Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 69 / / 0
Witam.
Mam pytanko: czy ktoś orientuje się, które substancje są legalne w Norwegii?, mam na myśli np. 4-MEC, 4-EMC, metedron, pFPP etc.
Pozdrawiam
  • 413 / 8 / 0
sprawdzałeś webehigh?
  • 69 / / 0
trąpka pisze:
sprawdzałeś webehigh?
Wszytko po angielsku; przebywam tutaj i chciałbym się dowiedzieć co można, po legalnym zakupie w Polsce przesłać legalnie do Norwegii.
  • 3362 / 349 / 0
bromodragonfly nielegalne o ile pamietam z wiki. reszta rc oprocz mefedronu tez powinna byc legalna.
  • 151 / 2 / 0
a czy ktoś się orientuje na temat leków narkotycznych dostępnych w Norwegii? Słyszałem, że mają ciekawe opioidy. Ostatnio ktoś poruszał temat ketoganu dostępnego ponoć jedynie w krajach skandynawskich, wydaje mi się jednak, że znaleźć to można tylko w Szwecji. Mają jeszcze coś ciekawego>? A leki bez recepty? Mają przynajmniej kodeinę? słyszałem o jakimś citodonie czy czymś takim, ponoć jeszcze więcej kody w stosunku do paracetamolu niż w rodzimym antidolu. Tylko jak to wypada cenowo?
Jest tu może ktoś, kto przebywał lub w Norwegii lub nadal tam jest? Bardzo mi zależy na poszerzeniu wiedzy w tym kierunku.
północnym
  • 3362 / 349 / 0
poszukaj po aptekach internetowych. slowa klucze -> codeine (nie wiem jak to sie pisze po norwesku), ephedrine (j/w), alprazolam itd. zawsze znajdziesz cos, poza tym w wiekszosci przypadkow sa dolaczone ulotki, i tam mozesz wyczytac dokladny sklad, np czy nie ma jakichs srodkow zwiekszajacych rozpuszczalnosc paracetamolu np.
  • 151 / 2 / 0
Dzięki FajnieJest - twoje porady są bezcenne.
bardziej mnie interesują środki mi nie znane. Państwa skandynawskie są ponoć bardziej liberalne w temacie opioidów nawet od USA. A nie ma to jak bezpośrednia porada w ojczystym języku od ludzi siedzących w temacie. W dodatku to wcale nie takie proste znaleźć te informacje - nie wyszło mi nawet znalezienie normalnej norweskiej apteki internetowej.
Właśnie przeczytałem, że kodeina jest tam jedynie na receptę, bez wyjątku - zaczynam wątpić w ten liberalizm. Zresztą to słowo chyba nie powinno być użyte w jednym zdaniu z "Norwegią". Ok, wybaczcie, chyba za dużo relanium jak na jeden wieczór.
  • 8 / / 0
Witam na forum!
Nie wiem czy moge zalaczyc link,jakby co to prosilbym o usuniecie.A ja obiecuje poprawe:)
http://www.apotek1.no/

Pozdrawiam

Tu podaje cala "litanie" ,jakby komus sie chcialo czytac.
http://translate.duckduckgo.pl/translate?js ... ml&act=url
Pozdraiwm

P.s.Sorry za post pod postem.

glue - miu
  • 2129 / 27 / 0
W tym artykule (http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid ... 96:7:::0:0) jest napisane, że kodeina w Norwegii znajduje się w dwóch preparatach : Paralgin forte i Pinex forte a tramadol znajduje się, między innymi, w leku Nobligan
  • 16 / 2 / 0
z tego co wiem w Norge wszystko z codeiną jest na recepte i tak samo z efedryną,ale bez problemu za nieduże pieniądze można w Oslo kupic wszystkie narkotyki i lekarstwa od ulicznych dilerów.
Uwaga! Użytkownik bulgarius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.