Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam,

Które grzyby z tej listy:

Malabar
Golden Teacher
McKennaii
Mazatapec
Growkit B+
Colombian
Ecuadorian
Mexican
Thai
Cambodian

Waszym zdaniem dają najlepsze efekty pod względem "wizuali" (oraz jaki to mniej więcej efekt)?

Będę wdzięczny za udzielone odpowiedzi, pozdrawiam.
  • 364 / 109 / 0
Jedynie golden teacher brałem. Visuale spoko były, zmiany kolorów , wszystko bardziej jasne , na płaskich powierzchniach pojawiały się smugi wyglądające jak jakieś wzory , ludzie lub zwierzęta , kolorowe fraktale ,przy dużych dawkach wyginanie się przestrzeni , wzory też przy zamkniętych oczach , czasem jakąś rzecz może wyglądać jakby miała zmieniającą się twarz, raz widziałem jak mi się butelka teleportowała . Polecam kupić sobie taką żarówkę co zmienia kolory i sobie ją odpalić do tripa super się nakładają efekty. Minusem może być to że w większoszych dawkach nieprzyjemny jest bodyload i jakieś takie dziwne zbyt intensywne uczucie dotyku, szczególnie w dłoniach ,a także mogą się pojawić lęki i uczucie przytłoczenia fazą. Jeśli bierzesz pierwszy raz to dawka maksymalnie 2-3g
"Life pain always sexy"
  • 1455 / 592 / 0
@UnknownMe to nie ma znaczenia , substancja aktywna psylocybina jest taka sama w kazdej odmianie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 364 / 109 / 0
Tak , ale możne być tak że ma różne stężenia , poza tym tam tych alkaloidów jest kilka i one też mają jakiś wpływ
"Life pain always sexy"
  • 155 / 45 / 0
Pod względem wizuali szczerze mogę polecić trufelki Mexicana - zakupione w holenderskim smartshopie. Cała paczka (15 gramów) okazała się być wyborną paletą efektów wizualnych. A jakich? Tego było tak sporo, że na razie nie chce mi się pisać, ale dokładny ich wygląd możesz zobaczyć na stronce PsychonautWiki w temacie Psilocibin - są tam świetnie, dokładnie obrazowo ukazane. Co prawda były to moje pierwsze i jedyne do tej pory grzybki, przyjęte niedługi czas temu, działanie było więcej niż satysfakcjonujące i z chęcią ponownie spróbuję tej fascynującej substancji. Akurat ja właśnie bardziej podziwiałem efekty wizualne niż sferę duchową czy psychologiczną (pomimo tego, że czasem aż czułem się przerośnięty fazą i załączał mi się nieogar oraz pod koniec indukował mi się stan maniakalny i psychotyczny zakrawający o badtripa - czułem fale ekstazy wraz z mgnącym natłokiem myśli, które aż mnie wykręcały i sprowadzały się do jednej głównej myśli, a mianowicie, że po tym przeżyłem już wszystko, co mogłem przeżyć w sferze popierdolenia mentalnego i nic nie może już mnie zaskoczyć). Fortunnie stan ten przeszedł stosunkowo szybko i to też zaleta/minus(?) psylocybinki, że w porównaniu do takiego LSD działa krótko. Miłej podróży! :mniam:
Nie ma, że za mocno.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.