Homocykliczne substancje psychoaktywne, oddziałujące agonistycznie na układ serotoninowy w mózgu.
Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 72 / 2 / 0
Wszystkie wasze relacje z tą substancją wydają się żartem w porównaniu do tego co opisywał Witkacy w Narkotykach. Co prawda zaznaczył on tam dostęp do dosyć unikalnego sortu i nie podał konkretniej ilości mg oprócz tego że łyknął 2 pigułki, czyli dawkę specyfiku. Zastanawiam się od czego to zależy. Czy naprawdę miał dostęp do materiału o wiele przewyższającego dostępny powszechnie, czy nadużywa imaginacji.
W klubie tym jak w escape roomie
Im wiem więcej tym mniej mówię
  • 2941 / 1593 / 35
Miał dostęp do roślin z ich naturalnego miejsca. Według mnie u nas jest podobnie tylko też trzeba obrobić kiedy nastąpi czas.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 486 / 144 / 0
Witkacy jednak był jednym z wybitniejszych psychonautów, a poza substancją bardzo istotny jest też umysł który podaje się jej działaniu. Kiedyś spacerując sobie po mieście z @GalaktycznyBiznesmen właśnie o tym rozmawialiśmy ale w kontekście 2C-B, że dla jednego człowieka będzie to wielki nauczyciel a drugiemu będzie się po tym śmiesznie przeglądać tiktoka. meskalina jest psychodelikiem którego bardzo dobrze wspominam i nawet pierwszego z dwóch meskalinowych tripów urządziłem sobie w tematycznym settingu powiązanym z Witkacym. Dwa dni przed tripem już zacząłem przygotowania i był to na prawdę dobry trip, jednak dawka nie była szczególnie wysoka. Drugi trip przy dwukrotnie wyższej dawce już był dużo intensywniejszy pod względem efektów i faktycznie w twórczości Witkacego mam wrażenie że czuć, że to własne meskalinę stosował, grzyby które nieopodal jego domu rosną nie były jeszcze znane za jego czasów stąd brak o nich wzmianek w jego twórczości. Pomijając substancje warto też przyjrzeć się postaci Witkacego. Jako malarz na pewno miał ponadprzeciętne postrzeganie obrazu, jednak twierdził że z wyobraźnią przestrzenną u niego słabo, a to też jest coś w czym meskalina w mojej opinii jest obok grzybów najlepsza. Cevy które może u mnie nie były aż tak mocno przedstawiające coś konkretnego jak w jego tripraporcie tak była w nich ta trójwymiarowość co w grzybowych visualach, natomiast w takim LSD czy 2C-B które w innych aspektach nadrabiają tak tu za meskaliną i grzybami zostają w tyle. To że, Witkacy w visualach widział różne rzeczy i historie mi udało się ostatnio po chandze uzyskać ogladajac chmury i ubrania współtripowiczów. Huxley przykładowo był pisarzem, Witkacy też, jednak nie tylko, a taki huxley przykładowo z malarstwem czy innymi plastycznymi formami sztuki miał niewiele wspólnego, i to też widać, że u niego trip był mocniejszy w innych aspektach, za to CEVy ocenił słabo. Nie miał w przeciwieństwie do Witkacego rozwiniętego tego tylko inny obszar swojego umysłu. Kaktus i syntetyczna meskalina to też z pewnością jest różnica, jednak wydaje mi się że dużo większą różnice robi nie substancja, a różnice w umysłach użytkowników.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.