Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / 2 / 0
@Skaj19 Dzięki, widziałem idealną łączkę koło miasta, akurat teraz krówki na niej są. Ale obawiałem się że jednak nieco zbyt blisko tego miasta jest.

Przyczaiłem też miejscówkę na wioskach koło oczka wodnego, widziałem ktoś grzebał już na miejscu. Ciężko mi uwierzyć że szukał czegokolwiek innego. Przeszukałem całą ale znalazłem tylko kołpaczki i podobne.
IMG_1169.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 17 / 1 / 0
dam tutaj znać jak moje miejscówki się odpalą, to i pewnie w Twojej okolicy wyskoczą w tym momencie;]
  • 2 / / 0
Pozdrawiam z Bieszczad.
  • 17 / 1 / 0
W Bieszczadach widziałem, że już ilości liczone w tysiącach zbierają na wysokości 1100-1200m.n.p.m
  • 9 / 3 / 0
Jest ktoś mi w stanie powiedzieć dlaczego tu nic nie rośnie? Dominuje tu śmiałek darniowy, co krok jest podręcznikowy przykład jego kęp, ziemia wokół nich jest mokra, więc wilgoci chyba nie brakuje. Zdarzają się tam grzybówki, Pierścieniak zielononiebieski oraz wilgotniczka papuzia, ale nie Łysiczka lancetowata. Podkarpackie.
  • 47 / 20 / 0
A skąd miałyby się tam wziąć łysiczki? Żeby coś wyrosło to najpierw muszą się tam dostać zarodniki łysiczki albo sama grzybnia.

@Lament
  • https://herbsman.pl - Moja strona o etnobotanice i konopiach.
  • 11 / 18 / 0
16 października 2024Lament pisze:
Jest ktoś mi w stanie powiedzieć dlaczego tu nic nie rośnie? Dominuje tu śmiałek darniowy, co krok jest podręcznikowy przykład jego kęp, ziemia wokół nich jest mokra, więc wilgoci chyba nie brakuje. Zdarzają się tam grzybówki, Pierścieniak zielononiebieski oraz wilgotniczka papuzia, ale nie Łysiczka lancetowata. Podkarpackie.
Może były i już się ktoś nimi zainteresował? Tego nie wiesz. Może w ogóle nie było,bo grzybni brak. To że są kępki i wilgoć nie znaczy że łyse będą rosnąć,brak kepek nie znaczy że ich nie będzie. Tutaj są tylko ogólne założenia ale niczego nie można brać za pewniaka
🐲
  • 5 / / 0
Ktoś z pod krakowa znalazł coś? Czy dalej cisza
  • 9 / 3 / 0
16 października 2024LordDragon pisze:
16 października 2024Lament pisze:
Może były i już się ktoś nimi zainteresował? Tego nie wiesz. Może w ogóle nie było,bo grzybni brak. To że są kępki i wilgoć nie znaczy że łyse będą rosnąć,brak kepek nie znaczy że ich nie będzie. Tutaj są tylko ogólne założenia ale niczego nie można brać za pewniaka
🐲
A więc to chyba mój koniec z łysiczkami... Tyle zachodu, starań, chodzenia z miejsce na miejsce, zbierania informacji na nic. Bez sensu...
  • 2881 / 235 / 0
26 września 2024Puccydestroyer pisze:
łysiczki już są a jak z muchomorami u was? U mnie z roku na rok coraz większa lipa w tym póki co pustki ale może jeszcze się pojawia
Podbijam pytanie, zbiera ktoś muchomory czerwone (amanita muscaria) ? Po obróbce termicznej i ich uszanowaniu potrafią naprawdę się odwdzięczyć podróżą, której z całym szacunkiem do nich nie nazwałbym psychodeliczną. Jeśli już miałbym wybrać jakieś określenie to byłoby to "oniryczną".
(...) jak Artylerii braknie amunicji albo zasilania to mnie szlag trafi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły

Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.

Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.