trąpka pisze:sprawdzałeś webehigh?
Jest tu może ktoś, kto przebywał lub w Norwegii lub nadal tam jest? Bardzo mi zależy na poszerzeniu wiedzy w tym kierunku.
północnym
bardziej mnie interesują środki mi nie znane. Państwa skandynawskie są ponoć bardziej liberalne w temacie opioidów nawet od USA. A nie ma to jak bezpośrednia porada w ojczystym języku od ludzi siedzących w temacie. W dodatku to wcale nie takie proste znaleźć te informacje - nie wyszło mi nawet znalezienie normalnej norweskiej apteki internetowej.
Właśnie przeczytałem, że kodeina jest tam jedynie na receptę, bez wyjątku - zaczynam wątpić w ten liberalizm. Zresztą to słowo chyba nie powinno być użyte w jednym zdaniu z "Norwegią". Ok, wybaczcie, chyba za dużo relanium jak na jeden wieczór.
Nie wiem czy moge zalaczyc link,jakby co to prosilbym o usuniecie.A ja obiecuje poprawe:)
http://www.apotek1.no/
Pozdrawiam
Tu podaje cala "litanie" ,jakby komus sie chcialo czytac.
http://translate.duckduckgo.pl/translate?js ... ml&act=url
Pozdraiwm
P.s.Sorry za post pod postem.
glue - miu
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.