Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1252 / 4 / 0
Tyler Durden pisze:
Ja mam takie sposoby:
1. Chlorek potasu + węglan magnezu w dużych dawkach (jak trzeba to i 2g), działa szybko i wysoce skutecznie,
2. Imbir + żeń-szeń w wysokich dawkach to miks zbijający wazo (siłą rzeczy obniża ciśnienie),
3. Alfa-blokery (skuteczne i bezpieczne ze stimami, ale niebezpieczne z dysocjantami - uważać nawet jeśli macie w miksie stymulującym dysocjant w niskiej dawce! Mogą powodować z dysocjantami wysoką neurotoksyczność),
4. Ostatecznie depresanty takie jak benzo.
Temat beta-blokerów był wałkowany wielokrotnie - ze stimami również dają efekt odwrotny do zamierzonego.

Imbir niestety wydaje się zbijać działanie euforyczne. Żeń-szeń sam w sobie podnosi ciśnienie - czy w przypadku połączenia z imbirem nabiera innych właściwości?

Magnezu stosuję zawsze ok. 500mg jonów (ok. 2g chelatu) i potasu 2x 900mg jonów + sporo z diety. To zdecydowanie podstawowe, najbezpieczniejsze, najlepiej dostępne i najskuteczniejsze combo do stymulantów. No i co najważniejsze - nie spłaszcza nam efektów euforycznych.
  • 1472 / 196 / 0
Imbir jest blokerem podobnym jak DXM, ale krócej działającym, trzeba sobie na niego wyrobić tolerkę.

Mało kiedy muszę go używać, na pierwszy rzut też wystarcza potas i magnez, taka liczba jonów jak podałeś jest wystarczająca nawet przy amfetaminach do ustabilizowania ciśnienia, zbicia wazo i niepokoju i pozostawienia stymulującego działania.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 522 / 4 / 0
kreha1 pisze:
toshiro mifune pisze:
nie wiem co za debil zasugerował beta blokery _(co chwlke ktos powiela)i tak samo nigdy nie bierzcie mianseryny po metkacie/amfie bo sie robi dodatnie sprzeżenie zwrotne adrenaliny ...
a jak z mirtazapiną? bo nigdy nie zauważyłem lub nie zwróciłem na to uwagi...
Usypiałem sie wielokrotnie mirtazapiną po amfetaminie i metkacie ciśnienia nie wiem czy zbija ale stymulanty wyłącza idzie normalnie zasnąć i zjeść po 30mg mirty 30min i śpisz . Co może sie stać (prosze mi dokładnie opisać) po zażyciu bata blokerów np. Metoprolol (metocard) będąc na stymulantach , brałem wielokrotnie metocard 50mg żeby uspokoić troche serducho na fecie/metkacie i nic poza osłabieniem działania stimsów się nie stało żyje i mam się dobrze.
  • 2775 / 39 / 0
Bo to kardioselektywny beta bloker więc ryzyko jest dużo mniejsze niż przy np propanololu
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 30 / 0
coś mi sie nie chce wierzyć żeby magnez nawet w kosmicznych dawkach był w stanie uspokoić serducho i ciśnienie po stymulantach. Gdyby to było takie proste
  • 1141 / 9 / 0
Sam magnez nie, ale można go dorzucić w celu wzmocnienia dużych dawek potasu.

Jak ktoś jest kozak to może wrzucić selegiline, tylko za ten głupi pomysł nie biorę odpowiedzialności.
Wiadomo że co innego przed stymulantem i gdy wiemy jaka dawka obu, a co innego już po stymulancie.
  • 2179 / 30 / 0
testowałem sele kilkukrotnie przed stymulantami i w moim konkretnym przypadku gówno daje, nie blokuje wzrostu ciśnienia, jest tak samo wystrzelone jak bez. Znajomy też próbował i owszem u niego był efekt.
  • 1472 / 196 / 0
Blepharospasm pisze:
coś mi sie nie chce wierzyć żeby magnez nawet w kosmicznych dawkach był w stanie uspokoić serducho i ciśnienie po stymulantach. Gdyby to było takie proste
Magnez dożylnie używany jest przez pewnych "specyficznych" lekarzy nawet w dawkach 20 g co godzinę, w celu uspokojenia serducha, ale oczywiście są prostsze sposoby (potas, adenozyna).

Co do selegiliny to mi ona nic nie daje jeśli chodzi o ciśnienie, poza tym iMAO-B są z zasady hipertensyjne, to iMAO-A zbijają ciśnienie, ale nie polecam ich wrzucać przy wysokim ciśnieniu, bo można w skrajnych przypadkach dostać takiego zalegania krwii w naczyniach (nie wiem jak się nazywa ten termin, ale to wtedy jak krążenie nie jest równomierne; jeśli z sele jest podobnie u kogoś, że niby działa, to też nie polecam).
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1141 / 9 / 0
Mi Sele obniżała ciśnienie gdy nic nie brałem do książkowego, czyli 90/60 i czułem się z nim dobrze, a nie jestem niskociśnieniowcem :-)
  • 2775 / 39 / 0
książkowe to 120/80 ;p
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.