4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
MnO2+Hcl -->H20--> MnCl2 + H20 +Hcl
Nie powstaje hcl tylko Cl2 źle przepisałeś po pierwsze primo a podrugie brakuje jeszcze liczb
a potrzecie primo zastanawiam się czy ta reakcja zajdzie ...wykształcenie chemiczne mam średnie...
i taka reakcja zajdzie na pewno przy kwasie stężonym max 36% możliwy jest do stężenia
a przy żołądkowym trudno powiedzieć ...wiem na pewno że przy niektórych stężeniach kwasów reakcja nie zachodzi
tak jak w otrzymywaniu HCL który jest potrzebny do krystalizacji metkata potrzebny jest kwas siarkowy i sól zeby go otrzymać ,,ale przy stężeniu w akumulatorach 30% huja można przereagować
tu bardziej doświadczony chemik musi sie wypowiedzieć
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: granulat »
Teoretycznie stosując inhibitory pompy protonowej (np. omeprazol) można zmniejszyć wydzielanie kwasu solnego w żołądku, jednak w praktyce reakcje przez was opisywane zachodzą (jeśli w ogóle) z bardzo małą efektywnością i jeśli roztwór jest należycie przygotowany i przefiltrofany nie przejmowałbym się tym zbytnio :)
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
jak by w żołądku było 36% HCl to o japierdole %-D
Mno2 + Hcl-->H20-->MnCl2 +Cl2 +H20
MnCl2 +Cl2 +H20 --> MnO2 + 4Hcl

nie uzupełniam współczynników, bo mi się nie chce. ale po spożyciu MnO2 nie będziesz bekał chlorem. reakcja wg mnie powinna zajść znów do Mno2.
poza tym chlor w środowisku wodnych przekształca się przecież do kwasu solnego i chlorowego nie?
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 14 / 0
No i masz racje jak reakcja zajdzie znów do MnO2 to MnO2 może znów przereagować do MnCl2 ...a MnCl2 znów może przereagować do MnO2 %-D i.......tak dalej i tak dalej.....za górami za lasami....aż do póki MnO2 się nie znudzi :-p

hahahha no chemikami to my nie zostaniemy :diabolic:
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
prawie_martwy pisze:
anonimus pisze:
Nie przefiltrowałem, bo sie nie dało ... a znam tez osoby, które to pukały bez filtracji i żyją.
To jak ja filtrowalem jako tako i sie dorobilem dławicy piersiowej i zapalenia żył bgłębokich to co dopiero takie ziomy. Rzal.ru .
ja nie jebie metkata po kablach
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 49 / 1 / 0
Ja filtruję najpierw przez chusteczkę i później nabieram do pompki przez wacik. Ale naga prawda jest taka, że prawie 90% strzałów robię w terenie, czyli najczęściej w ubikacji w jakimś centrum handlowym. I nie zawsze jest pod ręką wacik, tudzież coś podobnego. A ciśnienie mam najczęściej takie, że pierwszy strzał idzie z jeszcze nie do końca przereagowanego błotka o barwie od żółtej po jasno brązową (mimo filtracji). Czuję wtedy dziwny smak na języku a poza tym niby wszystko jest ok. Ale tak naprawdę to zaraz po tym wyobrażam sobie jak te maleńkie drobinki powoli i systematycznie zatykaja mi naczynia włosowate... Nie mówiąc już o skrzepach które tylko czekają żeby oderwać się i powędrować wprost do płuc powodując śmiertelną w skutkach zatorowość płucną. A ja to ciągle wałę...
Żyję szybko, umrę młodo.
Moje życie - moja własność.
  • 2012 / 84 / 0
Hehe ja tez zdaje sobie sprawe wlasnie z takowych konsekwencji i tez wale caly czas. Bardzo polubilem ten wjazd i chuj, pompa 20ml pewnie bedzie mi towarzyszyla az do smierci.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 49 / 1 / 0
Cóż, trzeba przyznać, że raczej kiepska to perspektywa uganiać się za akatarem do usranej śmierci... Gdybym tylko wiedział, że to gówno jest niewiele płytsze od koki :argue:
Żyję szybko, umrę młodo.
Moje życie - moja własność.
  • 289 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: akoAco »
Speedoman pisze:
czyli najczęściej w ubikacji w jakimś centrum handlowym.
%-D hiehie a myślałem że tylko ja napierdalam kota po publicznych kiblach
Uwaga! Użytkownik akoAco nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 14 / 0
hahahahahah jak to kurwa musi wyglądać ....do ubikacji chodzą zaglądają i sikają sobie normalnie ludzie....a tu naglę w rogu jakiś świr przelewa wodę z kupeczka do kubeczka i robi metkat
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.