4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5073 / 869 / 0
Ile masz lat ? I o jaki wstyd chodzi ? Wstydzic powinien sie ten co sie smieje z chorych.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 23 / / 0
01 listopada 2024Retrowirus pisze:
Ale współczuję...
Rozumiem że przestałeś brać? Są jakieś nadzieje i rokowania?
Tak, nie biorę metkata od mniej więcej roku. Aktualnie biorę tylko 3cmc - zamawiam sobie raz w miesiącu 10g i starcza mi na 3 dni. Co do nadziei i rokowań to raczej nic pozytywnego. Choroba jest nieuleczalna i można tylko łagodzić objawy.

Mam 30 lat. Co do wstydu o którym pisałem, to chodzi o przewracanie się przy ludziach. Nie miałem sytuacji, że ktoś się śmiał, raczej ludzie pytali, czy trzeba mi pomóc.
  • 23 / / 0
Czy branie benzodiazepin może przyczyniać się do zwiększenia objawów manganizmu/parkinsonizmu wtórnego? Zauważyłem znaczną poprawę w chodzeniu, gdy byłem zmuszony do zredukowania dawek benzo do 2mg na dobę. Od lat jestem benzowrakiem, przez ostatnie 4 lata byłem w ciągu na flualprze. Zniknęła ona z rynku na jakieś 2-3 miesiące i w czasie, w którym jej nie brałem chodziło mi się calkiem bezproblemowo. Nie było przodopochylenia i związanych z nim upadków.
Niestety, flualpra wróciła niedawno na rynek i po wzięciu jednego mg problemy z chodzeniem wróciły. Zaznaczę tutaj,że nie są to problemy typu zaburzenia równowagi, wynikające z zażycia silnego benzo. Są to problemy charakterystyczne dla parinsonizmu - po przejściu niewielkiego odcinka drogi - przodopochylenie i gleba.
Czy są jakieś badania lub artykuły wyjaśniające, jaki wpływ ma benzo na parkinsonizm?
  • 192 / 65 / 2
@MatthewRosenbaum zmiany w receptorach GABA (które masz rozjebane przez benzo) moga powodować zaburzenia ruchowe https://www.mdpi.com/2076-3425/13/12/1711. benzo również moga powodować zmniejszenie dopaminy w prażkowiu przez co może nastapić pogorszenie objawów parkinsonizmu. długotrwałe branie benzo może nasilać objawy parkinsonizmu wtórnego poprzez zwiekszenie hamowania neuronalnego. co do manganizmu - nie ma badań na to, że benzo nasilaja manganizm ale myśle, że benzo może pogarszać co niektóre objawy manganizmu.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 742 / 9 / 0
Znałem 2 osoby, które były po (jeśli dobrze pamiętam) około 2 letnich ciągach na metkacie IV. Niestety mimo nie brania od już roku-dwóch-trzech (dawno to było, słabo pamiętam) problemy się pogłębiały. Np u dziewczyny nagle pojawiło się zacinanie na 1 słowie (zamiast "słuchaj, nie dam rady jutro pogadać" to wychodziło jej "słuchaj, nie nie nie nie nie nie nie nie... " aż się w koncu zatrzymywała). Była przykuta do wózka, teoretycznie umarła na serce, ale nie wiem jak było naprawdę. Druga osoba, którą był mężczyzna miała mniejsze problemy z mówieniem (ale niewiele mniejsze, bo i tak ciężko było zrozumieć cokolwiek momentami), czy na wózku jeździł? Nie wiem, jeśli tak to się nie przyznał nigdy. Niestety popełnił samobójstwo kilka lat temu z wielu nałożonych na siebie przyczyn.

