Lol, co ma piernik do wiatraka? Przemycamy swoje korwinowe poglądy, co?
Co do głównego postu - jak przeczytałem, że opium jest mniej szkodliwe od alkoholu i fajek to przestałem brać to na poważnie. Tak, jak ktoś u góry napisał - najbardziej sensownie było zalegalizować trawę, kilka psychodelików nie uzależniających. I ogólnie nie pakowanie ludzi do więzienia za taką pierdołę, jak posiadanie narkotyku, o co chodzi, 21 wiek??
Kropla jednak drązy jednak skale i widac powoli zmiany - patrz Kolorado, Urugwaj...
Syltron pisze: Dlaczego większość społeczeństwa tak panicznie boi się poruszać tą kwestię? Dlaczego media bojkotują ten jakże ważny temat? Dlaczego nikt nie chce rozpocząć w naszym kraju debaty publicznej z udziałem nie polityków, ale ekspertów w danej dziedzinie?
Ertei pisze:Pomysł w sam sobie dobry, odpowiednio wprowadzony mógłby wyjść na korzyść wszystkim. Największą przeszkodą w tym wszystkim są według mnie osoby używające substancji odurzających w nieprzemyślany sposób,
Najpierw ludzie muszą się nauczyć z czegoś korzystać bo nie dość że gość sobie spierdolił życie to rodzina ma go już za ćpuna a w mediach aż trąbi że 15 latek w stanie ciężkim trafił do szpitala po przedawkowaniu narkotyków i nie wiadomo czy z tego wyjdzie.
Taki 15latek jest narzędziem dla pierdolonych mediów które robią z tego bóg wie jaką aferę a ludzie z braku wiedzy o czymkolwiek słuchają tego całego gówna w telewizorach, radiach i wierzą w to wszytko bo nikt godny zaufania im nie wytłumaczy jak to naprawdę jest i co się dzieje poza tym bożkiem zwanym TV.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ludzie ktorzy chca chlac i cpac beda to robic niezaleznie od wieku i zadne spierdolone ustawy tego nie zatrzymaja, bo gowno mnie obchodzi co banda starych pederastuf sobie wypisala, mam ochote sie nacpac i to robie.
elo jp hwdp THC pkp pms
Legal by się przydał, gdzie to karać pierdlem za posiadanie :nuts: Osoby karane mają nasrane w papierach i są przekreślane takie ludzi w różnych kategoriach kasotwórczych. Za pojebane proszki lol
W Czechach dragi są legalne, podobnie jak częściowo ma to miejsce w Holandii m.in. ponieważ mieszkańcy tych krajów nie zachowują się jak bezmózgie bydło gdy coś wezmą. U nas nawet marsze konopne wygladają jak parada dałnów.
Podobne "problemy" są w Anglii. Gdy zobaczyłem w klubie naćpanych kolesi latających na parkiecie z gołymi kutasami przestałem się dziwić że ketony są tam nielegalne. Co nie zmienia faktu że każdy kto się uprze znajdzie i kupi co tylko będzie chciał.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Po 1 nie oszukujmy sie w tym kraju gruba kapuche kosza na dragach nieliczni. Nieliczni obstawieni poltykami. Wszystko lata na nielegalu wiec jakie podatki.
Po2. panstwo kosi na tym mega kase - sciganie, wyroki. majatki.
po 3. Mieliscie mef na legalu i pare innych dobrych rc i dzieciaki kitowały.
Amen.
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Ta pizzeria odniosła gigantyczny sukces. Polegał na sprzedawaniu pizzy z… kokainą
W Duesseldorfie policja rozbiła dużą sieć dilerów narkotyków. Wszystko zaczęło się od zaskakujących wyników rutynowej kontroli żywności w jednej z pizzerii. W lokalu sprzedawano nie tylko pizzę, ale i narkotyki. I to w bardzo kreatywny sposób. Klient, zamawiając pizzę numer 40, otrzymywał dodatkowo małą paczkę kokainy. Pomysł był skuteczny, bo czterdziestka jako pizza z kokainą szybko stała się jedną z popularniejszych pozycji w menu.
Kanapa 71-latki wydzielała dziwny zapach. Policja dokonała odkrycia
Policjanci z Gdańska przeprowadzili przeszukanie w mieszkaniu 71-latki. Po wejściu do środka od razu wyczuli dziwny zapach. Jak się okazało pochodził on z kanapy, a raczej był to zapach tego, co w niej ukryto. Zatrzymano dwie osoby.
Marihuana zmniejsza grubość kory mózgowej – mówią badania na temat wpływu konopi indyjskich na mózg
Kanadyjskie badania dotyczyły wpływu używania konopi indyjskich na strukturę mózgu u młodzieży. Prace badawcze, prowadzone przez zespoły Gracieli Pineyro i Tomasa Pausa, wykazały, że stosowanie THC (tetrahydrokannabinolu – organicznego związku chemicznego z grupy kannabinoidów, głównej substancji psychoaktywnej zawartej w konopiach) przez nastolatków prowadzi do zmniejszenia grubości kory mózgowej. Zaobserwowano, że THC powoduje zanik dendrytów – struktur neuronowych niezbędnych do komunikacji międzykomórkowej, co może skutkować atrofią określonych obszarów kory w okresie krytycznym dla rozwoju mózgu.