ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Przymierzam się do jedneej dwóch sesji z MDMA w celach autoterapeutycznych. Od kilku miesięcy intensywnie pracuję nad sobą i w wyniku systematycznej autoobserwacji wyszczególniłem kilka schematów swojego działania których nie rozumiem. Skonfrontowałem swoje obserwacje z psychologiem który zasugerował że moje irracjonalne reakcje na sytuacje w których inni mnie oceniają mogą być spowodowane lękiem i napięciem wynikającym z zakładanej przez mnie krytyki moich słabości przez innych. I oczywiście zaprosił na "dalsze konsultacje". Płatne rzecz jasna.

Chciałbym jednak sprobować zmierzyć się z tym sam (przynajmniej na razie). W psychologii coraz aktywniejszy jest trend wykorzystywania MDMA do celów terapeutycznych jako substancji która pozbawia ludzi napięcia i lęków, przez co w rozmowie porzucają utrwalone psychologiczne reakcje obronne maskujące ich rzeczywiste problemy. Chciałbym "wejrzeć w siebie", przeprowadzić autoobserwację (w czym doszedłem do pewnej wprawy poprzez trening i wiedzę którą zdobyłem) wykluczając barierę tych reakcji obronnych.

Czy ktoś z Was próbował wykorzystac MDMA w ten sposób?
It is not possible to be objective about drugs if you have never taken drugs
  • 1615 / 29 / 0
Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem byłaby kontynuacja wizyt u psychologa. Myślę, że on lepiej będzie w stanie Tobie pomóc. Z pewnością też doradzi i pokieruje Tobą by terapia przyniosła pożądane efekty.

Próba "leczenia" się, lub rozwiązywania problemów na własną rękę, za pomocą substancji psychoaktywnych nie jest zbyt rozsądnym posunięciem.

Niemniej jednak uważam, że MDMA jest substancją wartą spróbowania, ale w celach rekreacyjnych a nie terapeutycznych.
  • 1530 / 9 / 0
Nie zmienia to faktu, że posiada potencjał terapeutyczny ;) Mi pomagała swego czasu, ale z racji zerowej wiedzy nt psychologii nie potrafiłem wykorzystać go w pełni. Chodzi o lęki i depresje. Jednak dopiero grzyby dały mi to czego szukałem, też i pod tym względem, ale posiadałem już wtedy wiedzę nt psychologii itp. Jak nic nie brałeś nigdy, a nawet jak brałeś to możesz sobie zaszkodzić. Przeholowanie z MDMA wypłucze Ci całe zapasy serotoniny i będzie dół, większe lęki i depresja.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 1615 / 29 / 0
Nigdy nie miewałem ani lęków ani depresji ani nie miałem żadnych fobii.

Uważam, że ze zdrowiem nie ma żartów i jeśli coś szwankuje, bądź występują jakieś niepokojące sygnały. Nie ważne czy dotyczy to sfery fizycznej czy psychicznej, to po pomoc należy udać się do specjalisty.

To że MDxx mają "jakieś" właściwości terapeutyczne wiadomo od czasu kiedy wynaleziono tą substancję. Jednak wynik eksperymentów musiał być na tyle niezadowalający, bądź obarczony skutkami uboczne, że nie wprowadzono tego środka do obiegu.

A prowadzenie na samym sobie eksperymentów pseudo terapeutycznych wydaje się być nienajlepszym pomysłem.
  • 1530 / 9 / 0
Ewentualnie były zbyt skuteczne i to nie podobało się koncernom farmaceutycznym. One chcą leczyć, a nie wyleczyć. Tutaj opisuje jak to było w moim przypadku http://talk.hyperreal.info/terapia-psyc ... 73-50.html

Ale oczywiście także odradzam jakichkolwiek eksperymentów na sobie, bo to się może źle skończyć. O, przypomniał mi się film "inside LSD", gdzie także były przeprowadzane terapie z kwasem przynoszące pozytywny skutek. Może na zagranicznych forach jest więcej fachowej informacji na te tematy.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 193 / 2 / 0
ze specjalistami jest tak ze kazdy leczy okreslonymi schematami , posłucha Twoich opowiesci i tego co sie z toba dzieje i po kilku objawach jakie mu podasz on zapoda ci leki które cie otumanią i ogłupią , zreszta nie kazdu specjalista chce wyleczyć sa tacy co chca taka terapie ciagnąć bardzo długo aby ciagnąć jak najdłuzej kase z twojego portwela , interes jak kazdy.. bo to polska nieee elegancja francja
  • 1615 / 29 / 0
Myślę, ze problem z jakim boryka się założyciel tematu, nie będzie wymagał podawania jakichkolwiek środków farmakologicznych.

Z resztą psycholog stara się pomagać rozmową i sugerowaniem jak należy się w określonych sytuacjach. To psychiatrzy faszerują swoich pacjentów rozmaitymi zamulaczami i mózgotrzepami.
  • 883 / 10 / 0
MDMA ma potencjał, ale wydaje mi się, że przydatna byłaby tu druga osoba. Sam prawdopodobnie chuja zdziałasz. Tak mi się zdaje.

Nie ćpaj tylko weź się w garść.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 608 / 9 / 0
elvisso77 pisze:
Czy ktoś z Was próbował wykorzystac MDMA w ten sposób?
Tak, działa świetnie. Jeśli sam rozkminiłeś te schematy to powinieneś poradzić sobie bez problemu. Przydatne może być zapisanie ich i kolejne przerabianie podczas tripa, bez tego mogą (chociaż nie muszą) zaginąć w serotoninowej błogości. Wszelkie cytaty na temat z różnej literatury też potrafią pomóc, krótkie, treściwe i wywołujące emocje są mile widziane. Dorzuć jeszcze głębokie oddychanie i jesteś w domu. Dasz radę, powodzenia :-)

0202122 pisze:
To że MDxx mają "jakieś" właściwości terapeutyczne wiadomo od czasu kiedy wynaleziono tą substancję. Jednak wynik eksperymentów musiał być na tyle niezadowalający, bądź obarczony skutkami uboczne, że nie wprowadzono tego środka do obiegu.
Bluźnisz, do tego siejesz dezinformację
  • 1615 / 29 / 0
Skoro efekty są tak cudowne, to dlaczego MDMA nie jest stosowane w medycynie? Spisek firm farmaceutycznych?

Nie wiem kto tu sieje dezinformację. Swoją wypowiedzią w nieodpowiedzialny sposób zachęcasz do eksperymentów pseudomedycznych / pseudoterapeutycznych. Może się okazać, że autor wątku ma jakieś niezdiagnozowane zaburzenie, lub chorobę i co wtedy? Dając mu takie rady, możesz wpędzić go w jeszcze większe bagno.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.