Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 430 / 5 / 0
Nie zdziw się jak nic nie znajdziesz. Ja byłam na wsi i tylko w jednym ogródku było kilka roślinek.
  • 255 / 7 / 0
u mnie rosnie z 6 głowek co moge z tym zrobic :D
  • 317 / 12 / 0
Barszczyk :-)
  • 430 / 5 / 0
Możesz mnie wspomóc i wysłać, tylko najpierw wysusz.
  • 1033 / 7 / 0
ODPAŁ
  • 266 / / 0
Widziałem dziś w biedronce mak (na op. napisane było że kraj pochodzenia to czechy) a na opakowaniu narysowane makowki odmiany gigantem, podejrzewam że to tylko taki chwyt bo ładnie się prezentuje na opakowaniu, ale co wy o tym myslicie?
ZA MOICH CZASÓW BYŁO LEPIEJ!!!!11!1!!!111oneoneone
  • 410 / 8 / 0
chwyt marketingowy... miałem te same i chuj, nic nie wyrosło a nawet jakby wyrosło to i tak nie była by odmiana giganteum... PST z tego też nie poklepało
  • 1033 / 7 / 0
No, gigant to by nie był, ale mię z nich bańki wielkości piłki do ping - ponga powyrastały i wieksze, więc jest git. No i mocne fpisde
  • 236 / 2 / 0
A więc ile trzeba suchego maku giganta by zrobić makawiare?
Chodzi o przypadek w którym nie wyciskałbym mleczka ale tylko wysuszył?
  • 198 / 6 / 0
kegxst pisze:
A więc ile trzeba suchego maku giganta by zrobić makawiare?
Chodzi o przypadek w którym nie wyciskałbym mleczka ale tylko wysuszył?
Kurwa stary nikt nie zna twojego organizmu, masy ciała. Zrób zupe z np. 20-25 główek i wypij połowę jak po godzinie będzie słabo dopij resztę. Nie zabijesz się.
ODPOWIEDZ
Newsy
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.