Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 164 / 21 / 0
Co może oznaczać sytuacja w której po około godzinie od zażyciu danego nootropa staje się leworęczny? (automatycznie robię rutynowe czynności lewą ręką) Wcześniej leworęczność występowała u mnie przez kilka godzin po zażyciu Noopeptu, później efekt zanikł i znowu wrócił po zażywaniu Sulbutiaminy.
  • 610 / 133 / 0
ja czegoś takiego niezaobserwowałem, a biorę nootropil 1200mg dwa razy dziennie od pół roku...dziwne, idź na rezonans czy coś
  • 702 / 58 / 0
to jest jakis zwyrodniały wkręt i tyle.
  • 9 / / 0
Ja jedynie zauważyłem, że wykonywanie czynności lewą ręką nie jest czasami aż tak męczące, ale nie wykonuję ich automatycznie/podświadomie
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.