Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mastio »
chciałem tylko zauważyć, że picie herbaty nie ma sensu, gdyż po zaparzeniu alkaloidy są nie aktywne. taka torebeczka ma 1 g. sprobuj powoli zuc tak ze 3 torebki z odrobina sody oczyszczonej
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mz1990 »
marcin-9999 pisze:
i co masz juz te liscie? a nie lepiej by bylo zrobic ekstrakcje i przerobic na proszek?
Według mnie to zly pomysł, po pierwsze proszek uzaleznia...
A po drugie:

ze 100kg swiezych liści produkuje sie 1kg kokainy... do tej produkcji uzywa się też 300 litrów przeróżnych chemikaliów od amoniaku po nafte...

Wczoraj byl o tym dokument w TV...
Jedna wielka wojna... zaminowane pola(i nie przez kartele narkotykowe tylko przez rolnikow), partyzantka, wojsko, kartele narkotykowe i rolnicy.... 4 strony walczace każda z każda...
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: whitewidow »
Trzeba zuc z wapnem najlepiej jakies 15- 20 lisci na raz. Działa tylko tak bardziej naturalnie niz koks. Jeżeli idzie o przeworzenie herbatki jest legalne mozesz przywieść ile chcesz lisci nie wolno wywozić jest surowy zakaz.
Nie wiem jak jest z ta herbatka ale w Peru w jednym z hoteli podali nam taka herbatke że mnie porobiła była naprawde mocna smak miała podobny do makiwary potem juz tak dobrej herbatki nie było. Jeżeli idzie o cene liści od 1 do 3 soli odrazu w zestawie z kamyczkiem. Lisci jest sporo mozna spokojnie chodzić na haju przez cały dzień ale sa nie smaczne
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mooshie1 »
powiem tak - bylem w peru i zulem te liscie, oni tak ich uzywaja przede wszystkim do zmniejszenia odczuwalnosci duzej wysokosci, bo u nich tam wszedzie wpizdu wysoko. ale niestety - poza dretwieniem mordy i moze lekka euforia efektow null ;-)
  • 66 / 1 / 0
Zamówiłem jakiś miesiąc temu herbatkę z liści koka a dokładnie to http://www.compra-segura.com/product_in ... ucts_id=42
Przeszło przez granicę bez problemu i od tygodnia testuję herbatkę.
Muszę przyznać że smak jaki i działanie przypadło mi do gustu :)
Bardzo przyjemna stymulacja, poprawa humoru i lekkie znieczulenie. Poza tym bardzo przyjemnie komponuje się z Kratomem :D
Szkoda tylko, że liście koka są tak trudno dostępne :/
Uwaga! Użytkownik funatic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1384 / 13 / 0
listki super ale trzeba by wysyntezowac z nich kokaine zupelnie sie na tym nie znam ale gdzies tu jest dzial syntezy i tam czytalem jak to zrobic nie jest to zbyt skomplikowane jezeli sie ma surowiec glowny czyli liscie koki ja jednak mysle ze to nie jest ta koka ktora uzywa sie do produkcjii kokainy otorz nikt wtedy nie przemycal by kokainy z mexyku do usa tylko jechaly by legalne tiry z chaszczami na przyczepie a produkcja nastepowala by na miejscu a nie w dzungli gdzie interesu pilnuja panowie z karabinami maszynowymi-jakos mi sie wydaje iz to co o tych lisciach piszesz to jakias sciema totalna bo liscie koki rownierz sa na liscie substancji odurzajacych i samo ich posiadanie nie jest legalne-pozatym herbatki z jaraniem sa tez dostepne u nas w polsce ale mozna je pic wiadrami i nie kopnie nic po prostu maja lekki smak rosliny zwanej cannabis jednak jest to roslina z typu konopi wluknistej thc=0,2%(trawka ma od ok 6%do nawet 20%) a pozatym z liscie koki sa bezurzyteczne jezeli sa zerwane w nizszych partiach gor i wcale nie zawieraja substancjii psychoaktywnych-czego naukowcy nie rozumieja po dzis dzien-wiec mysle ze ta zdretwiala szczeka to efekt placebo.dzialania kokainy nie da sie porownac z niczym innym a nie jest to tylko objaw zdretwialej szczeki kolego.
nie odbieraj tego jako atak z mojej strony po prostu to zbyt piekne zeby bylo prawdziwe
z kilograma sredniej klasy lisci koki (odmiany produkujacej srodek psychoaktywny zebranych na odpowiedniej wysokosci nad poziomem-nie najwyzszej klasy)mozna zrobic ok13gram czysttej kokainy-wiec przemyt kokainy bylby nieoplacalny kazdy zamawial by sobie listki w internecie-ale moze i tak robia(heheh)
  • 148 / 12 / 0
funatic pisze:
Zamówiłem jakiś miesiąc temu herbatkę z liści koka a dokładnie to http://www.compra-segura.com/product_in ... ucts_id=42
Przeszło przez granicę bez problemu i od tygodnia testuję herbatkę.
Muszę przyznać że smak jaki i działanie przypadło mi do gustu :)
Bardzo przyjemna stymulacja, poprawa humoru i lekkie znieczulenie. Poza tym bardzo przyjemnie komponuje się z Kratomem :D
Szkoda tylko, że liście koka są tak trudno dostępne :/
Mam taka herbate z Peru i stary chyba ci sie cos pomieszało. To tylko herbata.
  • 102 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Meratus »
ja w te wakacje najprawdopodobniej jadę do Boliwii, więc na pewno spróbuję herbatek i liści. Na chorobę wysokościową się przyda...
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
krzystop_koloppfszcyc pisze:
Mam taka herbate z Peru i stary chyba ci sie cos pomieszało. To tylko herbata.
Potęga placebo :)
High, how are you?
  • 54 / 2 / 0
mam na chacie końcówkę opakowania herbaty Coca Tea w saszetkach, w składzie są 100% suszone liście koki bez żadnych dodatków. Kilka takich herbat dostałem od rodzinki z Afryki. Na opakowaniu jest tekst informujący o historii picia i żucia koki i zapewnianiu, że w swojej naturalnej postaci koka jest zdrowa, odwrotnie do kokainy (do tego znaczek "anti-drugs coś tam"). Smak tej herbaty jest ZAJEBISTY, bardzo lekki, coś jakby wymieszanie białej herbaty z guayusą. Działanie rozczaruje każdego ćpuna, więc niech nikt sobie nie wyobraża niewiadomo czego... Po prostu pita codziennie wzmacnia organizm, chociaż ma też wyraźne działanie odmulające, lepsze niż od zwykłej herbaty. Jak mi się skończy, bardziej zatęsknię za zajebistym smakiem niż za działaniem.

Z tego co wyczytałem, jest sporo film produkującą herbaty z koki w formie nie zawierającej aktywnych alkaloidów, coś jak kawa bezkofeinowa. Na pudełku mojej herbaty nie ma żadnej informacji na ten temat, więc chyba to oryginał, biorąc zresztą pod uwagę cały opis i wyjaśnienia producenta. Rozmawiałem o tych herbatach na GG z gościem z Magicznego Ogrodu, wiem że byli tym zainteresowani, ale z wiadomych powodów import jest niemożliwy. Na pewno mieliby ostre branie, tylko chciałbym zobaczyć miny tych wszystkich ćpunów, którzy właśnie sobie uzmysłowili, że piją kokę która nie da im żadnej fazy, a kilkadziesiąt zł. poszło się jebać.
Uwaga! Użytkownik narkoziom30 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.