Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 229 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Przekwitły »
nom jacok zgadzam się z tobą, we wrocławiu już lipa, w ogóle cały ogród botaniczny okradną :D:D, , a chciałem się zapytać, wiem , że nie ufnie i w ogóle ale kiedyś byśmy mogli się spotkać... spokojnie jak coś, wkońcu wkrótce Czechy prawda;>?
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pilzi »
Jacok - trzeba od razu tak bezsensownie kląć? Wystarczy spokojnie napisać. Zrozumiem, na prawdę. Jak coś jeszcze to pisz do mnie prywatnie.
Uciekliśmy z Dineylandu, który w środku okazał się Auschwitz, ale w każdej chwili może odezwać się w nas wściekłe, ślepe pożądanie disneylandowych świecidełek.
H <3
  • 284 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vtka »
Jacok ma świętą rację. Ogrody botaniczne to nie jest pierwsze lepsze pole z makami :nuts:
Uwaga! Użytkownik vtka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / / 0
Nieprzeczytany post autor: VEGI »
Czy mając takie coś u siebie na działce, w doniczce to mogą cię za to aresztować w Polsce ?

Kiedyś widywałem w dzieciństwie samosiewki po działkach, polach i wsiach ale wszyscy mieli na to wyjebane.
Uwaga! Użytkownik VEGI jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
niby nie można mieć, ale jeżeli nikomu nie dasz powodu, to będą na to mieć wyjebane. W doniczce raczej jest luz, tyle, że trochę bez sensu, bo będzie tego niewiele, na 1 raz może. Na działce ludzie sadzą i żyją. Najlepiej pewoniowe, wtedy możesz się tłumaczuć, że myślałes że to begonie.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 14 / / 0
znalazłem na allegro taką ofertę http://allegro.pl/mak-lekarski-okazja-i3091606028.html. jak myślicie wałek?
  • 1037 / 10 / 0
"POMAGA PRZY KASZLU,CHRYPCE,ANGINIE" - lol %-D
Nie wiem czy coś by z tego było - ale jest na tyle tanie, że można spróbować.
  • 669 / 10 / 0
Obrót samymi nasionami jest legalny.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 2538 / 215 / 0
Polecam nasiona z Bakalino z Biedronki. opium było z tego naprawdę dobre ( jak dla mnie , tylko z tego maku klepało) Główki były małe bo rosły w zacienieniu , jednak warto , gdy będą miały odpowiednią ilość słońca powinny wyrosnąć mocarze. mak Carrefurowski , Sung Grow , Bonus - z tych wyrosły niskomorfinowe , podłóżne makówki , nie klepliwy materiał.
  • 510 / 6 / 0
Czy te maki co Ci się nie udały, to były jakieś losowe serie, czy takie, z których przepłuczka klepie? Bo jak przepłuczka klepie to przecież powinno znaczyć, że z nasion wyrosną wysokomorfinowce. Co do Bakallino to dobrze się składa:D 100% B07 A jeszcze do czasu siewu troszkę się dozbiera, choć to już powinno wystarczyć.
http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 00027.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 00028.jpg/
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.