Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 4024 / 370 / 950
To ja wywaliłem. Mógłbyś dać tu jeszcze raz tego linka do nalewki z mandragory ...? Wszystko wtedy powinno się wyjaśnić.
  • 61 / / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
To ja wywaliłem. Mógłbyś dać tu jeszcze raz tego linka do nalewki z mandragory ...? Wszystko wtedy powinno się wyjaśnić.
http://www.doz.pl/leki/p1896-Panaxan
Uwaga! Użytkownik leming nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 370 / 950
OK, to teraz powiedz- co wyciąg z żeń-szenia ma wspólnego z mandragorą?
  • 2244 / 23 / 0
Kształt, czasami.
  • 61 / / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
OK, to teraz powiedz- co wyciąg z żeń-szenia ma wspólnego z mandragorą?
Dobra strasznie zrypałem to dwie różne rośliny :*) Następnym razem jak coś napisze najpierw się do szkole :finger: a preparacik i tak polecam.
Uwaga! Użytkownik leming nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 2 / 0
leming pisze:
nalewkę polecam bo na prawdę daje dobre efekty w miksie z innymi substancjami a szczególnie z MJ
Nalewka z szeń-szenia świetnie miksuje się z konopią? Ciekawe... Szturm na apteki!
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 23 / 0
Bez przesady. Wystarczy dodać, że korzeń żen wychodzi normalnie, mandragory drze się okropnie. Jeśli ktoś ma słuch, w rzeczy samej.
  • 1081 / 32 / 0
Tez uprawialem mandragore wbrew pozorem korzen bardzo szybko rosnie:] Co najlepsze nie wymaga swiatla i co chcesz szamac surowy korzen?
  • 1392 / 10 / 0
Nie chcę szamać korzenia, chcę mieć tę roślinę jako ciekawostkę, poniekąd z szacunku. Przyjemnie mieć coś takiego, owianego legendami i powiązanego z kulturą, wierzeniami. Jeśli już miałbym ją jakoś inaczej wykorzystać, to poeksperymentowałbym z wpływem palonych liści na sny. Jak Ci poszło skiełkowanie jej, jaka metoda?

Btw., można by to chyba przenieść do odpowiedniego tematu w psiankowatych.
  • 1081 / 32 / 0
Kielkowanie odbylo sie poprzez wlozenie nasionka czy tam dwudziestu, wykielkowalo jakeis 95% do wody na 2 dni. Potem wzeszly po okolo 2 tygodniach. Trzymalem je chyba miesiac nei dluzej sam niepamietam dlaczego ale rosly bardzo szybko jak na korzen.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.