Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 175 / 1 / 0
Witajcie, zastanawia mnie jedna sprawa - czy osoba kupujaca tramal bez recepty lamie prawo? tramadol nie jest wykazany na slynnej ustawie o przeciwdzialaniu narkomanii, kupujac nie wprowadzamy w obrot, prawo farmaceutyczne nas nie obowiazuje. czy moze jednak sie myle? kto wie, czy za jakis czas nie bede musial kupic na swoja przypadlosc tego leku od osoby z internetu i odebrac tego osobiscie - nie chcialbym sie nadziac na policyjna prowokacje (tak droga offtopu, policja moglaby stosowac tego typu dzialania wzgledem kupujacych? jak dla mnie to nawet w naszym postkomunistycznym kraju byloby przesada, no ale moze slyszeliscie o jakich przypadkach?)

dzieki za odpowiedz i pozdrawiam
  • 825 / 14 / 0
Na własny użytek nic nie grozi.
  • 2878 / 21 / 0
Na 100% to nie policyjna prowokacja. Tak jak wyżej.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 182 / 3 / 0
swoja droga powinien byc bez recepty. wiele razy dupe mi ratowal, a na nlpz jestem uczulony.
w hiszpanii, egipcie itp. można normalnie kupic go bez kwita. czemu u nas nie?
  • 2372 / 56 / 0
TO JEST POLSKA. :)
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 438 / 12 / 0
Jedni mają benzo, drudzy trampka a my mamy ACODIN!!! %-D Co kraj to obyczaj.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.