Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 164 / 21 / 0
Co może oznaczać sytuacja w której po około godzinie od zażyciu danego nootropa staje się leworęczny? (automatycznie robię rutynowe czynności lewą ręką) Wcześniej leworęczność występowała u mnie przez kilka godzin po zażyciu Noopeptu, później efekt zanikł i znowu wrócił po zażywaniu Sulbutiaminy.
  • 610 / 133 / 0
ja czegoś takiego niezaobserwowałem, a biorę nootropil 1200mg dwa razy dziennie od pół roku...dziwne, idź na rezonans czy coś
  • 702 / 58 / 0
to jest jakis zwyrodniały wkręt i tyle.
  • 9 / / 0
Ja jedynie zauważyłem, że wykonywanie czynności lewą ręką nie jest czasami aż tak męczące, ale nie wykonuję ich automatycznie/podświadomie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.