Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
Nic mi nie wiadomo o jedzeniu całych porzeczek. Natomiast dotarłem do informacji Europejskiego Biura Patentowego, wedle których koncentrat soku z czarnych porzeczek ma działanie inhibujące MAO. W badaniach użyto 5,5 krotnie stężonego soku. Moja rada- lepiej z tych porzeczek zrób sok, albo kup sobie gotowy w sklepie ( byleby był naturalny ). Wypij śmiało litr. Sam jestem ciekaw inhibujących właściwości tego soku. Ludzie, którzy go pili przed zjedzeniem grzybów pisali o zwiększeniu działania, tak więc coś w tym jest.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
W sklepach są tylko 25% soki z czarnej porzeczki. Lepiej zrobić samemu.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 12 / / 0
Chciałem wzmocnić druid fantasy przez Ginkgo. jakie dawki proponujecie? bo po przeczytaniu tematu to wiem tylko, ze niewielkie. czyli jakie ( w gramach)?
edit: jak dopisze "pilne!" i "proszę o szybka odp." to coś przyspieszę?
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009 przez Pan Inny, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2129 / 27 / 0
Pan Inny pisze:
Chciałem wzmocnić druid fantasy przez Ginkgo.
Czytałem kilka opracowań naukowych, które przeczą temu jakoby Ginkgo Biloba było inhibitorem MAO. Na Erowidzie także nie ma tej roślinki w spisie inhibitorów MAO.
  • 63 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Borys »
Próbował ktoś syropu z czarnej porzeczki? W końcu to syrop więc powinien mieć więcej % niż sok.
I mijając kiści liści zapuszczam się do iści tajemnego świata...
  • 294 / 5 / 0
jeśli jest to po prostu stęzony mocniej sok, to pewnie ma trochę wiecej.

hortex ma 25%, czyli żeby przyjąć tyle, co w badaniach, trzeba wypić 1l
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 1387 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Odgrzewam. A dziurawiec? hiperycyna jest iMAO. Dostępne w formie ekstraktu jako deprim i deprim forte. Tylko nie wiem jak z dawkowaniem.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2129 / 27 / 0
Dziurawiec ? Bardzo słabe iMAO. Zbyt słabe by brać je pod uwagę.
  • 1387 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Czyli Deprim + sok porzeczkowy nie powinno dać jakiś specjalnie nieprzyjemnych kombinacji? W sensie, załapałem BT po Ipomoei (i psychicznie i fizycznie, zresztą TR jest na NG, dodać powinienem tylko ból głowy) i staram się eliminować czynniki na następny raz.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2129 / 27 / 0
Jeżeli mowa o inhibitorach pokroju soku z czarnych porzeczek bądź ilex guayusa to ich działanie polega w dużej mierze na wydłużaniu efektów działania np. powoju. Sama moc jest nieznacznie zwiększona. Owszem, czuć to, ale nie ma fajerwerków. Silne efekty daje praktycznie jedynie Ruta stepowa.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.