Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 238 / 1 / 0
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: szymixx »
no tak fajnie.. cieszmy sie i radujmy ale to jest ng..
szymix_
  • 82 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gzzz88 »
Tam powinni zaznaczyć grubymi literami, że grzyby owszem mogą leczyć stany lękowe ale przy odpowiednim przygotowaniu i oczekiwaniach, ewentualnie pod nadzorem jakiegoś psychiatry podczas terapii, bo inaczej może nie być tak kolorowo..
i czemu tam na zdjęciu jest coś, co mi pieczarki przypomina ?
Nie wiem.
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: niebieskinamiestnik »
No grzyby jakieś przypadkowe - jak pieczarki. Ale z kontekstu to wyraźnie o łysiczce lancetowatej mówią.
Zdaje się, że to chodzi o jakieś mniejsze dawki niż wielkie.
W sumie może spróbuje.
  • 1530 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: John Stuart Mill »
Coś w tym jest bo mnie grzyby bardzo pozytywnie nastawiły do życia. Jestem ciekaw tylko czy 4-AcO-DMT działa tak samo.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 1049 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: noithai »
Oczywiscie ze psylocyna dziala antydepresyjnie i przeciwlekowo. Leczylem sie psychiatrycznie przez wiele lat, po doswiadczeniach z naturalnymi depresantami. Nic praktycznie nie dzialalo, podzialalo LSD i grzyby. Po roku terapii jestem jak nowo narodzony. Leczenie mialo miejsce w Kalifornii.
„Bóg chrześcijański jest okrutny i mściwy. Jeśli popełnisz błąd i nie żałujesz, skazuje cię na wieczne piekło. Wydaje mi się to tak niewspółmierne, że nie chcę wchodzić z nim w żadne układy” [Cabré]
  • 238 / 1 / 0
Ale tak Cię tam leczyli czy na własną rękę łysiczki i LSD?
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: sorgen »
"Efekty działania psylocybiny utrzymują się przez ponad rok."
Ciekawe, bo na mnie psylocybina działa max 4h.
Podróże zniekształcają, trzeba w domu siedzieć.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Żartujesz chyba? Wiesz, że ktoś, formułując zdanie "EFEKTY działania psylocybiny" nie miał na myśli ućpania tylko same EFEKTY ućpania (tzn. przemyślenia i drobne zmiany w funkcjonowaniu mózgu, m.in. dzięki owym przemyśleniom)?
Mnie dobry nastrój trzymał z tydzień, pomimo kilku naprawdę nieprzyjemnych zdarzeń.
Teraz przyznaję, że świetnie uspokaja mnie kwas - i nie mam tu na myśli ućpania, ale tego kilkudniowego/kilkutygodniowego spokoju po ćpaniu. A może i na stałe...
Benzodiazepiny to żadne leczenie nerwicy. Człowiek się otumania, a potem nie umie sobie poradzić z byle problemem i znów od razu sięga po tabletkę.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Quetzalcoatl »
No ja po grzybkach mam nawet miesiąc dobry humor:) a u mnie z tym cienko :p Dzięki nim doszłam do wielu rzeczy i zrozumiałam wiele sytuacji, które spotkałam na swojej drodze... Więc:)
Uważam, że potrafią wiele dac, pokonac lęki i optymistycznie nastawic do zycia, ale oczywiście brane z głową.
Uwaga! Użytkownik Quetzalcoatl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.