Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 52 / 8 / 0
Yerba mate ogółem bardzo fajna prócz kofeiny ma też np teobromine i teofiline (zwiazki te zawierają tez kakao) i minerały witaminy co pomaga ze stresem (kofeina moze zwiększyc stres)
  • 4287 / 697 / 2117
Ale używana w rozsądnych ilościach naprzemiennie z ashwagandą, która owy kortyzol zbije, nie będzie siała jakiegoś ultra pogromu, jeżeli chodzi o twoje życie, więc jest to całkiem desirable and valuable item w powyższym przypadku. Zauważ, że kofeina czysta z kawy działa zajebiście i żadne energetyki oraz inne pierdy nie mogą się jej równać. Łącząc to naprzemiennie z w/w ashwą, serio można spodziewać się świetnych efektów w długiej perspektywie czasu.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 52 / 8 / 0
Yerba mocnego gatunku ma dużo inny profil działania niż kawa, a co dopiero jeszcze takie rośliny jak guayusa które prócz ogromnej dawki kofeiny mają też niezłe iMAO. Warto też na przemiennie pić kawę/yerbe jeśli np. działanie yerby słabnie to można zrobić sobie kawe
  • 4287 / 697 / 2117
W tym przypadku staram się to stosować naprzemiennie, ale troszkę denerwuje mnie ilość traconego czasu na robienie yerby. Trzeba poświęcić tam więcej czasu i zaangażowania. W przypadku kawy zajmuje to chwilę i jest mniej czasochłonne. Ja wiem, że dla niektórych to będzie śmieszne, ale faktycznie czas przygotowania yerby, a kawy to jednak inna para kaloszy, która w moim przypadku idzie w kierunku — kawa szybciej, yerba - wolniej.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 74 / 8 / 0
Co najlepsze do pracy umyslowej?
Scisly kierunek studiow.
Kawa zbyt mnie rozdraznia i nawet 1 kubek wypity o 12 pogarsza mi jakosc snu/opoznia godzine zasniecia.
  • 155 / 45 / 0
@forum
L-teanina: Jest to aminokwas występujący naturalnie w herbacie, szczególnie w herbacie zielonej. Może pomóc zwiększyć czujność i poprawić zdolność koncentracji, jednocześnie redukując stres i nerwowość.

Bacopa monnieri: Roślina ta jest często stosowana w ajurwedzie jako środek wspomagający pamięć i koncentrację. Badania sugerują, że może mieć korzystny wpływ na funkcje poznawcze i pamięć.

Różne substancje nootropowe: Nootropy to substancje, które mogą poprawić funkcje poznawcze, w tym pamięć, koncentrację i kreatywność. Przykłady nootropów to piracetam, aniracetam, Modafinil czy L-tyrozyna.

Olej rybny: Bogate w kwasy tłuszczowe omega-3, takie jak DHA i EPA, oleje rybne mogą mieć korzystny wpływ na funkcje poznawcze. Mogą pomóc w poprawie pamięci, nastroju i koncentracji.

Regularne ćwiczenia fizyczne: Aktywność fizyczna ma szeroki zakres korzyści dla zdrowia, w tym dla funkcji mózgu. Regularne ćwiczenia mogą poprawić krążenie krwi i dotlenienie mózgu, wpływając pozytywnie na koncentrację i funkcje poznawcze.
Nie ma, że za mocno.
  • 980 / 266 / 0
17 lipca 2023forum pisze:
Co najlepsze do pracy umyslowej?
Scisly kierunek studiow.
Kawa zbyt mnie rozdraznia i nawet 1 kubek wypity o 12 pogarsza mi jakosc snu/opoznia godzine zasniecia.
Może sunifiram, tylko lepiej nie dawaj kofy do tego, bo Ci serce rozjebie xD
  • 3245 / 617 / 0
Ostatnio moje podtrzymanie fazy za dnia polega na spożywaniu kofeiny z różnych zródeł. Energole, tabletki kofeinowe lub z suplementów, zielona herbata, ale co ciekawe bez kawy w diecie. Na tą chwilę dobrze się z tym czuję, i nawet zioła uspokajające nie kłócą się z bombardowaniem kofeinowym, nawet efektowny miks wychodzi czasami.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2803 / 361 / 0
Ja pije kawę ale szczególnie nie czuję działania ( może przez ogromne braki snu , chorobę, i że byłem leczony opio kilka lat ) . Mam kofeine w tabsach dopiero przy 3tab czyli 600mg coś " czuję " . Yerba Mate o dziwo nigdy nie piłem
  • 4287 / 697 / 2117
No logicznym jest, że skoro dawka 600mg w 3tab daje Ci jakiekolwiek działanie, to zwykła kawa z kofeiny nie zadziała, bo jest jej zdecydowanie mniej. Musiałbyś na dłuuuugi czas odpuścić kofeinę, aby wrócić do stanu sprzed, aby kawa dawała jakieś plusy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.