4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 394 / 5 / 0
Sory w castoramie nie maja tyloko w Lerła merlę %-D ale to może być :
Czasami kwasem solnym nazywa się też roztwór chlorowodoru w innych rozpuszczalnikach polarnych np: w acetonie
Poza tym metkat palony może krócej działać od iv np: kokaina podobna do metkatynonu palona działa dłużo bardziej intensywnie niz iv i w nochala ale tylko przez 20min.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010 przez Wolny Od Nałogów, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 394 / 5 / 0
To są rozwiązania czysto teoretyczne nie wiem jakiej jest czystości ten "kwas solny" poprostu nie mam nigdzie w pobliżu sklepu z odczynikami chemicznymi.
  • 2814 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: PcP »
c0deine pisze:
Tak... ale warto dodać, że w tym przypadku szkodliwość jarania takiego "cacka" jest ogromna. Dlaczego? Podczas waporyzacji, podgrzewania takiej soli (chlorowodorek) uwalnia się też chlorowodór... Wdychając go elegancko reaguje z naszą śliną tworząc kwas solny i piknie rozpierdalając min. ząbki.
Jesteś pewien,że reaguje on z wodą z śliny,a nie dopiero w płucach i np.uszkadzając pęcherzyki płucne?
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2012 / 84 / 0
Toto swoją drogą, ale jak lubisz swoje zeby to nie pal tego syfu ;)
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 260 / 4 / 0
Paliłem metkat i owszem działanie jest w chuj intensywne, można porównać do IV i w sumie działał dłużej.
Tylko że i tak jak ma się kryształki to kusi żeby po jakimś czasie znowu sobie przyjarać do samego "wejścia" , nie paliłem tego syfu na tyle długo żeby rozjebały mi się zęby czy coś ale pewnie po dłuższym czasie to zamiast na sudafed będziecie musieli zbierać na jebane protezy ;-)
  • 368 / 7 / 0
O kurwa debilizm się szerzy widzę. Żadna droga administracji nie omija wątroby. Ile tego syfu jaramy na raz 50 ? 100 mg ? trzeba to jarać dzień w dzień latami i nie dbać o zęby żeby je sobie zniszczyć podobnie jak płuca.
  • 260 / 4 / 0
bigboy8830 pisze:
O kurwa debilizm się szerzy widzę. Żadna droga administracji nie omija wątroby. Ile tego syfu jaramy na raz 50 ? 100 mg ? trzeba to jarać dzień w dzień latami i nie dbać o zęby żeby je sobie zniszczyć podobnie jak płuca.
Z tym niszczeniem to chodzi o to że taki metkat do palenia jest w postaci chlorowodorku a on raczej nie jest obojętny (spójrzcie na ząbki amerykańców jarających hcl metamfy) metkat jest aktywny w podobnych dawkach do metamfy więc pewnie efekt niszczenia będzie podobny. Wiadomo że odrazu nikomu zęby nie wylecą %-D , ale nie można mówić że szkodliwość jest niska ;]
pozdro
  • 3523 / 51 / 0
CzarnyIntruzManganek pisze:
bigboy8830 pisze:
Z tym niszczeniem to chodzi o to że taki metkat do palenia jest w postaci chlorowodorku a on raczej nie jest obojętny (spójrzcie na ząbki amerykańców jarających hcl metamfy) metkat jest aktywny w podobnych dawkach do metamfy więc pewnie efekt niszczenia będzie podobny. Wiadomo że odrazu nikomu zęby nie wylecą %-D , ale nie można mówić że szkodliwość jest niska ;]
pozdro
czy pity metkat też niszczy zęby ?? Całkiem niedawno lekko skruszyła mi się dolna trójka, całkowicie bez powodu, a przynajmniej mi nieznanego :-/
@ CzarnyIntruzManganek wy....ny nick! :-D
  • 2775 / 39 / 0
Imo pity metkat nie ma aż tak silnego bezpośredniego działania na zęby jeżeli używa się słabego kwasu do wytworzenia soli. Do tego jest to roztwór wodny, więc raczej mocno rozcieńczony. U mnie po metkacie występował szczękościsk. Może to jest przyczyną?
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1718 / 9 / 0
Tu wlasnie nie chodzi o substancje, to nie ona bezposrednio niszczy uzebienie, a chlorowodorek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.