Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji czwartej – np. 4-HO-MET, lub psylocybina.
Zablokowany
  • 191 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan wojtas »
Jakiś czas temu jadłem ~22mg 4-ho-met. Dawka była dla mnie akurat, momentami może trochę za duża.
4-aco-dmt nie jadłem, więc nie porównam. Jeśli jadłeś grzyby, to 4-ho-met było dla mnie trochę bardziej szamańsko-dzikie + "pierwotne instynkty" w porównaniu do grzybów :-). Mistyczne niekoniecznie, ale też nie nastawiałem się na takie przeżycia.
Czas standard - z 5 godzin...
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 179 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: MrMeth »
Ja mam za soba probe z 30mg 4-HO-MET. Dzialanie jakos kolo 8-9h w calosci. Trip jest przyjemny i zaskakujacy. Przepiekne CEV'y.

4-AcO-DMT probowalem w ilosci 25mg. Trwalo nieco krocej niz 4-HO-MET, bardzo szybko sie zaladowalo, bylo kolorowo i wesolo. Tak dziecinnie i beztrokso. Dzialanie jak dla mnie typowo grzybowe.

Twoich obaw niestety nie rozwieje jezeli chodzi o serce i o uklad krwionosny, a dokladniej problemy z nimi. Nie wystapily u mnie te objawy, rowniez smiem watpic coby 4-AcO-DMT powodowalo takowe.
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Triper »
jadłem grzyby ale wole kosmiczno-medytacyjne-klarowne tripy typu LSH i LSD no.....DMT.20mg wystarczy na porządna w takim razie podróż 4-hO-MeT ?
,,W życiu piękne są tylko chwile''......ale tylko po heroinie
Dżem
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
newbe swego czasu napisał świetny i bardzo bogaty TR z podróży po 4-ho-met. to co napisał sugeruje ,że ten psychedelik dorównuje mocą psylocybinie czy lsd - jednak to bardziej taka podróż do "wnętrza" -ogromnie mnie kusi ta substancja i nastawiam się na niesłychane bogactwo przeżyć - czy się nie zawiode?
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: JOLAKOLA »
Wizualnie i euforycznie 4-ho-met przewyższa LSD i psylocybinę. Psychodeliczność i mistycyzm bardziej niż od substancji zależą od osobowości, doświadczeń, stanu umysłu i nastawienia użytkownika, a także od miejsca, warunków i przebiegu tripu. Jedni doświadczają bardzo głębokich i wywracających spojrzenie na świat do góry nogami podróży w głąb siebie po niskich dawkach grzybów, inni zachowują w miarę czysty umysł po DPT.
Uwaga! Użytkownik JOLAKOLA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Psychodeliczność i mistycyzm bardziej niż od substancji zależą od osobowości, doświadczeń, stanu umysłu i nastawienia użytkownika, a także od miejsca, warunków i przebiegu tripu.
Zgadzam się ale nie do końca gdyż natura to natura. Najbardziej mistyczne podróże przeżywałem po salvii i po grzybach. 4-ho-mipt jest wykurwiste w działaniu, ale stawiam tę substancję w tabeli pod wyżej wymienionymi. Tak, wiem, -met jest silniejsze niż -mipt, ale póki co testowałem mipta i piszę tylko mój mały osąd...
newbe swego czasu napisał świetny i bardzo bogaty TR z podróży po 4-ho-met. to co napisał sugeruje ,że ten psychedelik dorównuje mocą psylocybinie czy lsd - jednak to bardziej taka podróż do "wnętrza" -ogromnie mnie kusi ta substancja i nastawiam się na niesłychane bogactwo przeżyć - czy się nie zawiode?
Jestem przekonany, że jego trip nie byłby tak bajeczny bez harmaliny. Sam kiedyś przetestuję na własnej skórze miks mao+tryptamina, może wtedy zmienie zdanie.

@feydewey & triper
Czy mozecie liczyć na bogactwo przeżyć? Jak jolakola napisał... s&s, doświadczenie, koniecznie ciemność :) Na pierwszy raz nie ładujcie żadnej ruty stepowej, zapoznajcie się z samą tryptaminą i ostrożnie dobierzcie dawkę...
20mg< do naprawdę ostra jazda.
4-AcO-DMT probowalem w ilosci 25mg. Trwalo nieco krocej niz 4-HO-MET, bardzo szybko sie zaladowalo, bylo kolorowo i wesolo. Tak dziecinnie i beztrokso. Dzialanie jak dla mnie typowo grzybowe.
Jaką metoda spożywałeś? Rozrobione z jakimś płynem, czy na język? Na jęzor jest chyba najlepiej bo się długo nie czeka i szybko się rozkręca :) Ach ten smak ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 179 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: MrMeth »
100mg do 100ml spirytusu 95%. Potem strzykawa, 20ml do kielona i pijemy spiryt.
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
A mam pytanie związane z 4-aco-DMT chce to sobie kupić bo raz znajomy mnie poczęstował i fajnie było ale niemam wagi i musiałbym rozrobic w wodzie albo alku a właśnie gdzieś przeczytałem że w kontakcie z wodą i alkocholem ta substancja ulega degradacji, ciemnieje i po jakimś czasie przestaje działać. Zauważył ktoś z was coś podobnego? Nie napisali jak długo trwa i w jakim stopni degraduje ale przeżyłoby to miesiąc w wodzie albo alku?
  • 2497 / 49 / 0
jak bardzo dłuższego?
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Wg moich doswiadczen to glownie chodzi tu o 4-ho-mipt f, 4-aco-dmt f jest duzo bardziej trwale w wodzie a juz w ogole jesli chodzi o 4-ho-met f. Oczywiscie na dluzsza mete nie polecam przechowywania plynu. Jesli juz to spiritus. Zalecam ogolnie inwestycje w wage z dokladnoscia 0,001mg
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.