ODPOWIEDZ
  • 1854 / 215 / 37
Może być objaw nerwicowy na ten przykład.
Contra vim mortis non est medicamen in hortis
  • 63 / / 0
Wrzucanie przez 4 dni magnezu w dużych dawkach nic nie da jeśli organizm jest wypłukany z niektórych mikroelementów. Jeśli tylko powieka wariuje to po 2/3 tygodniach uzupełniania powinno przejść. Chyba że są też skurcze mięśni. Niech codziennie dostarcza 150/200% zapotrzebowania na magnez. Najlepiej, aby zakupić taki z witaminą B6 w składzie, ponieważ zwiększa efektywność wchłaniania magnezu. Wiele osób zapomina też, że wraz z magnezem powinno się dostarczać wapń, ponieważ nadmiar jednego z tych pierwiastków wypłukuje poziom drugiego. Powinno się żreć magnez i wapń w godzinnym odstępie czasu, aby dobrze się przyswajało.
  • 95 / 1 / 0
Jak poradzić sobie z pokrzywką idiopatyczną? Biorę Telfast, który usuwa swędzenia, lecz pozostałe zmiany skórne zostają i mam ciągle czerwone plamy i kropki na skórze. Przy mocniejszym czynniku jak zarysowanie skóry pojawia się kreska jak po ugryzieniu komara tylko oczywiscie w ksztalcie zarysowania.
  • 30 / / 0
KokoDżambo pisze:
Wrzucanie przez 4 dni magnezu w dużych dawkach nic nie da jeśli organizm jest wypłukany z niektórych mikroelementów. Jeśli tylko powieka wariuje to po 2/3 tygodniach uzupełniania powinno przejść. Chyba że są też skurcze mięśni. Niech codziennie dostarcza 150/200% zapotrzebowania na magnez. Najlepiej, aby zakupić taki z witaminą B6 w składzie, ponieważ zwiększa efektywność wchłaniania magnezu. Wiele osób zapomina też, że wraz z magnezem powinno się dostarczać wapń, ponieważ nadmiar jednego z tych pierwiastków wypłukuje poziom drugiegon. Powinno się żreć magnez i wapń w godzinnym odstępie czasu, aby dobrze się przyswajało.
To tabletki wapń + manges + b6 szkodzą czy pomagają w końcu?
diagnoza- schizofrenia paranoidalna (F20.0)
  • 642 / 18 / 7
Wapń ogranicza wchłanianie magnezu.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 123 / 1 / 0
schizofrenik69 pisze:
Wapń pomaga w marketingu.
tvpk0x pisze:
A grupą docelową są osoby które o tym nie wiedzą. W przeciwieństwie do tvpk0x.
  • 63 / / 0
Od dłuższego czasu zauważam coś bardzo dziwnego. Nawet nie potrafię dokładnie opisać tego co czasem mi się dzieje we łbie podczas intensywnego myślenia o danej rzeczy/wydarzeniu/zjawisku itd. Postaram się jednak nakreślić jak to mniej więcej wygląda.

Czasami wykonując jakąś czynność, lub intensywnie o czymś myśląc w mojej głowie pojawia się tak jakby ucisk. Dochodzi do tego bardzo duże podbicie ciśnienia, które zatyka mi uszy oraz rozmywa mi lekko obraz. Dodatkowo słyszę wtedy taki dziwny mechaniczny dźwięk (tak jakby przestawienie jakiegoś trybiku w mózgownicy). Jestem też w stanie usłyszeć mocne bicie swojego serca. Całość trwa dosłownie 1/2 sekundy. Przez ten czas jestem w stanie odebrać wszystkie te dziwne bodźce, które opisałem powyżej. Do tego dochodzi także dziwny ucisk w klatce oraz lekkie zaburzenie (również 1/2 sek.) równowagi.

Doświadczam czegoś takiego od dłuższego czasu. Nawet nie jestem w stanie dokładnie określić od kiedy. Jeśli chodzi o ćpanie to nie jestem w nic wjebany i z narkotykami nigdy nie miałem problemu. Raz na jakiś czas zarzucę coś sprawdzonego, lub próbuję czegoś nowego.

Dzieje się to niezależnie od tego czy myślę o czymś dobrym, lub złym.
  • 289 / 4 / 0
Selfish pisze:
schizofrenik69 pisze:
Wapń pomaga w marketingu.
tvpk0x pisze:
A grupą docelową są osoby które o tym nie wiedzą. W przeciwieństwie do tvpk0x.
Dlatego zawsze polecam zestaw - magnez+b6+cynk (ZMA/ZMB)+Opti-men (witaminy) po śniadaniu, a wieczorem melatonina+wapń+Phosphorus (Optimum Nutrion).

Takim zestawem można się szybko postawić na nogi, ale wymagany jest regularny sen i normalne posiłki, a niektórzy o tym zapominają :wall: Natomiast po miesiącu-dwóch nie powinno brać się zalecanych dawek z opakowania jeżeli nie uprawia się sportu bo to też niezdrowe :)

Dla tych co nie chcą wydawać fortuny na magnez - Tanią alternatywą jest zamawianie cytrynianiu magnezu od firm chemicznych (kilogram to koszt kilkudziesięciu złotych). Druga opcja to chlorek magnezu (sześciowodny) też za grosze - poczytajcie sobie, łatwiej się go zażywa bez kapsułek bo rozpuszcza się w wodzie.
  • 887 / 11 / 0
Tydzień temu zrobiłem sobie mały ciąg na amfetaminie. Dzień po było Spoko, teraz od paru dni nic nie jem, śpie po 2-3h na dobę w jakiś losowych godzinach, nie ruszam się z łóżka a w głowie totalny mętlik. Dodam że po prostu nie odczuwamy potrzeby snu, zresztą mam lęki przed zaśnięciem, na widok żarcia mnie odrzuca. Co się mogło zepsuć?
  • 538 / 6 / 0
Mózgowie

Swoje problemy opisujemy możliwie jak najobszerniej. Lakoniczność wypowiedzi świadczy o nieodwracalnym zniszczeniu rzeczonego mózgowia autora tegoż posta. Uruchomiono aparat represji - Berig
Kiedyś w676759838. Nie mogę się zalogować do tego konta
Spoiler:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).