- aspirina rozrzedza krew, nie zmniejsza cisnienia. ja wręcz Bałbym sie stosowac aspiryne przy stymulantach bo jesli dojdzie do powiedzmy mikrowylewu, krew nie zakrzepnie tak szybko jak normalnie
- jakies bzdety typu magnez i inne suplementy raczej uspokajaja psychicznie niz maja jakies realne dzialanie
-kłucie w klatce to najprawdopodbnie NIE ATAK SERCA
-dłougotrwałe sotosowanie stymulantow a zwlaszcza mefedronu powoduje miedzy innymi przerost serca, ktory nie daje znac o sobie odrazu
- najwazniejsze to zachowac wzgledny umiar w dorzucaniu i unikac wysilku fizycznego na zjezdzie
poza tym dla dorosłego czlowieka puls 80 to norma.
Cisnienie mierzcie sobie tym tradycjnym sprzętem który maja lekarze, elektryczne cisnieniomierze czesto przekłamują wyniki.
Sporadycznie zdarza mi sie po dluzszych ciagach/wiekszych ilosciach miewac dosc zawalowe objawy - kolatanie serca, nie moge zlapac oddechu, bole w klatce piersiowej, bardzo wysokie tetno i cisnienie. Za pierwszym razem nie wiedzialem za bardzo co robic, chcialem juz wybierac 999 ale ostatecznie poszedlem do apteki, gosciu dal mi Acard (aspiryna) wzialem dawke zawalowa, nic nie pomoglo. Uznalem wiec ze nalezy spalic jointa, bo te bole trwaly juz ponad pol godziny. I bingo, pare minut i wszystko wrocilo do normy. Tak wiec:
-Aspiryna nic nie pomaga w problemach z sercem po M.
-Dla mnie skutecznym wyjsciem okazaly sie jointy. Oczywiscie odpowiednia ilosc :) I serce wraca na swoje miejsce.
Pozatym joincik na zjazd jest tez idealny, zasypiam na pol dnia i wstaje calkiem dobry :)
Wiec proste i logiczne jest ze w stanach po cpakowych nie pomoze aspirynka bo po cpaniu nie robia nam sie zatory w naczyniach a dalej mi sie juz znudziło pisac co sie dzieje jak mordą jeden z drugim pocisnie jakiegos stymulanta sobie bo zygne z nudów na klawiature..
Moze komus innemu bedzie sie chciało,ale watpie ;]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.