Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
Zablokowany
  • 69 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vicarious »
Przerwa i zmiany w nastawieniu naprawily problem, znow moge spokojnie palic i ciesyzc sie tym chillem :D

Jesli kogos z Was kiedykolwiek dopadna podobne stany, sprobojcie dac sobie czas zeby zrozumiec bezsensownosc tych nieprzyajznych mysli - mi pomoglo

pzdr !
Uwaga! Użytkownik vicarious nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: powa »
Paliłem mj przez prawie 10 lat - z czego ostatnie 4 lata paliłem prawie codziennie. Dzięki mj nabrałem trochę zbyt dużego dystansu do wszystkiego, zrobiłem się aspołeczny, mocno spierdoliłem sobie pamięć i jakiś głupszy się taki zrobiłem. Nabawiłem się też jakichś paranoi które zaczynały niefajnie "pachnieć". Z tych właśnie zdrowotnych względów przestałem palić ok 4 lata temu - zaczynało być już nieco nieśmiesznie.

Wydaje mi się, że przez te 4 lata mózg się już trochę zregenerował - choć ciężko powiedzieć w jakim stopniu. Na pewno pamięć i szybkość kminienia się sporo poprawiły - choć nadal zdarzają się zawiechy. Natomiast pozostała zajebista aspołeczność z którą jest mi dobrze ;) oraz nadal mam czasami jakieś paranoiczne zagrania :-D

Dystans jaki dostałem od mj powoduje, że niektóre procesy/wydarzenia/sytuację postrzegam w nieco inny sposób niż moi "normalni" znajomi. Najczęściej ich to wkurwia, ale po jakimś czasie często przyznają mi rację ;-)

Natomiast chyba nie jestem specjalnie miarodajnym przypadkiem, bo dosyć łatwo upadam w nałogi.
...strangers in the night exchanging glances...
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rigpa »
Kiedyś po dłuższym paleniu (2-3 miesiące, chociaż raz dziennie) robiły mi się schizy typu depersonalizacji (czułem się obco we własnym ciele) i poczucie że nie pasuje do tego świata. Depersonalizacja mijała po tygodniu, a drugie zostało do dziś mimo upływu lat :D Fizycznych objawów nigdy specjalnie nie notowałem. Czasem jakieś mdłości.

Jeszcze bym zapomniał o Déjà vu! To się zawsze pojawia po paleniu. Bardzo intrygujący skutek uboczny.
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2009 przez Rigpa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesus said, "When you make the two one, and when you make the inside like the outside and the outside like the inside, and the above like the below, and when you make the male and the female one and the same...then you will enter the Kingdom of God."
  • 282 / 1 / 0
Depersonalizacja, urojenia, i wszystkie inne " skutki "palenia" " (sic!) to przede wszystkim skutki czego innego, sprzed wielu lat. Pisząc inaczej, marihuana w mózgu idealnie zdrowym (stąd to tylko oczywistość teoretycznego założenia) nie wywoła żadnych skutków ubocznych. Cokolwiek dolega palaczom z długim stażem nie jest efektem intoksykacji i spowodowanych przez nią ubytków mózgu, tylko ubytków noszonych od dawna i ukrywanych.

Depersonalizację znam od dawna, od kiedy palę - znam ją bliżej :-/
Natręctwa, paranoje, również.
Gdybym jednak palił nie nabawiwszy się w dzieciństwie rozmaitych przypadłości, żadna z nich nie miałaby szansy na uaktywnienie się pod wpływem kanabinoli.
Niestety - kana nie leczy. A przynajmniej nie stricte. Wyłącznie wzmacnia. Wszystko.
Uwaga! Użytkownik PolitykEkstazy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / / 0
pozytyw:
chęć spełnienia swoich planów, ale niestety brak kasy np. chce rozmnożyć świnki morskie, ale nie nie ma mamony na większą klatke itp.
większy luz
zauważyłem lepszy stan moich włosów- zarost szybciej odrasta, nie mam łysiny nad czołem
przestałem pić alkohol :D
łatwiej dogadać się z ludźmi :]

