4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 394 / 5 / 0
Ciezka bomba jak teraz się nad tym zastanawiam to metkat nie demetyluje się tylko coś innego się w nim dzieje.
Bo metabolizuje się do efedryny a nie do katynonu. Może się wypowie PCP on jest wyjądkowo rozeznany, ja na temat metkatu znalazlem mało informacji.
Jeżeli chodzi o kode to z thio czy z antka bierzesz. ja mam podobnie tylko kode czuje praktycznie odrazu po łyknięciu ( lekkie uspokojenie pewnie od sulfogwajakolu zawartego w thiokodinie, który też jest sub lekko psychoaktywną i łatwo przechodzi przez BBB)
Jeżeli chodzi o antka to paracetamol też może być lekko psychoaktywny bo zwiększa poziom serotoniny w mózgu.
  • 2814 / 14 / 0
Wolny Od Nałogów pisze:
metkat nie demetyluje się tylko coś innego się w nim dzieje.
Pierw zachodzi redukcja grupy karbonylowej w wyniku czego otrzymuje się efedrynę...
Wolny Od Nałogów pisze:
Bo metabolizuje się do efedryny a nie do katynonu.
I do norefedryny.
[ external image ][1]

Wolny Od Nałogów pisze:
Może się wypowie PcP on jest wyjądkowo rozeznany, ja na temat metkatu znalazlem mało informacji.
Postaw konkretne pytanie. Nie rozumiem Waszej obecnej dyskusji. Dlaczego N'-metylokatynon szybciej zaczyna oddziaływać na organizm od 3-metylomorfiny? Ja bym tutaj zbyt bardzo nie polemizował. Są to 2 zupełnie odmienne substancje. Inny szlak metaboliczny, inne enzymy, inny sposób działania na mózg i wszystko inne.
Wolny Od Nałogów pisze:
od sulfogwajakolu zawartego w thiokodinie, który też jest sub lekko psychoaktywną
W jakim sensie?
Wolny Od Nałogów pisze:
Jeżeli chodzi o antka to paracetamol też może być lekko psychoaktywny bo zwiększa poziom serotoniny w mózgu.
Ale długotrwałe zażywanie powoduje obniżenie poziomu serotoniny[2].

Przypisy
  1. Markantonis SL, Kyroudis A, Beckett AH. The stereoselective metabolism of dimethylpropion and monomethylpropion. Biochem Pharmacol. 1986 Feb 1;35(3):529-32. (PDF)
  2. Srikiatkhachorn et al. Effect of chronic analgesic exposure on the central serotonin system: A possible mechanism of analgesic abuse headache. Headache 2000 May 40 343 -350 (HTML)
Poprawka bibliografii. - PcP
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2775 / 39 / 0
PcP pisze:
Nie rozumiem Waszej obecnej dyskusji.
Też tutaj czegoś nie rozumiem. Jaki związek ma szybkość "wejścia" metkatynonu z jego metabolizmem? Póki nie zostanie on rozłożony do efedryny i norefedryny to właśnie metylokatynon jest odpowiedzialny za działanie psychoaktywne. Nie wymaga on wstępnej obróbki metabolicznej. Gdyby tak było to każda droga administracji z pominięciem wątroby byłaby nieefektywna, za sztandarowy przykład można tu podać i.v.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2010 przez BS, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2518 / 27 / 0
Różne organizmy, różna szybkość wejścia danej substancji. Niezależnie od drogi administracji. No może poza I.V. U mnie np. kodeina spożyta doustnie wchodzi ok godziny. metkatynon czuję już po jakiś 15min, ale nie jest to regułą, bo nieraz jest to krócej, a nieraz dłużej.

Aha i życzę powodzenia z braniem roztworu z thiocodinu doodbytniczo. No chyba, że ktoś jest masochistą. Zawarty w Thiocodinie sulfogwajakol silnie drażni błony śluzowe, więc uważajcie drogie narkomany z podawaniem wszystkiego per rectum. Co z tego, że z jelita jest wysoka biodostępność prawie wszystkich substancji, skoro można sobie zrobić naprawdę wielką krzywdę podając w kiszkę niektóre substancje.
  • 927 / 5 / 0
kodeina spożyta doustnie wchodzi ok godziny
Chyba nie z antidolu.
  • 2518 / 27 / 0
Zdarzało się i tak, że roztwór antka tyle wchodził. Nierozdrobnione thio potrafią wejść nawet po 2godzinach, ale skończmy ten offtop bo to nie temat o kodeinie, a nawet nie ten dział.

Może by wyciąć cały ten offtop i stworzyć osobny wątek, bo rozmowa jest dość ciekawa. Szkoda by było żeby wylądowała w śmietniku.

nie offtopujcie tyle, rozmowa ciekawa ale następnym razem bedą warny - CzarnyIntruzManganek
  • 394 / 5 / 0
Aha i życzę powodzenia z braniem roztworu z thiocodinu doodbytniczo. No chyba, że ktoś jest masochistą. Zawarty w Thiocodinie sulfogwajakol silnie drażni błony śluzowe, więc uważajcie drogie narkomany z podawaniem wszystkiego per rectum. Co z tego, że z jelita jest wysoka biodostępność prawie wszystkich substancji, skoro można sobie zrobić naprawdę wielką krzywdę podając w kiszkę niektóre substancje.
Źle mnie zrozumiałeś ja nie wale thio doodbytniczo(ale jest kilku dewiantów co sobie po 2 paczki tam wlali :-/ ) tylko doustnie, nawet raz miałem podrażnione dziąsła od sulfogwajakolu. Tylko talvosilen się nadaje do podania p.r ewentualnie antidol ale to troszke mniej praktyczne.
Racaj ta dyskusja jest troche bezsensowna.
kot p.r właśnie się ładuje.
  • 14 / / 0
Wie może ktoś z was jaka jest biodostępność procentowa przy podaniu metkata p.r. i przy podaniu doustnym? Raz tylko piłem jednak wtedy nie miałem jeszcze takiego doświadczenia w produkcji kotka i wyszedł mi bardzo stymulujący (bankowo pseudoefedryna). Bez przerwy wale doodbytniczo i myślę że powinienem dać dupie trochę odetchnąć jednak jeśli doustnie gorzej się wchłania to szkoda mi kota. Szukałem info na ten temat jednak nic nie mogłem znaleźć więc jeśli ktoś wie to będę wdzięczny.
  • 574 / 3 / 0
polecam zajebac fcanau. Dupa odpocznie i fhuj lepiej.
  • 14 / / 0
Chciałem fkanau spróbować ale zawsze mam obiekcje że wiadomo będzie działać lepiej ale też o wiele krócej i zwał większy. Chyba wole dłuższe łagodniejsze działanie ^_^
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).