Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Cześć chciałem się zapytać czy kofeinę można brać donosowo i w jakiej postaci żeby działało??
  • 294 / 11 / 0
Działa bardzo dobrze donosowo, w postaci wciągania kreski.
  • 2 / / 0
Ale te kreskę z kofeiny bezwodnej dobrze rozumiem tak?
  • 923 / 165 / 0
@PrawilnyObywatel2 , kiedyś kolega spróbował tak dla jaj krechy z rozwalonej tabletki kofeiny. Zapach jak typowa feta od dilera hahaha, ale mocno, ale to bardzo mocno zabolało w nochal. Mówił że coś lekko poczuł. Lepiej łyknąć :)
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 586 / 123 / 0
@FAMAS1980

Zmień dilera jak tak pachnie jego amfetamina.
  • 923 / 165 / 0
@techniczny , to są stare czasy i jakbyś nie wyłapał to podkreśliłem ten cały wałek :D No ale lepiej kofeinę mieć dosypaną niż kreatynę :D
  • 586 / 123 / 0
Ja sobie żartuje luźno famas tez nie bierz do siebie.
Tez nie raz tak dostałem że w domu sam miałem kofeinę i bylem w stanie sobie porównać.
Kofeine da się tez waporyzowac dla ciekawych doznań. Niezbyt wydajne ale szybkie działanie z ryzykiem wjazdu na serce z zażyciem za dużo na bucha.
  • 923 / 165 / 0
@techniczny , nie no ta feta co waliła kofeiną nie była aż tak zła, bo szło polatać, no ale wiadomo że tam tyle tej fety było co nic :D Nie ukrywam u mnie było ciężko z dobrym dojściem do tematu i rzadko kiedy trafiało się coś fajnego. Dopiero teraz idzie załatwić dobre pixy :D No a ogólnie kofeina to dobra w tabletce przed treningiem i nie widzę w tej substancji nic lepszego :D
  • 586 / 123 / 0
kofeina w miksie z l-teanina oraz synefryna daje dobrego kopa jak na legalne substancje.
  • 923 / 165 / 0
@techniczny , a to tak. Kiedyś kupiłem spalacz/przedtreningówkę z synefryną, kofeiną i innymi składnikami to ładnie mnie robiło :D w sam raz do roboty na jakimś akordzie, ale szybko tolerancja rośnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.