Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Stosujesz Lotos.

Czas głosowania minął 23 lipca 2019

1.Tak i działa
0
2.Rzadko i trochę dziala.
0
3.Często i średnio dziala.
1
100%
4.Nie bo nie dziala na mnie.
0

Liczba głosów: 1

ODPOWIEDZ
  • 25 / 2 / 0
08 maja 2020Slimy pisze:
Zakazany jest Nymphaea caerulea czyli Grzybień błękitny natomiast nadal legalne są odmiany kolorystyczne Nelumbo Nucifera (Lotos orzechodajny) np. Różowy,Biały,Niebieski i Żółty :)
Nelumbo Nucifera to jest inna roślina. Nie wiem czy ma takie same alkaloidy, ale to nie jest odmiana kolorystyczna tylko inny gatunek, a nawet rząd i nadrząd.

Nie mogę nigdzie znaleźć. Czy nasiona Nymphaea caerulea (grzybień błękitny/blue lotus) są legalne w Polsce? Widzę, że da się je kupić na jakiejś stronie, ale nie chcę sobie jakiegoś przypału narobić. To jest tak samo jak z konopiami?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).