Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 20 / / 0
Witam, zakładam temat ponieważ nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat. Mam krótkowzroczność, jakieś 8 lat temu stwierdzono u mnie -0,25 i -0,50, z czasem wada wzrosła do -1,50 oraz -1,75. Wtedy paliłem sporadycznie z rocznymi przerwami. Po jakimś czasie od ostatniego badania zacząłem palić regularnie i dość często, praktycznie codziennie ponieważ cierpialem na bezsenność. Podobno wzrok sam się nie może poprawić, a u mnie po roku wada zmniejszyła się do -1,25 oraz -1,50 gdzie wcześniej tylko rosła. Krótkowzroczność spowodowana jest zbyt wydłużoną gałką oczną przez co ostrość nie skupia się w odpowiednim miejscu.
Czyżby obniżające ciśnienie w oku działanie marihuany miało wpływ na poprawę mojego wzroku?
Może jest na forum osoba w podobnej sytuacji czy jestem odosobnionym przypadkiem, a marihuana nie ma z tym nic wspólnego?
Wszystkie teksty zamieszczone przeze mnie na tym forum to fikcja literacka, sny lub inne wymyślone historie nie mające NIC wspólnego z rzeczywistością.
  • 357 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: grap32 »
Rozpracuj zagadnienie: okulary korekcyjne.
  • 20 / / 0
Okulary mam i używam ale tylko tam gdzie muszę i od początku ich tak używałem i z tego co mówią okulisci i internet noszenie lub nie, nie ma wpływu na poprawę lub pogorszenie wady wzroku.
Wszystkie teksty zamieszczone przeze mnie na tym forum to fikcja literacka, sny lub inne wymyślone historie nie mające NIC wspólnego z rzeczywistością.
  • 867 / 18 / 0
Mi sie sam kiedys wzrok poprawil z krotkiego na normalny.

Czy marihuana moze? Tak. Woda z kranu tez moze Ci uleczyc wzrok, o ile to sobie dostatecznie mocno wkrecisz.

Nie wkrecaj sobie ze cpanie Cie z czegos leczy bo to tylko usprawiedliwienie (tzw. wymowka) majace zagluszyc Twoje sumienie i bardziej Cie wjebac w nalog.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / / 0
THC ma poniekąd wpływ na wzrok. Retinopatia barwnikowa-choroba genetyczna, w której stopniowa utrata komórek, siatkówki prowadzi do utraty wzroku. THC spowalnia proces zaniku tych komórek. Przeprowadzono kiedyś eksperymenty na szczurach, wyniki udowodniły, że szczury leczone THC zachowywały o prawie połowę więcej fotoreceptorów od tych nieleczonych. Obecnie z powodzeniem stosuje się THC przy leczeniu wad wzroku, np. jaskry.

Nie wiem jak jest w Twoim przypadku, jednakże wpływ marihuany na poprawę wzroku jest możliwy. Ale tak naprawdę może być wiele powodów, przez które Twój wzrok uległ poprawie.
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".