Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 52 / 1 / 0
Lubiłem kwetiapinę za jej działanie nasenne i antydepresyjne. 100mg przed snem kładło mnie w ciągu 15 minut, ale po 2 latach systematycznego zażywania mój organizm do niej się przyzwyczaił i nawet większe dawki nie dawały mi takiej senności żebym zasnął. A do tego pojawiły się wahania nastroju. Metabolit kweiapiny dość silnie działa na noradrenalinę i myślę, że stąd tak dobrze na mnie działała, bo mam objawy ADHD i leki działające na noradrenalinę dobrze mi robią.
  • 834 / 17 / 0
@up ja nie czulem dzialania antydepresyjnego
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 52 / 1 / 0
Huk pisze:
@up ja nie czulem dzialania antydepresyjnego
u mnie działanie antydepresyjne kwetiapiny polegało na wzmocnieniu psychiki przez nią. Na kwetiapinie przestałem obgryzać paznokcie, co robiłem od dzieciństwa. Potliwość dłoni była odrobinę mniejsza i stany lękowe też się zmniejszyły. Działanie subtelne, ale podwyższało jakość życia.
  • 625 / 28 / 0
Tak jak wlasciwie nic mnie juz w dawkach które zdrowy człowiek mógłbg przeżyć nie klepie po pudelku mocnych benzo mogle nie spac cala noc, to q 50-100 mg upierdala mnie jak mlotek w głowę. Śpię jak zabity nie budze sie ani z pragnienia ani do kibla nawet skręt mnie nie budzi. Pewnie do czasu. Zastanawiam się natomiast nad stosowaniem tego i.v z majka w jednej pompie na ten przykład. Piszą ze biodostepnosc 9% a zakładając ze iv jak zwkle stowa to chyba walniecie 12 mg na pierwszy raz będzie bezpieczne. Poza tym kiedy pierwszy raz dojebalem kwetiapine do majki to jak weszla strasznie dziwnie sie poczulem az balem sie zasnąć zeby mi sie cos nie stalo.
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 392 / 26 / 0
EMP pisze:
podaje linka do bardzo ciekawego materiału odnośnie kwetapiny.
http://www.psychiatriapolska.pl/uploads ... 5v49i1.pdf
Dziwi mnie to, że można się od tego uzależnić, dla mnie kwetapina nie ma żadnego działania rekreacyjnego, jedynie fajnie usypia. Przy stimach jest niezastąpiona, benzo mnie już wgl nie robią, a Ketrel mnie kładzie na łopaty.
[ external image ] :heart:
  • 834 / 17 / 0
" dla mnie kwetapina nie ma żadnego działania rekreacyjnego"
dla mnie też
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 52 / 1 / 0
Mnie w jakimś stopniu kwetiapina uzależniła poprzez swoje wybitne działanie nasenne. Przez dwa lata moje kładzenie się do snu polegało na tym, że 15 minut przed planowanym snem po prostu łykałem 100mg kwetiapiny. Potem jak już kwetiapina zaczęła dziwnie działać i nawet większe dawki nie powodowały u mnie senności to ją odstawiłem, ale bardzo się tego bałem, bo już nie znałem tego czym jest naturalny sen.
  • 834 / 17 / 0
@up kwetiapine sie bierze godzine przed planowanym spaniem
  • 691 / 54 / 0
Psychiatra w punkcie uzależnień zapisał mi to razem z buprą. Chciałem jakieś benzo, ale powiedział, że jest duże ryzyko, że się uzależnię. Oczywiście chodzi o lek na sen. Czytałem tutaj wypowiedzi i w tej kwestii sprawdza się dobrze z tego co widzę, jednak dziwi mnie fakt, że zapisał mi neuroleptyk..
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 231 / 6 / 0
A co w tym dziwnego ? Neuroleptyki nie uzależniają wiec lekarze często nawet bardzo często wypisują.
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
ODPOWIEDZ
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.