leser pisze: Czy moglibyście powiedzieć, jak długo można przechowywać mefa (w pojemniku próżniowym, w lodówce) zanim utraci on swoje właściwości?
I czy TO, na co mef się rozłoży (gdy się już rozłoży) - może być trujące?
nie wiem czy nie powinienem zapostowac w innym temacie "kupowanie RC"
Poza tym kupując taką ilość ryzykujesz, że kupisz średni towar i potem pójdzie zła fama i nie będziesz miał zbytu. Możesz dostać dobrą próbkę, a potem dostaniesz kilogram przeciętnego sortu i co zrobisz?
No i ryzyko zdelegalizowania w każdej chwili (choć w PL, znając nasz proces legislacyjny to raczej potrwa co najmniej kilka tyg., nawet jak się ktoś przekręci), więc dochodzi ryzyko zostania z kupą nielegalnego towaru, który będziesz musiał pogonić jako nielegal ryzykując wiadomo czym...
...no cóż, żyła złota to nie jest, kto wsiadł do odpowiedniego pociągu, ten teraz zaciera ręce.......
koszt inwestycji jest stosunkowy maly w porownaniu do innych mozliwosc, ryzyko zaskoczenia interesu podobne jak wszedzie. a potencjal moim okiem ogromny.
co do slabej jakosci materialu. no nigdy nie mozna byc pewnym, ale wydaje mi sie ze mozna znaleac pewnego kontrahenta, ktory ma tak wysokie obroty, ze mu sie to zwyczajnie nie oplaca, nie obchodzi, gra niewarta swieczki itp.
po tym info o tych dwoch zgonach w UK maja zamiar sie za to ostro zabrac. moze beda chcieli sie pozbyc szybko czesci rowaru i beda dawac potezne promocje wkrotce
Jeśli już chcesz w coś takiego inwestować to otwórz sklep ze wszystkimi w miarę popularnymi RC - oferuj wszystko co jest w polsce legalne. Zadbaj o dobrą renomę (porządny towar) i ceny nie odstające za bardzo od innych, a Twój sklep będzie miał jakąś szansę na sukces (skoro wiem, że u Ciebie zawsze dostanę jakiekolwiek RC sobie wymarzę w dobrej jakości i normalnej cenie, to czemu miałbym szukać gdzie indziej?)
jak zawsze tvn24 wpierdala się tam gdzie nie trzeba
wcześniej ich nie lubiłem, teraz nienawidzę
'Sprzedają groźny specyfik. Policja jest bezradna'
czy duza konkurencja, no to jest mi wlasnie ciezko ocenic, bo nie znam ani rozmiarow rynku, ani obrotow konkurencji i jak piszesz nie dowiem sie tego. dopalacze sa horendalnie drogie, poza tym, czy te dopalacze sie roznia od RC... niczym. a starsi dostrzegaja zlo, czesc spoleczenstwa zawsze bedzie cpac. zlo jest tez w pigulach od dillera, czy fecie czy czymkolwiek, wszyscy to wiedza. to czy cos jest szkodliwe, czy nie, nie ma tu nic do rzeczy, i nie wplywa zupelnie na popyt, nie w tej branzy. widmo delegalizacji to faktycznie problem, najwieksze nad mefedronem wlasnie, ale kto wie moga pojsc za ciosem i zrobic tak jak w niemczech, wszystko jest przez pierwszy rok nielegalne, a pozniej podejmuja decyzje czy dopuscic.
no promocja wiadomo, ale jakos inne sklepy czy to zagraniczne czy tez te ktore sprzedaja za PLNy nie maja zadnej promocji, ale kto chce ten znajdzie. mysle, ze promocja bylaby tu nawet niewskazana, jezeli chodzi o dobro branzy i rynku, nie interesow jednego podmiotu.
mysle, ze w takim normalnym sklepie z dopalaczami, kupujac od nich, i majac ich ceny szalu sie nie zrobi, wiekszosc kupuje bezposrednio w necie, a te sklepiki sa na skraju rentownosci, albo juz pod nia. byl szal, kazdy chcial sprobowac, teraz szalu nie ma, a zajebiscie to drogie w porownaniu do trawy od kumpla z klatki obok, czy piguly od kolegi kolegi. a lepiej to to nie dziala
zagrozenia jakie sa wiadomo, delegalizacja, wtopienie hajsu, nierozkrecenie biznesu, zakup chujowego towaru, jak sie dziala bez dzialalnosci to tez jakies konsekwencje prawne
a korzysci, to wydaje mi sie, ze duzy rynek, chodzi mi o cale RC, nie tylko mefa, rozwojowa branza, RC dopiero sie rozkreca, na razie malo kto o tym wie, ale coraz wiecej i wiecej. a konkurencja przy tak duzym zakladanym przeze potencjale na razie jest niewielka, kilka kolesi z mefem i czyms jeszcze i dopalacze, ktore nie maja szans w tej konkurencji, bo z drobnica cenowo nie powalcza.
nie chce nikogo przekonac o slusznosci mojego pomyslu, bo sam nie jestem do niego przekonany.
moze ktos ma jakas orientacyjna ocene, ile ludzi w pl moze to kupowac, ile gramow sschodzi w calej pl w przeciagu tygodnia, ile z tego jest kupionych za PLN, ile za walute
kazdy biznes wiaze sie z ryzykiem inwestycyjnym, tu i tak jest stosunkowo niskie, zakup kilograma to nie az tak duzo kasy, przy otwieraniu knajpy z nalesnikami inwestuje sie nieporwnywalnie wiecej, zatrudnia pracownikow, czynsz prad itp itd... i takich przebic na tym nie ma, jakie mogloby byc na RC... a rynek jest swiezutki, dziwiczy w pl
a wy kupujecie za PLN czy od zagranicznych?
ej do tych co chcą produkować mefedron: może zajmiecie się wymyśleniem jakiegoś narkotyku, który ma świetne działanie jest mało szkodliwy i nie uzależnia. To by było coś! Dopiero byście zarobili fortunę. Taka utopia ale któż o tym nie marzył ;P
edit taki absurd- całe 2 dni mnie bolało serduszko nawet palić mi się nie chciało, a po mefedronie jak ręką odjął!
"Lepiej być władcą w piekle, niż służyć w niebiosach". J. Milton
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/1/12c4e681-b49c-4858-a103-363ae23b690b/WhatsApp%20Image%202023-12-21%20at%2018.54.14.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250508%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250508T054502Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=12c95867c6c7ff0854e027aa786eb87496b921b99f6b0f78b090bef0f0d875b4)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jelitko.jpg)
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego
Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.