Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
Mi chodzi o zwiekszenie hormonu ze wzgledu na jego dobroczynny wplyw na caly organizm nie o ogolny wzrost
16 kwietnia 2020yupwhiteisbeautiful pisze: Nie zagłębiałem się w temat ale patrząc na etanol to raczej nie ma on na to wpływu. Chociaż za dzieciaka mówili mi rodzice,znajomi nie pal i nie pij bo nie urośniesz i właśnie ostatnio zauważyłem że coś w tym racji jest. Nie raz widzę jakieś dzieci z podstawówki na ulicy i większość z nich jest mojego wzrostu albo nawet lekko wyższa. A może to leży po stronie mojego chorego kręgosłupa :/
Możliwe, że za mój zahamowany wzrost odpowiadało bardziej znaczne obniżenie aktywności fizycznej. Wszakże siłownia wbrew powielanemu mitowi, może w drobnym stopniu wpłynąć na nasz wzrost. Dodatkowo koledzy którzy grali często w koszykówkę czy siatkówkę, nie wiedzieć czemu byli jacyś tacy wyciągnięci bardziej do góry. Niemniej jednak o ile dobrze pamiętam, to jaki możemy osiągnąć wzrost jest zakodowane w naszych genach. A zatem
Genetyka to suka
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
16 kwietnia 2020Anabolik pisze: Witam jak wiadomo przyjecie GHB/GBL przed snem skutkuje nie dosc ze fajnym zasniecien to jeszcze zwieksza w znaczy sposob wydzielanie hormonu wzrostu jak to sie ma do innych substancji wplywajacych na GABA ? Czy tez zwiekszaja wydzielanie hormonu ?Ktos cos wie ? rice purity test
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Większość badań z zastosowaniem doustnej argininy wykazała, że sama arginina
zwiększa spoczynkowy poziom hormonu wzrostu o co najmniej 100%, podczas gdy ćwiczenia
mogą zwiększyć poziom hormonu wzrostu o 300-500%.
Połączenie doustnej argininy z ćwiczeniami osłabia jednak reakcję hormonu wzrostu i
zwiększa jego poziom jedynie o około 200% w porównaniu z poziomem spoczynkowym.
W spoczynku doustne przyjmowanie L-argininy wzmocni reakcję hormonu wzrostu, a połączenie
argininy z ćwiczeniami zwiększa hormon wzrostu, ale wzrost ten może być mniejszy niż w przypadku
samych ćwiczeń. Osłabioną reakcję obserwuje się zarówno u osób młodszych, jak i starszych."
Tak oto informuje nas jedno z badań, wynikało by że sama arginina bez ćwiczeń podbija hormon wzrostu ale w połączeniu z ćwiczeniami może go obniżyć/przyblokować na niższym poziomie niż robią to same treningi. Trzeba by było poczytać więcej na ten temat.
-----------
Inne badanie informuje nas że Lizyna z Argininą (1200 mg 1-lizyny plus 1200 mg 1-argininy) podbija nawet o 7 razy hormon wzrostu, a podanie każdego z osobna w takiej samej dawce, nie wykazuje znaczącego podbicia hormonu wzrostu.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6790230/
I to połączenie wydaje się być naprawdę ciekawe.
W badaniu brało udział piętnastu zdrowych męskich ochotników, w wieku 15–20 lat, otrzymywali pojedynczą dawkę doustną - 2400 mg aminokwasów (1 200 mg I-argininy-2-Pirolidon-5-karboksylan plus 1200 mg chlorowodorek I-lizyny) na pusty żołądek. badania poziomu wzrostu były przeprowadzane co 30 60 90 i 120 minut.
Rezultat: maksymalny pik hormonu wzrostu następuje po 90 minutach, zwiększająć hormon wzrostu razy 7 czyli 700% !!! a do tego hormon wzrostu nawet po 8 godzinach od przyjęcia, jest dalej 3,1 razy większy niż poziom bazowy!!!
I to jak wspomniałem przy tak niskich dawkach, obydwu aminokwasów, podanych doustnie, podkreślając - u osób bardzo młodych (15-20 lat).
Lizyna z Argininą (1200 mg 1-lizyny plus 1200 mg 1-argininy), doustnie:
Hormon wzrostu (ng/ml)
----------------------------
Baseline 15,4
30 min. 86,2 (550%)
60 min. 82,0 (532%)
90 min. 108,0 (701%)
120 min. 102,7 (660&)
8 godzin 48,0 (311%)
Normy hormonu wzrostu u dzieci i dorosłych:
---------------------------------------------------
Dorośli - od około 1 do 12 ng/ml
Dzieci - od około 10 do 30 ng/ml
Wyniki bardzo owocne, wręcz rewelacyjne, ale trzeba by było się w to bardziej zagłębić.
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Oferował w sieci muchomory czerwone. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu
Oferował w sieci suszone kapelusze muchomora czerwonego, a także nalewki i ekstrakty z innych roślin. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu. - Każda forma wykorzystania muchomora czerwonego w tej chwili jest już nielegalna - informuje dr Paweł Grzesiowski, Główny Inspektor Sanitarny.
Handlował narkotykami na bazarze. Diler działał pod przykrywką stoiska z akcesoriami do telefonów
Policjanci z Wydziału Operacyjno-Rozpoznawczego Komendy Rejonowej Policji Warszawa VI zorganizowali akcję, podczas której zabezpieczyli znaczną ilość środków odurzających. Przejęli heroinę, mefedron, kokainę, tabletki clonazepamu oraz egzysty. Łącznie mundurowi zabezpieczyli blisko 119,84 gramów zabronionych prawem środków odurzających. Policjanci zatrzymali również 60-latka, do którego należały narkotyki.
Biden ustanowił rekord ułaskawień. Skrócił wyroki 2,5 tys. osobom skazanym za narkotyki
Prezydent USA Joe Biden ogłosił w piątek skrócenie wyroków niemal 2,5 tys. osobom skazanym za przestępstwa narkotykowe, którzy odbywają "nieproporcjonalnie długie kary". Prezydent pobił w ten sposób rekord pod względem wydanych aktów łaski.