkurwią (jest to recepta z kopią- przypominam - wtórnik jest nie bez przyczyny!) i skonczy sie babci sranie i wypisywanie przez lekarzy leków. Jedno opakowanie indywidyalnie - od jednego lekarza - i dziekuje - Dajmy na to: dawka dobowa u mnie to: 60 mg/d wyliczone przez profesora z programu metadonowego na który chodziłem (nie bede podawal dokladnych danych)
Ciekawe, bo jakiś czas temu czytałem jego pracę na temat oddzialywania metylofenidatu przy uzyciu agonisty - dalej zwanym - srodkiem substytucyjnym - metadon. - A wcześniej buprenorfina, jakoby wzmacniał działanie! (potwierdzam z autopsji)
Coż,
Tyle ode mnie ciekawostek i czekam na jakieś info co do innych interakcji.
A czy dla Was nie jest do abstrakcją, że lekarz zajmujący się uzależnieniami i substytucją, ja - jako osoba, która na papierze: kilka razy w życiu spożyła amfetaminę, dostawałą metadon 60 mg/d, metylofenidat 60mg/d, kwetiapinę doo 400 mg/d masę innych leków, i w testach pomijane wykryte BZO (oznaczenie na multitestach benzodiazepin) - ze wzgledu na stale używany alprazolam 1 mg/d (oczywiście ściema) - nie robił sobie z tego nic, udawał, że nie widzi? - w testach dostawałem ( - ) - zawsze. ;)
/metylofenidat jako amfetamina
a wczesniej buprenorfina jako opiaty - i to jest program substytucyjny! cpanie lepsze, niż z ulicy.......
Pozdrawiam,
BlueV. ;)
[/quote]
Ja brałem rok temu 8 miesięcy, bez problemu z przychodni na nfz. Teraz znowu czułem się zmęczony ciągle. Jestem na programie sub. Lewometadon dostaje. I lekarka się jebneła zamist CR dostałem zwykły 20 ;/ a on jest hujowy bo krótko działa, nie wiem kiedy dojeść a w cr prosta sprawa po 4-5h nie działa. W każdym razie wypiłem 15ml tego metadonu wróciłem i zjadłem 1 tab 20mg. Kurwa kompletnie przeciwny efekt do oczekiwanego, przed kompem prawie na zjechałem. Jakbym morfine strzelił, tylko bez euforii takiej. A po CR w ogóle ni się nie dzieje. Więc jak ktoś pije np:130 metki lub 300 bo takich też znam, ale tej zwykłej, i zarzucą rekracyjnie nie wiem 60mg to zjadą. Co do nadużywania samego metylfenidatu uważam, że to bez sensu. Bardzo nastrój na codzień bardzo fajny mix bo dragów brać nie mogę (testy) to Medikinet 20CR rano, fluoksetyna 300, benzo moge brac to alprazolam z 2mg, i raz w tygodniu ten najzwyklejszy testosteron jelfy strzał, lub 2 AMP. co 2 tyg. I nigdzie nie miałem kłopotów z medikinetem, ale pawda lekarze się boją nie wiem czego. Ale jak ich zasypiecie sensownymi argumentami to dadzą. Oczywiście ADHD nie przejdzie. To wybitnie głupi argument. Najlepsze to takie, że w chuj roboty nie dajecie rady w biurze, mobbing, i tylko jedno razowo, i doraźnie będziesz brał. Lekarz zanim sprawdzi w kompie, to wrato mu powiedzieć, że ciężko w aptekach a tu za rogiem jest medikinet 20cr, czy co tam chcecie. Nie wiem jak inni nie polecam Concerty,
to jest system oros. Wiem jak on działa ale nie rozumiem jak może uwalniać 12h taką samą dawkę, i jest taka dziwna jazda, że masakra. 36mg nawet bym nie wziął. Mega silna senność z jednoczesnym pobudzeniem i lękiem. Medikinet, jest o zmodyfikowanym i 1 wejście to strzał z szybok rozpuszczalnych 10mg a po 3h drugi strzał do organizmu.
I czy ktoś miał testy i wyszła mu amfetamina? ja miałem nie raz testy i nic. Przecież to nie jest amfetamina. A pochodna to pochodna to też fenylefryna w gripex hot czy kroplach do nosa.
Jest za dużo fenetylamin, by w testach dawać test na ogólny szkielet, bo to nawet w jedzeniu jest. Więc powinno wyjść wszystko gdzie jest amfetamina. MDXX, i inne z amfetaminą. Nawet Selegilina w większych dawkach 40-60 mg
08 lutego 2021Adrian3760 pisze: Mam pytanie czy jeśli stymulanty jak mefa i feta nie działają w ogóle to czy MPH będzie miało porządane skutki?
Opuściłem stanowisko zaraz wracam. I chodziłem najszybciej jak umiałem dookoła parku handlowego. To spory teren a chodziłem ok 3h. Az mnie puściło i sie uspokoiłem. Nie pamiętam nic bo zjadłem 30 klonow neutoleptyki leki na serce. Bylem przygotowany ale nic nie działało kurwa nigdy więcej.
Błąd polegał na tym że leki które miały to wyłączyć to antagoniści receptorów dopaminowych. I beta blokery. Zabrakło blokerów alfa1. Adrenergicznych.
10 lutego 2021DrugSter pisze: A więc nie ma tak łatwo - musisz od dziecka sobie wyrobić papier - i kapnąć się w przyszłości, walić do psychiatry, wziąć papiery. zanieść do przychodni, jednej, drygiej itd. I masz ile
Myślę, że z ADHD lepiej iść do w miarę młodego psychiatry. Spora szansa, że będzie więcej wiedział na ten temat niż stary lekarz, który zazwyczaj będzie miał więcej doświadczenia z bardziej "klasycznymi" jednostkami chorobowymi.
Medikinit 20mg
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/fent400.jpg)
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej
Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/jalowki.jpg)
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie
Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.