negatywy
omany- np. widzę cień końcem oka
bez palenia świat jest nudny
zbyt duży luz- np. nie zależało mi na tym czy zaliczę sprawdzian za 1 razem czy za 3
dziwnie zachowania np. ide zanieść talerz do siebie zamiast do zmywarki w kuchni
problemy z pamięcią i koncentracją- "kurwa czy ja zamknąłem w końcu tą chatę czy nie"- i tak z 3 razy

no i leń- nawet nie chce mi się wawalić do kosza i mam burdel na biurku :D:D
Uwaga! Użytkownik gwatemel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
@gwatemel...
chęć spełnienia swoich planów, ale niestety brak kasy np. chce rozmnożyć świnki morskie, ale nie nie ma mamony na większą klatke itp.

łatwiej dogadać się z ludźmi :]

zauważyłem lepszy stan moich włosów- zarost szybciej odrasta, nie mam łysiny nad czołem
To na bank nie dzięki zielsku.
omany- np. widzę cień końcem oka

problemy z pamięcią i koncentracją- "kurwa czy ja zamknąłem w końcu tą chatę czy nie"- i tak z 3 razy

no i leń- nawet nie chce mi się wawalić do kosza i mam burdel na biurku :D:D
I to też nie od zioła. Każdy tak ma i tyle ;p

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 2877 / 266 / 0
Nieprzeczytany post autor: p420 »
Problemy z koncentracją, pamięcią i amotywacja to na pewno od zioła. Może nie palący też to mają, ale palacze w dużym stopniu, ja dużo nie palę raz na parę dni a mam te wszystkie trzy cechy w dość dużym stopniu.
And I got Xanax, Percocet, promethazine with codeine
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
Plusy
nie przejmuje sie tak małymi problemami tym bardziej tymi na które nie mam wpływu...Ogólnie zauwazylem, ze mam wyjebane na duzo spraw... (nie mówie o jakis waznych DLA MNIE sprawach)

nie jestem konfliktowy, zresztą nigdy szczególnie nie bylem ale teraz to sie pogłębiło :)

mniej pije :D

od jakiegoś czasu ogromną przyjemność sprawia mi moment gdzie jeszcze nie śpie a juz wchodze w sen... :) nie wiem czy to od ciaru ale kiedys tego nie było...

Minusy
Pamięć krótkotrwala i koncentracja nie wygląda za ciekawie(nie bede sypał przykładami bo po pierwsze to nie pamietam xD a po drugie to każdy doskonale wie o co chodzi...), choć ostatnio moze troche sie to polepszyło (nie jaram 2 tygodnie)

Jestem troche aspołeczny-przyznaje, ale to ze względu na ludzi jakich teraz całe mnóstwo(wyjebkowicze i cwane dresy) mam na nich wyjebane to co sie bede spoufalał ;p... Mam paru dobrych ziomów co myślą podobnie jak ja i to mi wystarczy a reszta to "kumple"

i te natręctwa, ale to sie zalicza do zrytej pamięci.
kieeedyś mialem lekkie schizy np. w autobusie ze ktoś sie na mnie patrzy albo na mieście, że ktoś za mną idzie ale teraz to ogarnąlem chociaż czasami jeszcze troche sie tak wkręcam;/ (to jest chyba najgorsze, pomimo ze tak zadko u mnie występuje)

jeżdżę po lesie tylko wtedy gdy mam ciar xD.......... (też pewnie wiecie ocb...)
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2009 przez ogar, łącznie zmieniany 1 raz.
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 60 / 2 / 0
ogar pisze:
od jakiegoś czasu ogromną przyjemność sprawia mi moment gdzie jeszcze nie śpie a juz wchodze w sen... :) nie wiem czy to od ciaru ale kiedys tego nie było...
tez tak mam odkąd pale, ogolnie ten stan miedzy snem a jawa stal sie duzo przyjemniejszy i zauwazalny
sénior
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
zajebiście jest wiedzieć ze nie jest sie samemu xD
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
Zablokowany
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.