Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 38 / 3 / 0
Re: Melisa
Nieprzeczytany post autor: darequ »
Nie wiem dlaczego ale po melisie czesto zaczyna bolec mnie glowa, moze mam wtedy zbyt niskie cisnienie, sam nie wiem. W problemach ze snec, w celach doraznych bardziej preferuje krople walerianowe, w wiekszych ilosciach szybko mulą
  • 788 / 20 / 0
Podbijam krople walerianowe. Kilka razy się zdarzyło, że nie mając niczego pod ręką ratowałam się właśnie melisą, praktycznie bezskutecznie. A jak zainwestowałam 2,50 (!!) w apcie w krople, tak z 70 kropelek powoduje praktycznie zanik zejścia i ulula do snu.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 10 / 0
Re: Melisa
Nieprzeczytany post autor: peep »
No muszę stestować te kropelki. Niestety po czymś nieco mocniejszym niż kawa w sobotę już nie było tak łatwo zasnąć ratując się tylko melisą.
  • 50 / / 0
Melisa tylko do snu i to z naparu dużego.
Respect
  • 163 / 3 / 0
Regularnie odbieram melise z podmiejskiego bazarku :)
Sprawuje sie swietnie, zaparzona z cytryna i wystudzona jest genialnie orzeźwiająca. Ciepła wieczorem to genialne wyciszenie i gwarantowany twardy sen :)
nie chcesz ? nie szkodzi.
zachcesz. nie będzie !
  • 619 / 45 / 0
Pijam melisę w ilości jedna torebeczka na szklankę 200 ml - ale piję ją dla smaku, a nie jej działania, bo po prostu żadnego nie odczuwam.
Może powinienem zaparzyć meliskę z 3-5 torebek?
  • 236 / 10 / 0
Mnie kiedyś ładnie i bez nachalnej zmuły uśpił syrop Melisal Forte, ale wypiłem całą buteleczkę, a cena to jakieś 15zł, więc mało opłacalny biznes.

Melisa torebkowa jest słaba, ale 4-6 torebek powinno nieco uspokoić. 1 to za mało.
  • 1329 / 58 / 0
Po zaparzeniu kilku torebek może będziesz miał jakieś działanie. Łatwiej zasnąć i jest mocniejszy sen.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 137 / 9 / 0
Jak dla mnie działa na granicy placebo.. a mocny wywar krzywi morde. Można by jakoś ekstrakcje przeprowadzić?
  • 451 / 13 / 0
Melisa działa , nie jest to jednak uspokojenie typu benzo . Sam stosuje często przed snem , potwierdzam ze mix z walerianą jest całkiem sensowny . Odradzam natomiast kupowania melisy w torebkach , chyba że tak dla smaku się napić , mocny wywar z melisy ciętej kilka razy pomógł mi zasnąć w cięższej sytuacji :d , jest tez całkiem ciekawy wyciąg z melisy , arcydzięgielu i głogu od Herbapolu , tabletki średnio się opłaca kupować.
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.