Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
  • 1174 / 22 / 15
Witam,

Na forum przewija się, jak wiem, dużo informacji nt. farmakodynamiki G, ale są to rozsiane po tematach strzępki informacji, niekiedy stoją do siebie w sprzeczności. Ciężko się z tego klaruje pełen obraz mechanizmu oddziaływania G na mózg i organizm.

Dopamina, hormon wzrostu, glutaminian... Receptory muskarynowe, GHB, GABA... Zależności pomiędzy wysokością i częstotliwością dawkowania (użycie rekreacyjne, ciągi, odstawienie)...

Chciałbym zachęcić kogoś oblatanego w temacie do próby zebrania tych wszystkich danych w spójny artykuł. Tak wiele osób ostatnio mówi o "terapeutycznym zastosowaniu", warto więc chyba spróbować podsumować pewne informacje. Przykładowo mnie interesowałoby z jaką optymalną częstotliwością należałoby zażywać G, aby jak najwyżej podbić hormon wzrostu i utrzymywać go stale na takim poziomie. Czy w tym celu należy ustalić jakiś rygor dawkowania, czy też najlepiej wbić w ciąg na zasadzie "im więcej tym lepiej"?

Swego czasu miało tu powstać zaawansowane FAQ dot. tej substancji. Nikomu się jakoś nie chciało tego zrealizować, ja sam odszedłem trochę od tego forum, ale w takiej formie należałoby to zacząć.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.