Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Jakie są efekty łączenia tych ziół z marihuaną? Czy taki mix może się równać z mocą czystej mj?
Tak.
1
50%
Nie.
0
Efekty takiego mixu są mocniejsze niż czysta mj.
1
50%

Liczba głosów: 2

ODPOWIEDZ
  • 9 / 1 / 0
Jeśli szukacie czegoś co naprawdę działa a nie jest placebo to polecam buch i kanna, działanie jest wyczuwalne po 3-5 minutach i jest intensywne.
Ja miałem ekstrakt 20 krotny który działał na moją głowę bez bucha ale działanie nie było tak bardzo intensywne ale występowała euforia i przyjemne uczucie przy zaciskaniu zębów oraz leżeniu i przeciąganiu się ale to co mówi nam czy nasza kanna działa i że nie zostaliśmy oskubani na hajs to oczy, po 5-7cm kresce z 20x ekstraktu rozszerzają się źrenicę tak jak po DXM.
W internecie jest mnóstwo syfu który jest niby 100x ekstraktem kanny a w rzeczywistości nim nie jest.
Kupujcie kanne od zaufanych vendorow, moją kanna była od holenderskiego producenta a kupiłem ją od Polaka na pomarańczowym serwisie handlowym (bo jest legalna w naszym kraju).
Życzę powodzenia w eksperymentowaniu, więcej o tym pisałem pod wątkiem z kanną, raz będąc pod wpływem, raz nie.
  • 33 / 2 / 0
Od siebie mogę polecić, tak jak we wpisach wyżej - mięte cytrynową i rumianek. Mięta świetnie działa na nos i górne drogi, pomaga jeśli ktoś tak jak ja po mj ma zwiększoną ilość śluzu i flegmy w górnych drogach, a rumianek super podbija działanie uspokajające + przynajmniej dla mnie dodatek tych dwóch specyfików poprawia walory smakowe przy słabszej jakości tematu :)
  • 9 / 1 / 0
24 listopada 2024AxelBuchel99 pisze:
Jeśli szukacie czegoś co naprawdę działa a nie jest placebo to polecam buch i kanna, działanie jest wyczuwalne po 3-5 minutach i jest intensywne.
Ja miałem ekstrakt 20 krotny który działał na moją głowę bez bucha ale działanie nie było tak bardzo intensywne ale występowała euforia i przyjemne uczucie przy zaciskaniu zębów oraz leżeniu i przeciąganiu się ale to co mówi nam czy nasza kanna działa i że nie zostaliśmy oskubani na hajs to oczy, po 5-7cm kresce z 20x ekstraktu rozszerzają się źrenicę tak jak po DXM.
W internecie jest mnóstwo syfu który jest niby 100x ekstraktem kanny a w rzeczywistości nim nie jest.
Kupujcie kanne od zaufanych vendorow, moją kanna była od holenderskiego producenta a kupiłem ją od Polaka na pomarańczowym serwisie handlowym (bo jest legalna w naszym kraju).
Życzę powodzenia w eksperymentowaniu, więcej o tym pisałem pod wątkiem z kanną, raz będąc pod wpływem, raz nie.
Jezu przepraszam wszystkich, dopiero teraz zauważyłem, że nie da się tego czytać, wybaczcie.

Odnośnie tematu to ostatnio testowałem macnoha brava i raczej odradzam jeśli nie jest to ekstrakt.
Raz próbowałem skręta a raz herbatę w połączeniu z damianą.
Po pierwszej próbie ciężko mi było powiedzieć czy to działanie tej rośliny czy placebo, w każdym razie jeśli nie było to placebo to efekty są bardzo subtelne i krótko się utrzymują (15 min).
Co do herbatki to zaparzyłem ok. 3 łyżki damiany i 1 łyżkę MB w dzbanku.
Wyszły z tego dwa kubki.
Raz na trzeźwo wypiłem herbatę po dużej, pysznej kolacji więc "efekty" raczej były wywołane samym jedzeniem.
Drugim razem byłem lekko skuty i szczerze to ciężko tu mówić o jakimś "mixie", myślę że to dobry pomysł żeby przy okazji palenia pić sobie wywar z ziółek ale w tym przypadku to nie przekłada się prawie w ogóle na fazę, może lekkie odprężenie i uspokojenie na co wpływ możliwe że miała temperatura napoju.
Ziółka typu rumianek, mięta, damiana, mb i wiele innych gdyby coś dawały to pewnie byłyby nielegalne, jeśli ktoś ma zamiar testowania to radziłbym zaopatrzenie się w:
-Ekstrakty ale ze sprawdzonych i polecanych źródeł.
-Świeże rośliny (np. Żucie liści mięty) albo ususzone rośliny z ogródka.
Polecić mogę z pewnością ekstrakt z kanny ew. coś innego ale dalej "organicznego" czyli nasiona wilca (LSA).
  • 2594 / 540 / 0
Co Ty za bzdury wypisujesz. Rumianek, mięta, damiana i inne zioła jak najbardziej działają i to bardzo dobrze. To, że ćpuński mózg potrzebuje ekstremów żeby określić środek jako "działający" to już inna kwestia.

Większość ziół lepiej stosować w formie naparów, wywarów lub nalewek, nie żadnych gównianych ekstraktów, chociaż są nieliczne wyjątki w których ekstrakty się sprawdzają.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
ODPOWIEDZ
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.