Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 164 / 7 / 0
marcin-9999 pisze:
czytałem ze paracetamol nasila działanie kofeiny. co by sie stało jak by zjesc z 3 takie i do tego paracetamol?
A nie przypadkiem kofeina nasila przeciwbólowe para?
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
no tak tez czytałem ze kofeina nasila paracet. ale na ulotce od paracetamolu jest napisane ze paracetamol nasila osrodkowe działanie kofeiny wiec teraz sam juz nie wiem heh
Regulamin
1. Mam zawsze rację
2. Jak nie mam racji - patrz punkt pierwszy
  • 577 / 3 / 0
Dziwny mam myk bo kofeina działała na mnie bardzo nieprzyjemnie a teraz działa bardzo przyjemnie. Nie wiem skąd te fluktuacje, ale wiem, że zacząłem jej pić sporo. Głównie w postaci herbaty czarnej.

Mam też tak, że działa ona porządnie jak się nie pije jakiś czas a jak np. wypiję kubek herbaty to czuje się bardzo fajnie a poza tym mogę nie spac długo ale już następnego dnia aby osiągnąć ten stan muszę wypić ich kilka a jeszcze następnego to mogę/muszę pić ogromne ilości kawy %-D Gorzej później z odstawieniem bo przynajmniej dzień zmuły mam potem, ale warto jest się pomęczyć i nie wpadać w picie codziennie cały czas tylko raz na jakiś czas bo w ten sposób to taka kofeina jest bardzo fajną używką :-) Prawie jak narkotyk ;-)
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 1736 / 18 / 0
nieregularne picie kawy (takie raz na 2-3 dni) jest bardziej szkodliwe niz regularne tak samo jest z papierosami.
Gdy pijemy kawe regularnie organizm wytwarza tolerancje na substancje ktore wplywaja na nasz organizm i uklad krwionosny itd nie dostaje tak po piździe...

czytalem kiedys na onecie ;)
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 577 / 3 / 0
ale regularne nie daje fajnych efektów :-/
pozatym od tego jest organizm aby go intoksykować raz po raz %-D
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 18 / / 0
to ile ty pijesz tej kawy czy tam herbaty dziennie
Regulamin
1. Mam zawsze rację
2. Jak nie mam racji - patrz punkt pierwszy
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hekate »
Ponoć śmiertelna dawka kawy to przeciętnie 60 filiżanek. Żeby mnie mocno pobudziła muszę pić jej dość sporo, bo z początku działa wręcz usypiająco. Czym można wzmocnić działanie kofeiny?
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2007 przez Hekate, łącznie zmieniany 1 raz.
Doszczętnie rozbity Wichman zginął w ucieczce z rąk rozjątrzonych najazdem chłopów.
  • 684 / 9 / 0
Kurwa, czy wy też macie taki zjebany zjad po kofeinie, jak dużo kawy wypijecie? Ja mam... Jak wypiję mocną kawę to mam można powiedzieć że fazę %-D ale po powiedzmy 3 godzinach, jak już kofeina przestaje działać, to mam takie ciśnienie w głowie, wszystko mnie strasznie wkurwia, nie mogę usiedzieć w miejscu... Jak wpierdalałem efedrynę to byłem zajebiście pobudzony (chyba jestem dosyć wrażliwy na stymulanty), a żadnego zjazdu nie miałem, po prostu byłem coraz mniej pobudzony i coraz bardziej zmęczony, spać się tylko conajwyżej chciało... A teraz takie akcje po zwykłej kawie sie odpierdalają... Nie wie ktoś od czego się tak mogło porobić?

Edit: i to mi się chyba ostatnio tak porobiło... Robiłem sobie przerwę dwudniowa od kawy ale niewiele to dało... Może ja mam jakieś zaburzenia z dopaminą, serotoniną czy tam chuj wie czym??????

Edit 2: albo po prostu może mam za wysokie ciśnienie??? Mogło mi się tak od zioła porobić? W końcu marihuana z tego co wiem podnosi ciśnienie... Ale to co ja mam robić... Jak nie wypiję kawy to śpię, mam zjebany humor rano... Może mam jakoś odbytniczo pakować sobie kofeinę i będzie ok %-D
Ostatnio zmieniony 15 października 2007 przez anonimowy_uzytkownik, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
anonimowy_uzytkownik pisze:
Kurwa, czy wy też macie taki zjebany zjad po kofeinie, jak dużo kawy wypijecie? Ja mam... Jak wypiję mocną kawę to mam można powiedzieć że fazę %-D ale po powiedzmy 3 godzinach, jak już kofeina przestaje działać, to mam takie ciśnienie w głowie, wszystko mnie strasznie wkurwia, nie mogę usiedzieć w miejscu... Jak wpierdalałem efedrynę to byłem zajebiście pobudzony (chyba jestem dosyć wrażliwy na stymulanty), a żadnego zjazdu nie miałem, po prostu byłem coraz mniej pobudzony i coraz bardziej zmęczony, spać się tylko conajwyżej chciało... A teraz takie akcje po zwykłej kawie sie odpierdalają... Nie wie ktoś od czego się tak mogło porobić?

Edit: i to mi się chyba ostatnio tak porobiło... Robiłem sobie przerwę dwudniowa od kawy ale niewiele to dało... Może ja mam jakieś zaburzenia z dopaminą, serotoniną czy tam chuj wie czym??????

Edit 2: albo po prostu może mam za wysokie ciśnienie??? Mogło mi się tak od zioła porobić? W końcu marihuana z tego co wiem podnosi ciśnienie... Ale to co ja mam robić... Jak nie wypiję kawy to śpię, mam zjebany humor rano... Może mam jakoś odbytniczo pakować sobie kofeinę i będzie ok %-D
mam podobnie, ale widocznie pijesz za dużo albo za mocną kawę. Bardzo nie lubię kofeinowego pobudzenia :#: Jak już to rozpuszczalna kawka z mlekiem i cukrem przed śniadaniem
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 33 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Poldek »
Pizda z 10 łyżeczek najlepsza od hmm 2 lat ? słabszej niepije bo jakbym wode pił : P
zresztą kawa to gówno >,> a tolerancja szybko rośnie : d
Uwaga! Użytkownik Poldek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Aktor znany z filmów "Śnięty Mikołaj" ostrzega. To omal go nie zabiło

Aktor David Krumholtz, znany z roli elfa Bernarda w serii "Śnięty Mikołaj" ostrzega. Twierdzi, że palenie marihuany niemal go zabiło. Wszystko przez schorzenie, które wywołuje.

Niemcy. Gwałtowny wzrost importu marihuany

Od kwietnia 2024 r. Niemcy w znaczniej mierze zalegalizowały marihuanę. Od tamtego czasu import konopi wzrósł niemal czterokrotnie.

"Legalizacja posiadania 15 gram marihuany na własny użytek to zły pomysł. Lepiej ją opodatkować"

Podobno ważą się losy ewentualnej liberalizacji prawa antynarkotykowego. Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany przygotowuje projekt ustawy, który być może dopuszczałby legalizację posiadania 15 gram marihuany na własny użytek. Rzecz w tym, że zgodę na procedowanie takiej ustawy musiałby wydać premier Donald Tusk. Tylko o co tu kruszyć kopię? Lepszym rozwiązaniem byłaby całkowita legalizacja tej używki oraz jej opodatkowanie niczym papierosy.