Sądzę, że informacje o tym powinny być zawarte nawet w ulotce leku.
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Czy ktoś coś wie na ten temat?
20 lipca 2021zduszonyszept pisze: Mam inne pytanie. Przepraszam, jeśli już padło, ale ciężko mi przeszukać cały wątek. Jak długo można przyjmować melatoninę? Biorę ją regularnie od 5 dni. Po 1 boję się, że przestanie działać. A po 2 znajomy wspominał mi, że nie można przyzwyczajać organizmu, bo potem nie zostaje ona wytwarzana w sposób naturalny. Czy to jest prawda?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
16 października 2021divinity pisze: Hejka. Ktoś tu pisał wczoraj o jakiejś tańszej melatoninie. Nie tej z Lekamu.
Czy ktoś coś wie na ten temat?
Dużo taniej, ale przy zalecanym dawkowaniu poniżej 1mg ciężko zważyć. Ale można na oko, nie jest groźna przy przedawkowaniu.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Ja chyba już tu pisałem jak poleciałem kilka tygodni po 3mg. Sen ustabilizował się bardzo fajnie ale próba odstawienia to byla katastrofa.
Odstawialem kilka miesięcy ale docelowo zszedłem i teraz jest gitara
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Ułatwia zasypianie, zmniejsza liczbę przebudzeń w nocy, poprawia jakość snu. Zwiększa stężenie kwasu aminomasłowego i serotoniny w śródmózgowiu i podwzgórzu. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Uważa się, że działanie melatoniny na receptory MT1, MT2 i MT3 przyczynia się do jej właściwości wywoływania snu, gdyż receptory te (głównie MT1 i MT2) biorą udział w regulacji rytmów okołodobowych i regulacji snu.
Fluwoksamina, cymetydyna i estrogeny zwiększają stężenie melatoniny w osoczu, zaś karbamazepina, ryfampicyna, alkohol i palenie tytoniu - zmniejszają.
Kurwa, jestem pod wrażeniem!
"Rutyna to rzecz zgubna "
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.