Piszę to z dwóch powodów:
1. Nigdy nie bierzcie tego gówna, a już szczególnie IV i przy chujowej syntezie "na szybko". Ja brałem parę razy P.O i dziękuję kurwa losowi, że było to tylko kilka razy i że przykładałem bardzo dużo wagę do syntezy.
2. Sprawa, która może komuś pomoże to pamiętam, że benzo/opio bardzo pogłębiało problemy z mową, za to metylofenidat u tego faceta powodował ogromną poprawę. Nie znam się na tyle, żeby się wypowiedzieć dlaczego to tak działało itp, ale różnica w rozmowie z nim była kolosalna.
  • 27 / 15 / 0
Ja bym zaczęła od 1/4 Akinetonu.
Potem zwiększając dawkę do całej 2 mg.
Benzodiazepiny, są mordercami dopaminy i nie bierze się tego w chorobach neurodegeneracyjnych.
Zamiast Metylfenidatu, spróbuj Wellbutrin 150 mg przez miesiąc, a później 300 mg.
To powinno poprawić Twój stan zdrowia.

Pozdrawiam.
  • 1 / / 0
Cześć wszystkim. Kota w ciągach piłem 2 razy w 2024 i te 2 razy przez najpierw 1,5 miesiąca z 1 paczki acataru dziennie z czasami przerwami na kilka dni. Drugi to samo ale przez miesiàc. Robiłem z przepisu w 15 minut, ale zwykle wychodziła godzina czasem 2 i korzystałem z lodówki. Roztwór wychodził przezroczysty o zabarwieniu żółtym lub jasnożółtym jak mocno roscieńczone siki. Nigdy inaczej. Nie przewracam się ale zawsze trzęsą mi się ręce. Jakie jest zagrożenie manganizmem w moim przypadku. Małe, duże? Wiem że pewnie ciężko powiedzieć ale byłbym bardzo wdzięczny za opinie paru osób, bo czytam ten wątek i informacje są trochę sprzeczne i inne na jego początku i końcu
  • 168 / 62 / 0
@dwajablka nic Ci nie będzie, nie schizuj. Wszystkie przypadki manganizmu to użytkownicy walący i.v, żeby dorobić się tego od per oral to musiałbyś pić nieprzefiltrowane błoto w ciągach.

Uzupełnij magnez, potas, witaminy z grupy B i powinno być ok z tym drżeniem. No i nie ćpaj, zwłaszcza jebanych stimów i zwłaszcza metkata.
  • 3537 / 577 / 1
Słuchaj może nie być związku między kotem a trzęsącymi rękami.
Nie wiemy czy masz jakieś inne pasje, na przykład alkohol.
Poza tym czy jakieś leki zażywasz na stałe czy jesteś na coś chory i tak dalej.
Ja ja piję od 10 lat i nic mi nie jest (ale to nie jest Boże broń reguła – każdy robi inaczej i różne są produkty )

Jeśli widzisz wielką różnicę która pojawiła się w krótkim czasie to bardzo możliwe że jest coś na rzeczy i występuje związek.

Z doświadczenia powiem że najlepiej jest nie zaczynać, jak najszybciej zapomnieć, i nie bawić się w takie ryzyka bo słusznie mówią że organizm jest nieuleczalny a cena błędu za wysoka.

Idź do neurologa, nie ściemniaj lekarza
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 270 / 82 / 0
29 kwietnia 2025halowpierdol pisze:
Wszystkie przypadki manganizmu to użytkownicy walący i.v,
oj nie, wiekszosc - owszem, ale swego czasu jak szukalem publikacji polskich to byl opisany w jednej przypadek ze kolezka sie pitym zalatwil.
jak cos to moge zrodla poszukac ale nie na juz.

co nie zmienia faktu ze iv zajmuje to znacznie krocej.

a tak poza tym to pytajacemu radzilbym to samo - najpierw B complex plus asparaginian i nie pic/nie walic stimow przez jakis czas, potem sie zamartwiac.
mangan jako taki to jest i suplementach, jak zwykle dawka czyni trucizne.

edit - kofeina tez do kontrolnego odstawienia,

@Retrowirus
ciekawi mnie jedna rzecz, choc z racji stazu mozesz zwyczajnie nie pamietac - odczules wzrost agresji? nie pewnosci siebie itd. tylko doslownie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.