Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 171 / 6 / 0
Drogi kolego a Tobie się wydaje, że przykładowo mi nie zdarza się wyjebać na ryj? Mam komfort bo mieszkam gdzie trudno nawet zielsko ogarnąć co nie oznacza, że nie jest to ciągła walka. Wszystko nudzi, mam setki gier w które lubiłem grać po opio a teraz mnie nudzi. Wszystko mnie nudzi ;) mi dużo pomogła śmierć ego. Wiem, że jestem tym kim powinienem ;) no i życie na trzeźwo ssie w chuj ;)
  • 3 / / 0
Hej . Ja jestem od 2 lat na dawce 60 ml lewometadonu ( 2.5 mg/ml). Cale ten czas bralam go dozylnie mialam tez w tym czasie depresje i ostatbie 2 lata pamietam jak jeden wielki koszmar . Teraz bardzo chce zejsc sama w domu z metadonu oczywisciw pijąc juz nie popraez branie i.v. Nie udalo mi sie dostac dzis na detoks we Wro Dzwonilam caky dzien a babsko mnie non stop odrzucalo mimo , ze pare dni wcZeśniej mówiła , ze teraz zmieniły sie zasady i zapisują tylko telefonicznie 20 kazdego miesiaca na kolejny miesiąc czyli w tym przypadku na czerwiec. Mam juz załatwiony na lipiec osrodek ale musze byc zupelnie odtruta.
Musze wiec zejsc sama w warunkach domowych. Czy bedzie dobrze jesli bede schodzic o 5 ml co dwa dni ? I do jakiej dawki zejsc zeby moc przejsc na bupre ? Mam w domu tez do dyspozycji oxydolor 80 mg i na poczatku czerwca pojde tez po recepte od lekarza na MST 200 i clonazepam 2 mg. Pisze o tym bo ktos wyzej pisał ze podobno dobrze jest chodzic z metadonu przy pomocy morfiny lub oxy .
  • 8 / / 0
Hej, też mam podobne pytanie jak wyżej. Proszę podpowiedzcie. Zeszłam z 50mg metadonu do 15mg, przez kilka miesięcy. Czuję że jak obniżam na 12mg, 10mg, zaczynają się schody i teraz mam pytanie. Czy ogarnąć Majkę i od 10mg mogę się nią wspomagać rano i wieczorem czy dopiero jak wyzeruje syrop? Czy może lepiej będzie bunondol? Będąc na 10mg mam wziac buprenorfinę i już nie pić metadonu tak? Możecie wyjaśnić jak najlepiej?
  • 1643 / 286 / 0
@Blacknight wydaje mi się, taka jest moja osobista opinia, że lepiej byś przeszła na buprenorfinę, na jak najmniejszą, skuteczną dawkę by łatwo było schodzić. Bezboleśnie zszedłem z 10 mg na 6 mg (stopniowo) i docelowo zamierzam zejść na 2 mg, a wtedy przejść na substytucję na własną rękę przy pomocy zaświadczenia z programu o byciu pacjentem i braniu Bunorfinu i danej dawki. To podkładka, dzięki której inny lekarz może Ci wystawić reckę na Bunorfin.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 9 / / 0
Przy przejściu z innego opioidu na metadon, a następnie zerowaniu, jak długo można brać metadon, by wyzerować bezboleśnie i jednocześnie nie rozwinąć zależności fizycznej na metadon?
  • 8 / / 0
Mam ważne pytanie, jeśli chce z metadonu przejść na morfine, żeby się zerować to mogę to zrobić z dnia na dzień?
  • 625 / 181 / 2
01 września 2024BarbiXD pisze:
Przy przejściu z innego opioidu na metadon, a następnie zerowaniu, jak długo można brać metadon, by wyzerować bezboleśnie i jednocześnie nie rozwinąć zależności fizycznej na metadon?
Zaprzeczasz samemu, samej sobie w tym zdaniu, nie ma uzależnienia od danego opioidu, jest uzależnienie od smyrania sobie dodatkowo receptorów opioidowych zewnętrznymi substancjami, czy to będzie kodeina, morfina, oksykodon, fentanyl, nie ma to znaczenia, uzależnienie od opioidów którym również jest metadon to uzależnienie od opioidów, wyjątkiem jest jedynie tramadol który dodatkowo wpływa na receptory serotoninowe i mi przykładowo zejść z niego było dużo gorzej niż z kilka set razy mocniejszego oksykodonu. Also wszystko zależy od Twojej szybkości metabolizmu, przyjmowanych dawek, jak długo już przyjmujesz opio, bo póki co odpowiedź trafna w tym momencie to będzie może w 20% przekładać się na realia, ale mówi się, że 2 tygodnie są średnią granicą dla każdego organizmu. - z czym się jednocześnie zgodzę i nie, bo jest za dużo zmiennych które mogą wpłynąć na ten czas.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 8 / / 0
Ponawiam pytanie. Zeruje się z metadonu. Mam morfine i pytanie brzmi czy mogę to zrobić z dnia na dzień. Np jutro zamiast metadonu wziac majke i jak myślicie w jaka ilość morfiny celować, aby zabijała skręta? Pije 15mg metadonu.
Proszę o odpowiedź.
  • 2964 / 984 / 0
po substytucji taką dawką syropu proponowałbym przejść na 30 mg morfiny doustnie i zaobserwować otrzymany rezultat, jest to dawka ekwiwalentna, więc powinna gładko zakleić i zapobiec wystąpieniu nieprzyjemności. w razie czego można miareczkować nieco do góry.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 8 / / 0
Dzięki za odpowiedź. Zrobiłabym błąd, myślałam o wiele, wiele większej dawce morfiny. Obawiałam się, że 100mg nie da rady. No, ale tutaj ewidentny brak mojej wiedzy w przeliczaniu metadonu na morfine.
Dzięki!
ODPOWIEDZ
Newsy
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni

Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.

Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem