Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 199 / 13 / 0
Dobra przerwa przerwa, bo dziś znów miał wlecieć (poprzedni post zakończył się daily) i zrobię to samo co z każdym opio zaraz :zły:
  • 305 / 40 / 0
No lepiej robić se tak z trzydniowe przerwy, wtedy można się cieszyć w pełni tym cudem.
  • 1609 / 1024 / 7
Otóż złamałam i ja swoją kilkumiesięczną przerwę, i zrobiłam coś "głupiego", bo z wyzerowaną tolerką wypiłam rozbijając na dwa jedną paczkę 25g.

Przyznaje się bez bicia, że mało który opioid wprowadził mnie w tak permanenty nodding, jak kratom przez weekend właśnie i mówię to z pełną odpowiedzialnością.

Pewnie to również kwestia metabolizowania, ale nawet odsypiając kilka godzin, wstawałam dalej nagrzana. Leżenie w łóżku mijało się z celem, bo noddowy wir wciągał z powrotem.
Wczoraj wypiłam tylko 13g pod wieczór, dziś w pracy muszę raczej wykazywać aktywność, bo siedząc w miejscu nadal mi się obraz rozmazuje 😁

Polecam dłuższe przerwy, a zaraz po nich wysokie dawki, oczywiście jednorazowo.
Gwarant ultra długiej fazy, no i nie ma ryzyka przedawkowania.

Propsuję czerwone Bali 👌🏻
  • 305 / 40 / 0
@CATCHaFALL mnie by taka dawka chyba wprowadziła w śpiączkę, szacun xD Kurde, Kratom to jednak może porządnie zatkać dupę %-D uważajcie na zatwardzenie przy kilkudniowym braniu! %-D
  • 904 / 182 / 0
Zawsze jest lactuloza, 2 dni nie i płukamy :)

Czerwone dobre na noddy ale ja te 10g to rozbijam na 3. Za to leci teścik house blend i daje kopa.
  • 164 / 19 / 0
Uwaga!
Poproszę na priv zaufane i sprawdzone stronki, mieszkam w kraju gdzie nie jest objęty ustawą a chętnie wypije rano taką herbatkę na lepszy dzień:) mam tu na ckś na spróbowanie
Substancje psychoaktywne powinny być dodatkiem do życia a nie na odwrót.
W innym przypadku będziesz wzywał pomocy głosem szopa pracza czego osobiście nie życzę lol
---- :korposzczur: -----
  • 4 / / 0
Mam ochotę spróbować, ale ze wszystkiego co może się stać, to boję się tylko tych ewentualnych wymiotów... xD Skoro po kodzie nie mam rewelacji żołądkowych, to mogę zakładać, że i tu raczej będzie spoko? xP
  • 390 / 95 / 0
Jeśli przyładujesz dużo w krótkim czasie, np. 7 gramów, to nudności będą na pewno, a jeżeli mniej, to nie. Zależy od dawki. Nie wymiotowałem jeszcze po kratomie, najwyżej był odruch wymiotny. I po nim natychmiast robiło się lepiej. Mnie bardziej irytuje, jak bardzo spada cukier po kratomie, bez przerwy muszę jeść coś słodkiego, a nie mam cukrzycy. Ciągi na kratomie są niedobre, substancje czynne kumulują się w organizmie i po kilku dniach człowiek robi się taki jakiś zmęczony, ospały, zwłaszcza że kratom w większych ilościach niekorzystnie wpływa na sen. A trudno jest uniknąć ciągu, gdy czujesz się fajnie.
!מרנא תא
  • 142 / 3 / 0
zjadłem ostatnio w przeciągu dwóch godzin jakieś 4 dorzutki kratomu po 2g średnio i po tej ostatniej dorzutce nagle mnie ścieło, dosłownie jakbym stracił przytomność na 3 godziny, wiem że rzygałem... wróciłem i taki szok, bo byłem przekonany że mineło 5 minut. Samo uczucie powrotu troche taki psychodeliczny stan, wdzięczność że w ogole to przeżyłem, coś jakby problemy z oddechem, nie mogłem swobodnie oddychac.

Niemam zupełnie doświadczenia z opiatami, czy to normalne? mam teraz uraz że mogłem sobie zrobić kuku
  • 1609 / 1024 / 7
@Narkotykowiec

Skoro z opio nie masz w ogóle doświadczenia, no to warto Cię uświadomić, że nie straciłeś wcale przytomności, tylko to był klasyczny nodding.
Takie niby drzemanie, ale z przebłyskami świadomości, spacer po linie między snem a rzeczywiścią – to właśnie typowe działanie, jeśli dana odmiana jest z góry uznana za sedującą, no albo przyjmie się dużą dawkę jakiejkolwiek.

Szybka matematyka i wychodzi, że do kupy zjadłeś 8g (?), czy te 8 dorzuciłeś do dawki podstawowej – jeśli tak, to jakiej?
Jak mam być szczera, to dawka raczej niegroźna I na pewno kratom nie chciał Ci zrobić "kuku". Najpewniej jednak z powodu braku doświadczenia z opioidami, Twoje receptory są wrażliwe co mogło faktycznie poskutkować typowymi dla nich objawami, na przykład właśnie spowolnienie oddychania (nie jakoś znacząco), a samo rzyganie to reakcja żołądka na często dojadany kratom.

Staram się nie dorzucać (yhy), a jak już, to po prostu mieszam i wypijam szybko i bezboleśnie, bo czym więcej podchodów tym gorzej – ale rozumiem, że nie wiedziałeś jaka dawka będzie satysfakcjonująca dla Ciebie, stąd te częste dorzutki.

IMO, nie ma co się zrażać, teraz już mniej więcej wiesz na co go stać i po prostu dawkuj tak, aby sobie oszczędzić nieprzyjemności kolejnym razem. Generalnie takie noddowanko dla większości użytkowników to coś miłego i w zasadzie nie ma się czego bać, tylko się temu poddać.

Obstawiam, że jeszcze nieraz Cię zaskoczy działanie, kiedy nagle przybierze formę spidującą i nie usiedzisz na pośladkach 😁

Ehh, tylu ludzi podchodzi do kratomu z przymrużeniem oka: a, bo to jakieś liście, więc pewnie nie klepie, nie będę próbował. Bardzo mi się ich postawa podoba: WIĘCEJ DLA MNIE 😉
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.