Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 968 / 96 / 0
z neuroleptyków mirenil i abilify.

po mirenilu sparaliżowało mi pół ciał i wykręciło szyję ( kilka godzin ), być może dlatego że zabrakło mi pridinolu.odstawiłem.

abilify -nie mogłem wytrzymać stanu wytwarzanego przez ten lek. odstawiłem.
  • 1027 / 5 / 0
Neuroleptyki są z reguły uciążliwe.. A raczej ich skutki uboczne.
Ty chcesz lek na konkretne schorzenie, czy zwyczajnie nie potrafisz spać?
  • 968 / 96 / 0
Na konkretne. Ze snem już mam spoko. Chociaż znowu zaczynam mieć kłopot. Mam nadzieję że to przejściowe.

Chodzi mi o zablokowanie automatycznych reakcji lękowych,zastyganie i wyrwanie ( z lekkiego teraz bo lekkiego ale zawsze ) poetyckiego odrealnienia.

Mam kilka diagnoz więc nie są one miarodajne.
  • 397 / 3 / 0
Jeśli biorę Ketrel, mogę brać również Tryptofan do tego?
  • 79 / / 0
doppelganger pisze:
Jeśli biorę Ketrel, mogę brać również Tryptofan do tego?
Niby nie. Z SSRI niby koliduje, znaczy kumuluje tyle sera i może ten ser uszami strzelić i się umiera ze spoceniem czoła. Niby.
Ładnie proszę o odpowiedź: http://talk.hyperreal.info/benzodiazepi ... l#p1213984
  • 397 / 3 / 0
Biorę i żyję. To znaczy rano zajdam 500mg tryptofanu a wieczorem, przed snem 50mg kwetiapiny i jest w porządalu. Dziwne?

A wczoraj już w ogóle było fajnie. w południe tryptofan, wieczorem brefedron iv kilka razy, potem zjedzony miks brefedron + etylon a po godzinie 50g kwetiapiny. Halucynacje się zaczęły, ale to jakie... z chęcią bym tak dłużej potripował, ale usnąłem ;]
  • 784 / 28 / 0
Tryptofan to nie SSRI tylko aminokwas, którego przemiany tryptofanu są źródłem istotnych związków, m.in. serotoniny. Sugerowanie, że przyjmowanie tryptofanu może spowodować zespół serotoninowy to brednia. A zespół serotoninowy z kolei to przereklamowany mit, nic w porównaniu ze złośliwym syndromem neuroleptycznym. Na pierwszy się nie umiera, pierwszy się ćpa, żeby było błogo; na ten drugi umiera się z przytupem.

Co do SSRI oraz SNRI: oczywiście, że się je stosuje z kwetiapiną (która swoją drogą jest jednym z niewielu neuroleptyków posiadających efekt antydepresyjny). Atypowe leki antypsychotyczne okazały się skuteczne z antydepresantami (np. olanzapina z fluoksetyną, olanzapina z wenlafaksyną) w leczeniu TRD (Treatment-Resistent Depression, Shelton i in. 2001; Devarajan i Dursun 2005). Tutaj artykuł obszernie streszczający łączenie kwetiapiny z antydepresantami z wyczerpującą bibliografią (90 pozycji):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2656328/
i tabelka:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... ndt-3-855/

Tyle w temacie.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012 przez koala, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / / 0
Przecież napisałem "niby". Na ulotkach wszystko piszą, żeby w razie co się wymigać w sądzie - że ostrzegali.
Ładnie proszę o odpowiedź: http://talk.hyperreal.info/benzodiazepi ... l#p1213984
  • 190 / 4 / 0
Uwaga! Zaczynam odstawianie Kwetiapiny, z dawki wieczornej 150mg, schodzę poprzez 100mg, obecnie jestem na 50mg od trzech dni i jest ok, będę zdawać raporty.
  • 3309 / 21 / 0
Zależy jaką dawkę dostaniesz, ale to działa zupełnie inaczej od klasycznych neuroleptyków. Kwetiapina nie robi ze mnie zombie, podczas gdy inne neuroleptyki robiły. Ja cały czas biorę 50-100 mg na sen i wstaję koło 5 rano wyspany, po 5 godzinach snu. Wcześniej mnie tu faszerowali zolpidemem, nawet po 3 tabletki (bez tolerancji) to pierwszą noc spałem 3 godziny, dwie kolejne wcale nie spałem. Teraz dostaję to co w domu (moja lekarka jest tu ordynatorką) i jest super. Nawet lepiej, bo tu mam za darmo :D

edit: to było do sema, źle zobaczyłem i myślałem, że to nowy post.

edit2:
Na pierwszy się nie umiera
Jak najbardziej się umiera.
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.