Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 611 / 16 / 0
jarekjurek pisze:
Ja kiedyś wrzucałem kodeinę na zejściu grzybów i było ok, z tym pewnie podobnie.
Po halucyogenach opioidy "zerują fazę" - Ustępują halucynacje oraz inne, charakterystyczne efekty, można normalnie zasnąć.
Co ciekawe, benzo nie spłyca tak psychodelicznej fazy, jak opioidy, mimo delikatnego oddziaływanie na sigma.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 13 / 1 / 0
Zakupiłem jakiś czas temu (UK) i sobie testuję energetyzujące właściwości tej roślinki. Cierpię na chroniczne zmęczenie, więc miałem nadzieję, że pomoże w małych dawkach. Przy tym jestem zajebiście ostrożny, żeby się nie uzależnić (jednak to opioid), więc zjadam max 2 razy w tygodniu.

Jako, że jestem szczupły zacząłem od 1g (miałem nadzieję na jakieś efekty microdosingu), ale nic się nie działo. Podobnie z 2g. Dopiero 3g mnie trochę rozruszyły: lekki przypływ energii i ogólne rozróźnienie. Bardzo fajnie mi się ćwiczyło i jakby humor lepszy.

Dzisiaj wziąłem 4g i zobaczymy. Jak na razie nie jest zbyt przyjemnie: głowa jakaś ciężka, trochę zawrotów. Może źle zrobiłem popijając to Yerbą Mate. No zobaczymy.
  • 48 / / 0
@Up

Jak mieszkasz w anglii to się spiesz bo pod koniec tego miesiąca wchodzi ban na wszystko co działa psychoaktywnie.
Ostatnio zmieniony 04 października 2023 przez deadmau5, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto zbędny cytat
  • 13 / 1 / 0
diamondback pisze:
Jak mieszkasz w anglii to się spiesz bo pod koniec tego miesiąca wchodzi ban na wszystko co działa psychoaktywnie.
Wiem! Został jeszcze tydzień, także trzeba będzie się zaopatrzyć...
  • 691 / 54 / 0
Tak się zastanawiam, czy w ogóle warto w ten Kratom inewestować jakieś pieniądze. Ktoś brał może stąd http://mefedron-sklep.pl/index.php?id_p ... er=product

Interesuje mnie opinia czy jest okej czy odpuścić sobie i kupić coś mocniejszego/sprawdzonego?
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 1794 / 123 / 0
Ja bym brał z zagranicy, bo adres mefedron...pl nie wieszczy nic dobrego.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 691 / 54 / 0
Ale opłaca się w ogóle inwestować w kratom? Czytałem trochę o mocy działania i dawkowaniu i wychodzi na to, że to raczej zabaweczka, taki dodatek, który można zarzucić w tle. Nie wiem czy chcę tracić pieniądze na coś takiego, bo raczej mocno tym się nie zgrzeje. Skręta to w ogóle zalecza?
  • 1794 / 123 / 0
No jak planujesz odstawić opio, to fajnie sobie wieczorem taką herbatkę wypić, z niczym nie można przesadzać - aurea mediocritas, życie zupełnie na trzeźwo to może być za dużo dla rasowego ćpuna, ale zejście na słabe używki - to może być sposób.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 48 / / 0
up
dokładnie,jako słabszy zamiennik to jeszcze ujdzie ale poziomu zadowolenia jak po chemicznych opio to nie zaznasz
  • 691 / 54 / 0
Ja mam stały dostęp do bupry, więc nie wiem czy ten kratom mi jest potrzebny do życia ;p Wydaję mi się, że bupra pewnie podobnie działa jak ten kratom (może i nawet mocniej)
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".